Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

W weekend odwiedziliśmy moją mamę i dziadków, ja dodatkowo zrobiłem sobie pieszą wycieczkę "sentymentalną" ;)

Góralu, czy ci nie żal

Odchodzić od stron ojczystych,

Świerkowych lasów i hal

I tych potoków srebrzystych?

Góralu, czy ci nie żal,

Góralu, wracaj do hal!

a więc były hale z bacówkami......

http://img189.imageshack.us/img189/9701/dsc0262.jpg

http://img39.imageshack.us/img39/1710/dsc0236y.jpg

...i z takimi chatkami

http://img188.imageshack.us/img188/2641/dsc0244q.jpg

"były hale" można traktować dosłownie, nie ma już wypasu owiec, hale zarastają krzakami, samosiewem....ehh szkoda

...na wprost Romanka po lewej Pilsko

http://img33.imageshack.us/img33/958/dsc0238y.jpg

a ten "placek" w świerczynach to nie skutek planowego wyrębu lecz kornikowe "żniwo" :(

http://img188.imageshack.us/img188/6671/dsc0227.jpg

a tu widoczek na Kotlinę Żywiecką

http://img37.imageshack.us/img37/5294/dsc0264.jpg

miło powspominać stare dobre czasy

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Naleśnik - jak tam jest pięknie :roll: :roll: :roll:

Zazdrość mnie zżera :evil: :evil: :evil: :evil: , że nie jeździmy teraz w górki,

ale jedziemy na Małą Watrę i okolice we wrześniu :D :D

Jeden problem.........................., to wrzesień będzie dopiero za 3 miesiąceeee. :cry:

Ładne czerwone kabelki masz i boljer też :), on jest otulony czymś szarym? Jakąś ociepliną? Czy jest też w razie "W" na prąd?

tylko co z tego że bojler jest także na prąd skoro do tej pory jeszcze nam nie podłączyli .....prądu :evil:

Nie martw się :wink: ,na pocieszenie powiem Ci,że mamy ten sam problem :evil:

Umowę podpisywaliśmy z ZE w 03.08 i podłączyć nam mieli do 31.03.09

i co :evil: :evil: :evil: NIEPODŁĄCZYLI :evil:

Przysłali aneks do umowy z nowym terminem podłączenia na 30.09.09 :evil:

Nie podpisaliśmy aneksu, i wysłalismy pismo z żądaniem zapłacenia odsetek za niepodłączenie prądu.Zobaczymy co z tego wyniknie,na razie cisza :roll:

....

Nie podpisaliśmy aneksu, i wysłalismy pismo z żądaniem zapłacenia odsetek za niepodłączenie prądu.......

Ja już nie mam sił na ZE, faktury wszystkie za przyłącze zapłacone, skrzynka stoi od polowy marca a prądu jak nie było tak nie ma.

Wczoraj dokładnie minęło 15 m-cy od podpisania umowy, za Twoim przykładem chyba wyśle im pismo w sprawie odsetek :-?

....

Nie podpisaliśmy aneksu, i wysłalismy pismo z żądaniem zapłacenia odsetek za niepodłączenie prądu.......

Ja już nie mam sił na ZE, faktury wszystkie za przyłącze zapłacone, skrzynka stoi od polowy marca a prądu jak nie było tak nie ma.

Wczoraj dokładnie minęło 15 m-cy od podpisania umowy, za Twoim przykładem chyba wyśle im pismo w sprawie odsetek :-?

Co za gady :evil: :evil:

Witam,

Piękny domek.

Wraz z żoną jesteśmy na etapie wyboru projektu i Fistaszek na razie jest numerem 1 :) . Jednak mam pewne wątpliwości odnośnie wielkości kotłowni. Chcielibyśmy również poszerzyć garaż o ok. 1m. Jendak myślimy o zainstalować pieca na eko-groszek z zasobnikiem. Czy nie będzie problemu z takim piecem. I jak jest z wielkością garażu.

Pozdrawiam

Witaj Ado

miło, że wpadłeś

Fistaszek, no cóż nas urzekła prostota tego domku ;) .....a m.in. także spora odległość kotłowni od części mieszkalnej.

wieczorem zerknę do projektu to podam dokładnie wymiary garażu i kotłowni.

Uważam, że bez problemu wstawisz do kotłowni piec na eko-groszek.

pozdrawiam i trzymam kciuki

Dzięki za szybką odpowiedź,

Czy oprócz zmian które podałes na poczatku swojego dziennika, zostało wprowadzone coś jeszcze?

I odnosnie wykuszu. Czy sprawił dużo kłopotów w wykonaniu? Jak sprawuje się w użytkowaniu balkon nad nim. Ja zastanawiam się czy po prostu nie zrobić nad nim daszku.

Pozdrawiam

Naleśnik - Oj dzieje się u Ciebie dzieje, fajnie jak widać postępy :) :) :)

o tak ....czasami na zakrętach nie wyrabiam ale jest OK ;)

.....Napisz coś więcej o tym systemie otwarto-zamkniętym ogrzewania :lol:

hmmm...jakby to powiedzieć, wiem tyle ile napisałem ;)

no może ciut więcej

w Polsce kotły na paliwa stałe mogą pracować tylko w układzie zamkniętym, a nam instalator doradziła za niecałe 2 koła (wymiennik płytowy ;)) grzejnik zrobić w układzie zamkniętym.

zalety:

1. wydłuża się gwarancja na grzejniki

2. nie ma możliwości zagotowania wody w instalacji, jak coś to gotuje się tylko w zbiorniku wyrównawczym, który jest przy piecu a nie tak jak zwykle w instalacji otwartej w najwyższym punkcie.

wady?

pewnie są ale skubany nic mi o nich nie powiedział ;)

....Ale taczkę zdążysz załadować? :lol: :lol: :lol:

no, no bez takich mi tu podtekstów!! 8)

U mnie w pracy księgujemy faktury i jak koleżanka odda wprowadzoną do systemu, ale nie napisze dekretacji na papierze, a faktura dostanie się do płatności i zwracają jej, to zawsze mówi, że nie załadowała taczki :lol: