kamlotek 30.09.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam z rana ja póki co na Kujawach mam piękną pogodę naLeśnik ja mam pytanie w sprawie inst.odgromowej ,czy mógłbyś powiedzieć jak ona wygląda u Ciebie i co jest z czym połączone . Bo u mnie,póki co wystają 4 bednarki z ziemi w każdym rogu i ja myślałam,że do tych wystających bednarek połączony będzie drut schodzący po gąsiorach i murze na dół. Słyszałam różne wersje podłączenia inst. proszę więc opisz szczegółowo i zrozumiale,jak to wygląda u Ciebie Pozdrawiam,w szczególności panią naLeśnikową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 30.09.2009 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 .....Bo u mnie,póki co wystają 4 bednarki z ziemi w każdym rogu i ja myślałam,że do tych wystających bednarek połączony będzie drut schodzący po gąsiorach i murze na dół. Słyszałam różne wersje podłączenia inst. proszę więc opisz szczegółowo i zrozumiale,jak to wygląda u Ciebie....: u mnie wygląda to tak samo. Ale jeśli nie stanowi to problemu to dziś popołudniu zrobię zdjęcia odgromów i wkleję jutro rano to lepiej zobrazuje tą sprawę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 30.09.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Dzięki naLeśnik . Właśnie się dowiedziałam,że dziś dzięń bez emotikonek,a ja tyle powstawiałam,o niedobra ja. To czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 30.09.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Właśnie się dowiedziałam,że dziś dzięń bez emotikonek,a ja tyle powstawiałam,o niedobra ja. A ja się dowiaduję od Ciebie, a też juz zdążyłam nawstawiac... Tak z innej paczki: na zimę jest planowany kulig w Istebnej - próbujemy z shell zebrać liczną lub co najmniej godną reprezentację opolszczyzny. Dołączysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 30.09.2009 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 .... Tak z innej paczki: na zimę jest planowany kulig w Istebnej - próbujemy z shell zebrać liczną lub co najmniej godną reprezentację opolszczyzny. Dołączysz? dzięki za zaproszenie ale ja zimą to pieluchy będę prał a co do Istebnej macie już coś zaklepane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 30.09.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Właśnie pokaż tą instalacje - masz zrobione jak w projekcie??? Widzę, że masz już ewlewację... A więć następna garść dobrych porad. Na mojej elewacji w sierpniu wystąpiły mikropęknięcia ..wielkości włosa.... Zadzwoniłem do speca od ociepleń i po oględzinach stwierdził: - dupa nie fachowcy robili mi ocieplenie - na narożnikach od drzwi i okień nie mam wstawek z siatki 20x30 pod kątem 45 stopni, dlatego idą mi pęknięcia z tych rogów - w niektóych miejscach za dużo kleju zaciągniętego na siatkę stąd też pęknięcia na elewacji. Radził: - podwójnie zagruntować elewację i mikroęknięcia zostaną zatkane i nie będzie się to przenosiło na tynk - koniecznie wstawić paski siatki na narożnikach.. bo pęknęcia będą widoczne na tynku I jak to już bywa oczywiście znów sie wk........ , robiąc bez umowy to oczywiście mogę fachowców pocałować w ...... Sam wstawiłem paski siatki na narożnikach drzwi i okien obrobiłem parapety, czekam na rusztowanie i będę gruntować elewację..... Sprawdż u siebie jak masz bo będziesz miał problem... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 30.09.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Właśnie pokaż tą instalacje - masz zrobione jak w projekcie??? Widzę, że masz już ewlewację... A więć następna garść dobrych porad. Na mojej elewacji w sierpniu wystąpiły mikropęknięcia ..wielkości włosa.... Zadzwoniłem do speca od ociepleń i po oględzinach stwierdził: - dupa nie fachowcy robili mi ocieplenie - na narożnikach od drzwi i okień nie mam wstawek z siatki 20x30 pod kątem 45 stopni, dlatego idą mi pęknięcia z tych rogów - w niektóych miejscach za dużo kleju zaciągniętego na siatkę stąd też pęknięcia na elewacji. Radził: - podwójnie zagruntować elewację i mikroęknięcia zostaną zatkane i nie będzie się to przenosiło na tynk - koniecznie wstawić paski siatki na narożnikach.. bo pęknęcia będą widoczne na tynku I jak to już bywa oczywiście znów sie wk........ , robiąc bez umowy to oczywiście mogę fachowców pocałować w ...... Sam wstawiłem paski siatki na narożnikach drzwi i okien obrobiłem parapety, czekam na rusztowanie i będę gruntować elewację..... Sprawdż u siebie jak masz bo będziesz miał problem... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 30.09.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 sorki net mi się zawiesił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 30.09.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 .... Tak z innej paczki: na zimę jest planowany kulig w Istebnej - próbujemy z shell zebrać liczną lub co najmniej godną reprezentację opolszczyzny. Dołączysz? dzięki za zaproszenie ale ja zimą to pieluchy będę prał a co do Istebnej macie już coś zaklepane?? No co ty, Pampersy są Tak się właśnie obawiałam, że zajęty będziesz.No ale jakbyś wychodne dostał, to zapraszamy. Organizatorem jest tym razem cieszynianka, coś chyba wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 30.09.2009 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ...... Organizatorem jest tym razem cieszynianka, coś chyba wymyśli a to miejscowa więc wie co, gdzie i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 30.09.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Możesz zdradzić ile zapłaciłeś za instalację odgromową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 30.09.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ......Radził: - podwójnie zagruntować elewację i mikroęknięcia zostaną zatkane i nie będzie się to przenosiło na tynk - koniecznie wstawić paski siatki na narożnikach.. bo pęknęcia będą widoczne na tynku..... dzięki za rady z drugą raczej nie powinno być problemu bo narożniki były wzmacniane siatką natomiast co do gruntowania to.....hmmm nie zrobiłem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 30.09.2009 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Możesz zdradzić ile zapłaciłeś za instalację odgromową cześć dokładnie teraz nie pamiętam ale to było niecałe 2 tys zł. za robocizną + materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 30.09.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ......Radził: - podwójnie zagruntować elewację i mikroęknięcia zostaną zatkane i nie będzie się to przenosiło na tynk - koniecznie wstawić paski siatki na narożnikach.. bo pęknęcia będą widoczne na tynku..... dzięki za rady z drugą raczej nie powinno być problemu bo narożniki były wzmacniane siatką natomiast co do gruntowania to.....hmmm nie zrobiłem tego Nie wiem czy jasno się wyraziłęm....nie chodzi mi o narożniki obsadzane kątownikami alu z siatką... Zrobę zdięcia swoich okien to może będzie jasniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.09.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ......Radził: - podwójnie zagruntować elewację i mikroęknięcia zostaną zatkane i nie będzie się to przenosiło na tynk - koniecznie wstawić paski siatki na narożnikach.. bo pęknęcia będą widoczne na tynku..... dzięki za rady z drugą raczej nie powinno być problemu bo narożniki były wzmacniane siatką natomiast co do gruntowania to.....hmmm nie zrobiłem tego Nie wiem czy jasno się wyraziłęm....nie chodzi mi o narożniki obsadzane kątownikami alu z siatką... Zrobę zdięcia swoich okien to może będzie jasniej.... Podglądam co piszecie o elewacji, waldek72 wklej, chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 01.10.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 potrzebuję kilka dni obecnie jestem powalony przez anginę i leżę plackiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 01.10.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 potrzebuję kilka dni obecnie jestem powalony przez anginę i leżę plackiem to zdrówka życzę.....niedawno sam to przechodziłem....do dziś jestem "pociągający" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 01.10.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 .... To czekam najmocniej przepraszam ale wczoraj na budowie zjawiłem sie dopiero o 20..... dziś także będę poźno ale przeglądnę sobie zdjęcia z budowy i chyba coś robiłem z ogromami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.10.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 nie ma sprawy,cierpliwa jestem poczekam a tak poza tym na razie się nie spieszy .Ale nauczona wcześniejszymi problemami,chcę wiedzieć jak najwięcej o czyms co będą robili fachowcy w domu,zanim do niego wejdą. Bo moge znowu sobie w brodę pluć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 02.10.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 naleśnik: u Ciebie jest na przykład tak : Komentarze do dziennika naLeśnika [ Idź do strony: 1 ... 14, 15, 16 ] odpowiedzi: 918 autor: naLeśnik wyswietleń: 9371 ostatnie: Czw, 1 Październik 2009 10:10 odwiedzający kamlotek Znaczy że ja pisze jako dziewięćset dziewiętnasta Szykuj przepisy na torciki pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts