Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

......przy okazji - będziecie w ten piątek w rynku? Zbieramy się ok 17 w "związkach twórczych". Będzie magana, Ania Klepka i my - czekamy na resztę :) Obecność obowiązkowa i bez wykrętów, także odkładam pracę na jeden dzień!

Dzięki za zaproszenie ale niestety bardzo żałuję jednak nie damy rady przyjechać....oczywiście budowa choć to dałoby się "przesunąć" ale w piątek po południu łapię kolejny "etat" ....bhp-owca w szkole ;) ..... musimy zrobić kontrole przed rozpoczęciem roku szkolnego.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

naLeśnik

http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/g020.gif ale fajowy bajer masz wzielonej łazience na suficie :lol: .Jak to jest skonstruowane http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif . I mam jeszcze jedno pytanie parapety wew i zew powinno się zakładać przed czy też po tynkach?

Z góry dziękuję za podpowiedź

Pozdrawiam :lol:

Zaraz się okaze, że wszyscy przyjechali samochodami :lol: :lol: :lol: i nikt nie pije alkoholu :)

no a czym? :o na wieś trzeba jakoś wrócić, tramwaje 10km wcześniej już zawracają ;) :D :lol: :lol: :lol: Jakieś małe na początek zawsze można, później spije żonkę - będzie grzeczniejsza ;) :lol:

Właściwie, chodzi o spotkanie i pogadanie :lol: :lol: :lol: , a picie ( herbaty) przy okazji :lol: :lol: :lol:

........Jak to jest skonstruowane .....

sufi zrobiony na ruszcie z profili tylko w kształcie rombu. Do tego na boczne scianki paski płyty przykrecone do rantu a od góry włozona do profili tasma led.

Teraz żonka sobie wymyśliła że w górnej łazience mam zrobić sufit także w kształcie rombu ale "odwrócony" tzn to co w dolnej jest wycięte w górnej będzie odwrotnie.

I mam jeszcze jedno pytanie parapety wew i zew powinno się zakładać przed czy też po tynkach? ....

najpierw chciałem parapety wewnetrzne zamontować przed tynkami ale za namową m.in. kolegów z forum zdecydowałem po tynkach. I chyba jest to lepsze rozwiązanie, wycinanie w pustakach czy betonie to nie problem ja w zasadzie tylko przy jednym parapecie miałem większą usterkę no i nie musisz się martwic jak zabezpieczyć przed ubrudzeniem w czasie tynkowania.

Zewnętrzne parapety będę mocował w czasie ocieplania.

No, naLeśnik, piękne to oświetlenie łazienki :D Gratuluję pomysłu i wykonania.

Super, że na waszej ulicy dużo dzieci w tym samym wieku będzie - u nas też tak jest i dzięki temu towarzystwo się nie nudzi. Biegają od jedego domu do drugiego, śmigają na rowerach (na szczęście po naszej uliczce tylko mieszkańcy jeżdżą) a rodzice mają .... trochę spokoju :wink:

A przy okazji do Kamlotka - my też zakładaliśmy parapety wew po tynkach, a zewnętrzne podczas ocieplania.

naleśnik

skosem się nie martw - trzeba tylko pamiętać o taśmie pcv pod profil i płytę na ścianie kolankowej. potem ją wycinasz i 'dziurę' zalepiasz akrylem

a miało być to takie proste rach, ciach, ciach i gotowe ;)

naLeśnik i aniahubi dziękuję za podpowiedź :lol:

noł problema ....przyjemność po Naszej? stronie tak myślę :)

NIby nic kanalizacja , ale bez niej ani rusz. Ja gdy dostałam pozwolenie i zgode sąsiadów - to cieszyłam sie jak małe dziecko . W przeciwnym wypadku musielibysmy korzystac z szamba . To chyba niewypada fe! w dzisiejszej cywilizacji . Ale jak sie nie ma mozliwości podłączenia , to sie chwali to ,co sie ma. I trudno.

Wiec kazdy z nas kto ma, cieszy sie z kanaliacji :lol:

Nalęśnik , TY chyba nasladujesz Tomka i biegniesz z robotami jak on.

Duzo sami robicie . Podziwiam Was.

U mnie było lzej bo mąz miał pomoc od syna. We dwoje zawsze robota idzie lepiej. Ale za ocieplenie budynku to juz sie nie brali , bo by zabrakó czasu , a chcielismy sie szybciej przeprowadzic. Firma zrobiła szybko , my tylko zapłacili :lol: . Kolor elewacji jak znajde puszki , to Ci napiszę.

pozdrawiam

u nas już dawno kanalizacja podłączona ale ja hm... poczekam aż sobie fachowcy pójdą bo do tej miski to staram sie nie zaglądać :-?

to nas non stop ktoś się kreci ale zauważyłem że wszyscy fachowcy latają .....w kukurydzę ;)

ile człowiekowi niewiele potrzeba,połączenia z rurką kanalizacyjną ,a już zadowolony i niezależny :lol: :wink: . wiem coś na ten temat,bo m-c temu bez sentymentu pożegnaliśmy zbijany wychodek :lol:

wiesz co jak kiedyś na FM przeczytałem wpis jednej dziewczyny na temat .....wiadomy ;) to trochę z przymrożeniem oka to potraktowałem.... pomyślałem sobie aż tak bardzo się z tego cieszysz?....a tu masz ci los, mnie spotkało to samo :D

Nalęśnik , TY chyba nasladujesz Tomka i biegniesz z robotami jak on.

o nie ja jednak daleko z tyłu....ale gonię Go...mam powera ;)

Duzo sami robicie . Podziwiam Was.

U mnie było lzej bo mąz miał pomoc od syna. We dwoje zawsze robota idzie lepiej. Ale za ocieplenie budynku to juz sie nie brali , bo by zabrakó czasu , a chcielismy sie szybciej przeprowadzic. F........

na pewno jakby tato żył to prace jeszcze szybciej by przebiegały. Teraz bardzo dużo pomaga teść....samemu fakt to nie robota.

My w planach mieliśmy jeszcze sami położyć płytki ale jednak jest fachowiec.....ja np. nie mam cierpliwości do glazury.....może garaż mi się uda ale nic więcej