efilo 22.05.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 naleśnikuno jasne że każdy etap coraz bardziej zbliża do wyglądu 'mieszkania' jak ja to nazywam. ale patrząc wstecz to jednak tynki są the best. plusem wylewki jest to że pomieszczenia nabierają kształtu, ale wykończenie jest takie samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.05.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Fiu,fiu domek Ci się robi coraz bardziej "domowy" Schody tak na moje oko powiem,że też życzyłabym sobie takie "mieć", Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 22.05.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 O, co ja widzę? Tynki już na ukończeniu A my czekamy jeszcze 2 miesiące na ekipę Czekamy na kolejne fotki Pozdrawiamy J i G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 24.05.2009 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 W sobotę ekipa od tynków zakończyła prace, ale jeszcze nie zrobiłem fotek więc niebawem postaram się uzupełnić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.05.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Naleśnik, czekam na fotki, a tak swoją drogą, to czy po położeniu tynków trzeba robić coś jeszcze ze ścianami przed malowaniem ( chyba trzeba ściany zagruntować żeby farby nie piły) i potem można już malować? Czy trzeba robić gładź? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.05.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Naleśnik, czekam na fotki, a tak swoją drogą, to czy po położeniu tynków trzeba robić coś jeszcze ze ścianami przed malowaniem ( chyba trzeba ściany zagruntować żeby farby nie piły) i potem można już malować? Czy trzeba robić gładź? Pozdrawiam Zależy jak zrobią tynki Jak idealnie, to gruntować i malować. Jak lekko spierdzielą to poprawić, wytrzeć, gruntować i malować. Jak kompletnie spiep..ą i jakimś cudem za to zapłacisz, to robić gładź, poprawić, wytrzeć, gruntować i malować... tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.05.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Zależy jak zrobią tynki Jak idealnie, to gruntować i malować. Jak lekko spierdzielą to poprawić, wytrzeć, gruntować i malować. Jak kompletnie spiep..ą i jakimś cudem za to zapłacisz, to robić gładź, poprawić, wytrzeć, gruntować i malować... tak w skrócie Aaaaaa to znaczy, że jej spierdzielili lbo było coś nie tak, bo robili jej gładź. Dzięki wielkie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 25.05.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Tak na moje oko to wszystko wygląda w porządku lataliśmy z łatą 2m i było OK....więc gruntowanie a później malowanie. Jedno jest pewne żadnej gładzi u nas nie będzie. Megana o kim mówisz, że miał coś spierniczone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.05.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Tak na moje oko to wszystko wygląda w porządku lataliśmy z łatą 2m i było OK....więc gruntowanie a później malowanie. Jedno jest pewne żadnej gładzi u nas nie będzie. Megana o kim mówisz, że miał coś spierniczone?? Byłam w sobotę u koleżanki, która właśnie się wybudowała i z rozmowy wynikało, że kładli jej gładż i się zastanawiałam po co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 26.05.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Byłam w sobotę u koleżanki, która właśnie się wybudowała i z rozmowy wynikało, że kładli jej gładż i się zastanawiałam po co?? a może ona po prostu chce mieć idealnie gładkie ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.05.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 cześć leśniku jakie będziesz mieć wysokości pomieszczeń (pytam o część z salonem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 27.05.2009 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 witaj efilo z wysokością w salonie to tak, wg. projektu miało być na 2.62, będzie 2.67.....mogło być jeszcze ciut wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.05.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 no to podobnie jak u mnie. też niestety wyżej nie będzie. chyba nawet niżej.j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 28.05.2009 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 no tak....np w przedpokoju będzie sufit podwieszany to jeszcze niżej. za to na górze z wysokością mam pewien problem ale o tym wkrótce. Ale nie ma co narzekać.....ważne, ze to swoje "gniazdko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.05.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 ja mam wszędzie podwieszany. tylko jest tak podwieszony nisko jaki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 28.05.2009 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 .....jaki problem? problem i nie-problem U mnie w projekcie jest tak, że ocieplenie sufitu na poddaszu nie jest na poziomie jętek tylko poniżej. Zamiast wełny między jętkami powinienem ja położyć niżej o 20 cm. Jeśli położę wełnę miedzy jętkami to wyjdzie mi pomieszczenie na 2.85m a takie wysokie na poddaszu nie jest mi potrzebne. Na etapie więźby trzeba było tylko obniżyć poziom płatwi i jętek o te 20 cm w sumie niewiele ale o tyle by mi się zwiększyło pomieszczenie nad poddaszem. Oczywiście cieśle zrobili wg projektu a ja wcześniej tego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.05.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 W piecach na eko-groszek w zasadzie drewno to paliwo zastępcze na wypadek jakiejs awarii. Palenie w nich drewnem jest bardzo mało wydajne. A ja chcę mieć piec w którym bez problemu będzie się paliło drewnem i węglem, wiadomo wiąże się to z obsługą ale tyle lat paliłem w piecu, że mi to nie przeszkadza. Minus że na wypady weekendowe zimą trzeba kogoś znaleśc do podkładania Naleśnik, ten piec powyżej wklejony, , czy trzeba codziennie w nim palić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 29.05.2009 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Naleśnik, ten piec powyżej wklejony, , czy trzeba codziennie w nim palić? to na 100% ale tak popytałem ludzi na forum i ten kocioł jest chwalony. Jedna osoba twierdzi, że najdłuższy czas pracy przy zasypie węglem wyniósł...... 3 dni!!i mój fachowiec od instalacji C.O. też popytał tu i ówdzie i np. ktoś tam pali miałem i wytrzymuje do 30 godz. Teoretycznie kocioł ten ma zarówno dolne..... http://img33.imageshack.us/img33/6451/logicadolnespalanie.jpg ....jak i górne spalanie http://img33.imageshack.us/img33/6633/logicagrnespalanie.jpg zobaczymy jak to będzie z jego użytkowaniem specyfikacje tego kotła http://www.cichewicz.pl/produkty/kotly_grzewcze/na_wegiel/logica1.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.05.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 no to faktycznie pech z tym sufitem. ja bym zrobiła po prostu sufit podwieszany i jego ociepliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 31.05.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 .....ja bym zrobiła po prostu sufit podwieszany i jego ociepliła. dokładnie tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts