Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajnie tak sie przejść WEWNĄTRZ domku no nie? 8) 8) 8)

no ba ;) ...wejść przez drzwi do domu....wyjść na taras ;)

oby tylko teraz pogoda dopisywała.

Skąd ja to znam :D

tyle że teraz niestety z tym u mnie gorzej - jakiś las mi wyrósł w salonie i nie chce się wynieść :lol:

Hejka! :D

No to idziemy pysk w pysk! :wink: Też ruszyliśmy ze ścianami. :D A jaki będziesz dawał strop?

Co do kominów to jednak robimy systemowe, bo jak nasi wykonawcy usłyszeli, że mają się bawić w murowanie z cegły to chcieli podnieść cenę za robociznę :evil: Wiec po starej cenie i z kominami systemowymi wyszło na jedno... :-? Przynajmniej jest szansa, że nie uda im się tego spipcyć :roll:

Co do ziemi - ja też mam glinę i wiem o czym mówisz. Urodzić można :wink: przy kopaniu łopatą... :x .

Ale co tam! Damy radę! :D

pozdrówki M.

Ale elegancko mury rosną :D Jeszcze parę dni i strop zaczną układać. Mam nadzieję, że pogoda będzie łaskawa :D

My będziemy mieć dachówkę z Koramica. Chcieliśmy Robena, ale wykonawca powiedział, że jest tak dużo potłuczonych i uszkodzonych na paletach, że nie chce się bawić w przebieranie i reklamacje, bo za dużo czasu straci :roll:

Koramica polecano mi w kilku składach - ma po dwa zamki z boku i u góry co podobno poprawia szczelność pokrycia.

A kolor i ogólnie kształt dachówki już wybrałeś?

....tyle że teraz niestety z tym u mnie gorzej - jakiś las mi wyrósł w salonie i nie chce się wynieść :lol:

e'tam ja to lubię las ;)

ale zobacz naszą "nową ławę" w domu

http://img513.imageshack.us/img513/6081/dscn5877wg1.jpg

Hejka! :D

No to idziemy pysk w pysk! :wink: Też ruszyliśmy ze ścianami. :D A jaki będziesz dawał strop?

Co do kominów to jednak robimy systemowe, bo jak nasi wykonawcy usłyszeli, że mają się bawić w murowanie z cegły to chcieli podnieść cenę za robociznę :evil: Wiec po starej cenie i z kominami systemowymi wyszło na jedno... :-? Przynajmniej jest szansa, że nie uda im się tego spipcyć :roll:......

Strop będzie teriwa, co do kominów to jeden będzie systemowy a drugi z cegły.

Kierownik budowy zalecił by środkowy komin zrobić właśnie z cegły bo jeśli będzie systemowy to musiałby stać obok ściany nośnej a nie chcemy marnować miejsca na niego.

.....A kolor i ogólnie kształt dachówki już wybrałeś?

póki co to Roben koloru czarno-brazowy...hmm zastanawiam się dlaczego taka nazwa? ;)

ale to jeszcze nie przesadzone jest, tez biorę pod uwagę Koramica, w tym tygodniu musimy już podjąć ostateczna decyzję.

niezły numer z tą hurtownią

czegoś takiego jeszcze nie spotkałam

widziałam ulotki z adresami oddziałów których jeszcze nie było ale ktoś się pofatygował zeby dopisać planowane otwarcie grudzień 2008 :D

to jak będzie z tą dachóweczką? jakieś typy już są?

.....to jak będzie z tą dachóweczką? jakieś typy już są?

co już jest pewne, że będzie to dachówka zakładkowa, najlepiej czarna lub jakiś zbliżony do ciemnego kolor.

np. Roben

http://img152.imageshack.us/img152/3720/czarbrazplusrobenpr9.jpg

Koramic

http://img366.imageshack.us/img366/4682/0369koramicvi8.gif

lub Ruppceramica tu akurat też podoba mi się kolor brązowy,

http://img169.imageshack.us/img169/9572/z2998467xir0.jpg

....Dobrze ma ta twoja ekipa, co tydzień wolne :D - mają równocześnie jakąś inną budowę?

nie mają żadnej innej budowy, budujemy w rodzinnym gronie + ja jak mam urlop......a zostało mi zaledwie 5 dni :-?

Gratuluję postępów. Też chciałabym już wybierać pokrycie dachu, ale dopiero 5 września zalaliśmy fundamenty, a to i tak super po naszych wodnych perypetiach....

Mój kolega 17 września ubiegłego roku rozpoczął budowę a dziś pomagam mu w .....przeprowadzce ...za niedługo parapetówka ;)

Spokojnie tylko dużo cierpliwości a dacie radę :)