Megana 17.05.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 W piecach na eko-groszek w zasadzie drewno to paliwo zastępcze na wypadek jakiejs awarii. Palenie w nich drewnem jest bardzo mało wydajne. A ja chcę mieć piec w którym bez problemu będzie się paliło drewnem i węglem, wiadomo wiąże się to z obsługą ale tyle lat paliłem w piecu, że mi to nie przeszkadza. Minus że na wypady weekendowe zimą trzeba kogoś znaleśc do podkładania My jednak wybraliśmy eko-groszek, właśnie ze względu na mniejszą pracochłonność , a co zainstalujemy, to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 17.05.2009 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Megana a po ile u was eko-groszek?? u mnie już prawie 800zł, w moim przypadku gdy ma się deputat opałowy sprawa jest jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.05.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Megana a po ile u was eko-groszek?? u mnie już prawie 800zł, w moim przypadku gdy ma się deputat opałowy sprawa jest jasna 800 zł za ile, za tonę? Michał mówi, że u nas około 750 zł kosztuje. Ale jeśli masz deputat, to rzeczywiście szkoda nie wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 17.05.2009 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 800 zł za ile, za tonę? Michał mówi, że u nas około 750 zł kosztuje. na składzie obok dokładnie kosztuje 780 tona, dla mnie szok a jeszcze chyba ze 3-4 lata wstecz był tańszy niz orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 17.05.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Im więcej palących eko-groszkiem, tym będzie droższy- pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 18.05.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Piszesz ,że czas tynkowac wew. Pamietaj ,aby Ci tych tynków nie zniszczyli przy róznych robotach. Mnie tak zniszczyli prz instal wod.co, narobili mi niepotrzennie duzych dziur i po dzien dzisiejeszy mąż je gipsuje i wyrównuje.Nie zrobilismy też przed tynkami alarmu i teraz robimy od zewnatrz .Bo na poczatku mąż był przeciwny inst.alarm. ale teraz sie zdecydował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.05.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Naleśnik - Ale u Ciebie zaczyna się robić przytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 20.05.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 maryna - u nas po tynkach będzie robiona instalacja CO, na pewno bez kłucia się nie obejdzie Wczoraj np. zauważyłem, ze w dolnej łazience nie zrobiliśmy otworu do komina a juz za tynkowane....brawo inwestor Megana - dzięki z tynkowania będą kolejne tynki, wczoraj juz salon i kuchnia były zrobione, dziś wchodzą na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.05.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 gratuluje postępów leśniku tynki to chyba jeden z najprzyjemniejszych momentów na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 20.05.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 No, no Nalesnik - wchodzisz w następny etap . Po tynkowaniu wnętrze domu nabiera zupełnie innego widoku. Mam pytanie - co to za mieszanka z której będziesz robił tynki i w jakiej cenie wychodzi m2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 20.05.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ale fajnie się u ciebie robi - to już coraz mniej budowa, a coraz bardziej DOM Będziesz potem kładł gładź, czy zostawisz ich "strukturkę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.05.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 gratuluje postępów leśniku tynki to chyba jeden z najprzyjemniejszych momentów na budowie dziękuje a jeszcze jak będą wylewki to już będzie cycuś ...... Mam pytanie - co to za mieszanka z której będziesz robił tynki i w jakiej cenie wychodzi m2?? robimy tynk cementowo - wapienny (Maxit), umówiliśmy się na cenę 25 zł/m2 ....Będziesz potem kładł gładź, czy zostawisz ich "strukturkę"? zostawiamy "strukturę" .....a jak będzie u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.05.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 aniahubi napisał: ....Będziesz potem kładł gładź, czy zostawisz ich "strukturkę"? O jakiej strukturce jest mowa umówiliśmy się na cenę 25 zł/m2 to jest cena robocizny,tak? No nieźle,a ja myślałam,że zmieszczę się w kwocie 35zł/m2 robocizna + materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.05.2009 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 kamlotek to jest cena za "wszystko" materiał + robocizna a "struktura" bardzo nam odpowiada jak tynki wyschną to zrobię fotki jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.05.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 kamlotek to jest cena za "wszystko" materiał + robocizna to rozumiem taka cena też by mi odpowiadała, bo wczoraj ktoś mnie przestraszył,że w naszym regionie trzeba wyłożyć 22zł/m2 za robociznę trzymam kciuki za proste tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.05.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Słyszałeś może coś o piasku kwarcowym dodawanym do zaprawy na tynki? Podobno piasek powoduje to,iż tynki są gładkie i nie wymagają cekolowania Ciekawe czy to prawda i czy firmy kładące tynki zeczcą dodać taki piasek,gdy korzystają z gotowych zapraw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.05.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 U nas dają tylko gotową zaprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.05.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 a zapytałbys sie swoich fachowców, czy dodaliby piasek kwarcowy do zaprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 21.05.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 no jasne, dziś zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.05.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 dzięki,bedę czekała na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts