Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

Witam z rana :lol: ja póki co na Kujawach mam piękną pogodę :lol:

naLeśnik ja mam pytanie w sprawie inst.odgromowej :roll: ,czy mógłbyś powiedzieć jak ona wygląda u Ciebie i co jest z czym połączone :roll: .

Bo u mnie,póki co wystają 4 bednarki z ziemi w każdym rogu i ja myślałam,że do tych wystających bednarek połączony będzie drut schodzący po gąsiorach i murze na dół. :oops:

Słyszałam różne wersje podłączenia inst. proszę więc opisz szczegółowo i zrozumiale,jak to wygląda u Ciebie

Pozdrawiam,w szczególności panią naLeśnikową :lol:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

.....Bo u mnie,póki co wystają 4 bednarki z ziemi w każdym rogu i ja myślałam,że do tych wystających bednarek połączony będzie drut schodzący po gąsiorach i murze na dół. :oops:

Słyszałam różne wersje podłączenia inst. proszę więc opisz szczegółowo i zrozumiale,jak to wygląda u Ciebie....:

u mnie wygląda to tak samo.

Ale jeśli nie stanowi to problemu to dziś popołudniu zrobię zdjęcia odgromów i wkleję jutro rano to lepiej zobrazuje tą sprawę??

Właśnie się dowiedziałam,że dziś dzięń bez emotikonek,a ja tyle powstawiałam,o niedobra ja.

A ja się dowiaduję od Ciebie, a też juz zdążyłam nawstawiac...

Tak z innej paczki: na zimę jest planowany kulig w Istebnej - próbujemy z shell zebrać liczną lub co najmniej godną reprezentację opolszczyzny. Dołączysz?

Właśnie pokaż tą instalacje - masz zrobione jak w projekcie???

Widzę, że masz już ewlewację... A więć następna garść dobrych porad.

Na mojej elewacji w sierpniu wystąpiły mikropęknięcia ..wielkości włosa....

Zadzwoniłem do speca od ociepleń i po oględzinach stwierdził:

- dupa nie fachowcy robili mi ocieplenie :evil:

- na narożnikach od drzwi i okień nie mam wstawek z siatki 20x30 pod kątem 45 stopni, dlatego idą mi pęknięcia z tych rogów

- w niektóych miejscach za dużo kleju zaciągniętego na siatkę stąd też pęknięcia na elewacji.

Radził:

- podwójnie zagruntować elewację i mikroęknięcia zostaną zatkane i nie będzie się to przenosiło na tynk

- koniecznie wstawić paski siatki na narożnikach.. bo pęknęcia będą widoczne na tynku

I jak to już bywa oczywiście znów sie wk........ , robiąc bez umowy to oczywiście mogę fachowców pocałować w ......

Sam wstawiłem paski siatki na narożnikach drzwi i okien obrobiłem parapety, czekam na rusztowanie i będę gruntować elewację.....

Sprawdż u siebie jak masz bo będziesz miał problem...

pozdr

Właśnie pokaż tą instalacje - masz zrobione jak w projekcie???

Widzę, że masz już ewlewację... A więć następna garść dobrych porad.

Na mojej elewacji w sierpniu wystąpiły mikropęknięcia ..wielkości włosa....

Zadzwoniłem do speca od ociepleń i po oględzinach stwierdził:

- dupa nie fachowcy robili mi ocieplenie :evil:

- na narożnikach od drzwi i okień nie mam wstawek z siatki 20x30 pod kątem 45 stopni, dlatego idą mi pęknięcia z tych rogów

- w niektóych miejscach za dużo kleju zaciągniętego na siatkę stąd też pęknięcia na elewacji.

Radził:

- podwójnie zagruntować elewację i mikroęknięcia zostaną zatkane i nie będzie się to przenosiło na tynk

- koniecznie wstawić paski siatki na narożnikach.. bo pęknęcia będą widoczne na tynku

I jak to już bywa oczywiście znów sie wk........ , robiąc bez umowy to oczywiście mogę fachowców pocałować w ......

Sam wstawiłem paski siatki na narożnikach drzwi i okien obrobiłem parapety, czekam na rusztowanie i będę gruntować elewację.....

Sprawdż u siebie jak masz bo będziesz miał problem...

pozdr

....

Tak z innej paczki: na zimę jest planowany kulig w Istebnej - próbujemy z shell zebrać liczną lub co najmniej godną reprezentację opolszczyzny. Dołączysz?

dzięki za zaproszenie ale ja zimą to pieluchy będę prał ;)

a co do Istebnej macie już coś zaklepane??

No co ty, Pampersy są :wink: Tak się właśnie obawiałam, że zajęty będziesz.No ale jakbyś wychodne dostał, to zapraszamy. Organizatorem jest tym razem cieszynianka, coś chyba wymyśli :D

......Radził:

- koniecznie wstawić paski siatki na narożnikach.. bo pęknęcia będą widoczne na tynku.....

dzięki za rady

z drugą raczej nie powinno być problemu bo narożniki były wzmacniane siatką natomiast co do gruntowania to.....hmmm nie zrobiłem tego :-?

......Radził:

- koniecznie wstawić paski siatki na narożnikach.. bo pęknęcia będą widoczne na tynku.....

dzięki za rady

z drugą raczej nie powinno być problemu bo narożniki były wzmacniane siatką natomiast co do gruntowania to.....hmmm nie zrobiłem tego :-?

Nie wiem czy jasno się wyraziłęm....nie chodzi mi o narożniki obsadzane kątownikami alu z siatką... Zrobę zdięcia swoich okien to może będzie jasniej....

......Radził:

dzięki za rady

Nie wiem czy jasno się wyraziłęm....nie chodzi mi o narożniki obsadzane kątownikami alu z siatką... Zrobę zdięcia swoich okien to może będzie jasniej....

Podglądam co piszecie o elewacji, waldek72 wklej, chętnie zobaczę :)

naleśnik:

u Ciebie jest na przykład tak :

Komentarze do dziennika naLeśnika

[ Idź do strony: 1 ... 14, 15, 16 ]

odpowiedzi: 918

autor:

naLeśnik

wyswietleń:

9371

ostatnie:

Czw, 1 Październik 2009 10:10

odwiedzający

kamlotek

Znaczy że ja pisze jako dziewięćset dziewiętnasta :)

Szykuj przepisy na torciki :D

pozdrówki M.