Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam sprawę

właśnie robimy schody zewnętrzne (wykończenie z płytek) i zastanawiam się nad wymiarami stopni....tak aby w przyszłości nie było problemów z docinaniem.

W projekcie mam szer. 32 cm, przeglądając net wymiary płytek to np. 30 lub 33cm.

Czy ktoś kto planuje płytki na schodach zastanawiał się nad wyborem??

ł całość na 14 tys :-?

macie już wybraną obudowę i wkład??

Ja mam wkład JOUTUL , jesli chodzi o kamień to bedzie granit pólki kolor ciemny (pomieszane kolory brąz ,bez .grafit, cos z tych oocieni , nazwy nie pamietam ) . Boki obudowane marmurem kolor beż ( jak bracia aurora ). Kamień bedzie mnie drogo kosztował, ale troche zaszalałam .Nie wiem czy to bedzie warte tego wydatku.

Z rozprowadzeniem robocizna 2.500 zł. A pozostałe materiały oprócz wkładu, to nie wiem ile moga jeszcze wynieść . Na poczatku była kwota ok.10 tys. wszystko , a teraz myślę ,że chyba sie nie zmieszcze w tej kwocie.

Mam sprawę

właśnie robimy schody zewnętrzne (wykończenie z płytek) i zastanawiam się nad wymiarami stopni....tak aby w przyszłości nie było problemów z docinaniem.

W projekcie mam szer. 32 cm, przeglądając net wymiary płytek to np. 30 lub 33cm.

Czy ktoś kto planuje płytki na schodach zastanawiał się nad wyborem??

My zmniejszyliśmy na 30 cm, a teraz wszystkie płytki, które mi się podobają mają...33 cm :evil:

Swoją drogą lepiej zrobić schody 30 cm i w razie czego docinać większe płytki, niż mieć szer. 33 i kłaść 30+2,5 - wcześniej czy później poodpada :(

Dalej zastanawiam sie nad wyborem pieca.

Najpierw była opcja na eko-groszek ale będzie jednak tradycyjny np. taki

http://img39.imageshack.us/img39/9061/chtlog1720.jpg

LOGICA II 17-20 kW, piec z dolno-górnym spalaniem, niestety cena spora ok 4,6 tys.

Interesuje mnie dolniak, szukam jeszcze czegoś tańszego.

W piecach na eko-groszek w zasadzie drewno to paliwo zastępcze na wypadek jakiejs awarii.

Palenie w nich drewnem jest bardzo mało wydajne.

A ja chcę mieć piec w którym bez problemu będzie się paliło drewnem i węglem, wiadomo wiąże się to z obsługą ale tyle lat paliłem w piecu, że mi to nie przeszkadza.

Minus że na wypady weekendowe zimą trzeba kogoś znaleśc do podkładania ;)