naLeśnik 31.05.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 W weekend odwiedziliśmy moją mamę i dziadków, ja dodatkowo zrobiłem sobie pieszą wycieczkę "sentymentalną" Góralu, czy ci nie żal Odchodzić od stron ojczystych, Świerkowych lasów i hal I tych potoków srebrzystych? Góralu, czy ci nie żal, Góralu, wracaj do hal! a więc były hale z bacówkami...... http://img189.imageshack.us/img189/9701/dsc0262.jpg http://img39.imageshack.us/img39/1710/dsc0236y.jpg ...i z takimi chatkami http://img188.imageshack.us/img188/2641/dsc0244q.jpg "były hale" można traktować dosłownie, nie ma już wypasu owiec, hale zarastają krzakami, samosiewem....ehh szkoda ...na wprost Romanka po lewej Pilsko http://img33.imageshack.us/img33/958/dsc0238y.jpg a ten "placek" w świerczynach to nie skutek planowego wyrębu lecz kornikowe "żniwo" http://img188.imageshack.us/img188/6671/dsc0227.jpg a tu widoczek na Kotlinę Żywiecką http://img37.imageshack.us/img37/5294/dsc0264.jpg miło powspominać stare dobre czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 31.05.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Naleśnik - jak tam jest pięknie Zazdrość mnie zżera , że nie jeździmy teraz w górki, ale jedziemy na Małą Watrę i okolice we wrześniu Jeden problem.........................., to wrzesień będzie dopiero za 3 miesiąceeee. Ładne czerwone kabelki masz i boljer też , on jest otulony czymś szarym? Jakąś ociepliną? Czy jest też w razie "W" na prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 31.05.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 ....., on jest otulony czymś szarym? Jakąś ociepliną? Czy jest też w razie "W" na prąd? dokładnie jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 31.05.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 ....., on jest otulony czymś szarym? Jakąś ociepliną? Czy jest też w razie "W" na prąd? dokładnie jedno i drugie Pytałam, ponieważ też mamy taki mieć i wiedziałam, że to coś z prądem również ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 31.05.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 tylko co z tego że bojler jest także na prąd skoro do tej pory jeszcze nam nie podłączyli .....prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 31.05.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 tylko co z tego że bojler jest także na prąd skoro do tej pory jeszcze nam nie podłączyli .....prądu No tak, my pewnie będziemy mieć prąd, ale za to nie będzie wody w boljerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.06.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 tylko co z tego że bojler jest także na prąd skoro do tej pory jeszcze nam nie podłączyli .....prądu Nie martw się ,na pocieszenie powiem Ci,że mamy ten sam problem Umowę podpisywaliśmy z ZE w 03.08 i podłączyć nam mieli do 31.03.09 i co NIEPODŁĄCZYLI Przysłali aneks do umowy z nowym terminem podłączenia na 30.09.09 Nie podpisaliśmy aneksu, i wysłalismy pismo z żądaniem zapłacenia odsetek za niepodłączenie prądu.Zobaczymy co z tego wyniknie,na razie cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.06.2009 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 .... Nie podpisaliśmy aneksu, i wysłalismy pismo z żądaniem zapłacenia odsetek za niepodłączenie prądu....... Ja już nie mam sił na ZE, faktury wszystkie za przyłącze zapłacone, skrzynka stoi od polowy marca a prądu jak nie było tak nie ma. Wczoraj dokładnie minęło 15 m-cy od podpisania umowy, za Twoim przykładem chyba wyśle im pismo w sprawie odsetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.06.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 .... Nie podpisaliśmy aneksu, i wysłalismy pismo z żądaniem zapłacenia odsetek za niepodłączenie prądu....... Ja już nie mam sił na ZE, faktury wszystkie za przyłącze zapłacone, skrzynka stoi od polowy marca a prądu jak nie było tak nie ma. Wczoraj dokładnie minęło 15 m-cy od podpisania umowy, za Twoim przykładem chyba wyśle im pismo w sprawie odsetek Co za gady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ado 04.06.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Witam, Piękny domek. Wraz z żoną jesteśmy na etapie wyboru projektu i Fistaszek na razie jest numerem 1 . Jednak mam pewne wątpliwości odnośnie wielkości kotłowni. Chcielibyśmy również poszerzyć garaż o ok. 1m. Jendak myślimy o zainstalować pieca na eko-groszek z zasobnikiem. Czy nie będzie problemu z takim piecem. I jak jest z wielkością garażu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 04.06.2009 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Witaj Ado miło, że wpadłeś Fistaszek, no cóż nas urzekła prostota tego domku .....a m.in. także spora odległość kotłowni od części mieszkalnej. wieczorem zerknę do projektu to podam dokładnie wymiary garażu i kotłowni. Uważam, że bez problemu wstawisz do kotłowni piec na eko-groszek. pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ado 04.06.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Dzięki za szybką odpowiedź,Czy oprócz zmian które podałes na poczatku swojego dziennika, zostało wprowadzone coś jeszcze?I odnosnie wykuszu. Czy sprawił dużo kłopotów w wykonaniu? Jak sprawuje się w użytkowaniu balkon nad nim. Ja zastanawiam się czy po prostu nie zrobić nad nim daszku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.06.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Naleśnik - Oj dzieje się u Ciebie dzieje, fajnie jak widać postępy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 04.06.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Hello, przyszłam się przywitać Napisz coś więcej o tym systemie otwarto-zamkniętym ogrzewania pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 04.06.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Naleśnik - Oj dzieje się u Ciebie dzieje, fajnie jak widać postępy :) o tak ....czasami na zakrętach nie wyrabiam ale jest OK .....Napisz coś więcej o tym systemie otwarto-zamkniętym ogrzewania hmmm...jakby to powiedzieć, wiem tyle ile napisałem no może ciut więcej w Polsce kotły na paliwa stałe mogą pracować tylko w układzie zamkniętym, a nam instalator doradziła za niecałe 2 koła (wymiennik płytowy ) grzejnik zrobić w układzie zamkniętym. zalety: 1. wydłuża się gwarancja na grzejniki 2. nie ma możliwości zagotowania wody w instalacji, jak coś to gotuje się tylko w zbiorniku wyrównawczym, który jest przy piecu a nie tak jak zwykle w instalacji otwartej w najwyższym punkcie. wady? pewnie są ale skubany nic mi o nich nie powiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 04.06.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 ...wady? pewnie są ale skubany nic mi o nich nie powiedział Czasem lepiej żyć w błogiej nieświadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 04.06.2009 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Czasem lepiej żyć w błogiej nieświadomości tez prawda...... i tego się trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.06.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Naleśnik - Oj dzieje się u Ciebie dzieje, fajnie jak widać postępy :) o tak ....czasami na zakrętach nie wyrabiam ale jest OK Ale taczkę zdążysz załadować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 04.06.2009 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 ....Ale taczkę zdążysz załadować? no, no bez takich mi tu podtekstów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.06.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 ....Ale taczkę zdążysz załadować? no, no bez takich mi tu podtekstów!! U mnie w pracy księgujemy faktury i jak koleżanka odda wprowadzoną do systemu, ale nie napisze dekretacji na papierze, a faktura dostanie się do płatności i zwracają jej, to zawsze mówi, że nie załadowała taczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts