Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

Naleśnik - widzę, że droga u Ciebie taka sama jak u nas i gmina też ma to w .........d.

Ja swoim twingolotem to tam nie wjadę :evil: po tych deszczach. Co zamierzasz z tym zrobić? Będziesz coś sypał?

z jednej strony jest to logiczne, że Gmina planując budowę drogi na przyszły rok teraz nie chce dać kasy bo to pieniądze wyrzucone w .....błoto ;)

ale z drugie jak tam teraz dojeżdżać??

zastanawialiśmy się z sąsiadami nad wysypaniem tam kamienia, odpadów ale tego musiałoby być mnóstwo. Ja np. kup[iłem 10 ton kamienia i polowe z tego poszło mi na rozplantowanie przed garażem i wejściem do domu......to na taka drogę musiałoby być potrzebne co najmniej 100 ton.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka :D

Ja pier...dziu, ta Wasza droga to MASAKRA!!!!!!!!! Może utopić w tym błocie jakiegoś nielubianego sąsiada? :wink: :roll:

Jak będą ofiary śmiertelne, to gmina może jednak szarpnie się na parę samochodów gruzu? :roll: :lol:

A z ciekawości - droga gminna jest czy prywatna, bo już nie pamiętam czy pisałeś?

Bo jak gminna, to może warto skargę do gminy napisać? Albo lokalne media zaprosić? Wiesz, za rok wybory... można na tym dużo utargować... 8) :roll:

Wczoraj sąsiadka zaprosiła Wójta na kawkę na co on odpowiedział "nie ma sprawy, ja mam gumowce w bagażniku" ;)

jest to droga gminna czekamy teraz tylko na dofinansowanie.

To może skuś tak baba na dziada, aby miał poślizg w tych gumakach :lol:

Nie to żebym źle komuś życzyła... ale... może po upadku, ewentualnie szpagacie się przekona, że warto pomóc tak bliźniemu :wink: :lol:

jak tam wykańczanie skosów ..taśma git..jakieś wskazówki?

Możesz wrzucić jakieś szczegłowe zdjęcia obróbki okna dachowego i ścianki kolankowej..

ps.

Zagruntowałem domek..3 warstwy :lol: tymi ręcomo...kolega rusztowanie pożyczył :p

Nie wspomnę że mam lęk wysokości :o

Ja tez miałam lęk wysokości -kiedyś... ale czego to sie nie robi.. mój teraz mówi do kumpla, że z 6 mercedesów za mnie weźmie, bo po dachu łazę jak kotka... Oczywiście ja jeszcze nie wyprostuje się -ot to... ale na dachu fajne widoki... ba nawet rok temu opalałam się na naszym obecnym -dwupiętrowym -ale zablokowałam się o komin -girkami coby po zasnięciu nie sfikołkować na dół :wink: :lol:

Kilka wspinaczek i będzie po lęku :wink:

jak tam wykańczanie skosów ..taśma git..jakieś wskazówki?

Możesz wrzucić jakieś szczegłowe zdjęcia obróbki okna dachowego i ścianki kolankowej..

taśma jest OK, postaram się zrobić fotki,

chodzi Ci o glify okien?? narożniki??

jeśli nie sprawi to problemu to mam jeszcze jedno okno do zrobienia, najprawdopodobniej zrobię go jutro lub w środę to wstawię fotki??

Kilka wspinaczek i będzie po lęku :wink:

potwierdzam, ja na początku też miałem problemy z łażeniem po rusztowaniach, później było już zdecydowanie lepiej.....jednak zdecydowanie wole stały grunt pod nogami ;)

Bartuś to już wielkolud - super :lol: :lol: :lol: :lol:

o tak rośnie bobasek :)

chodziło mi o zabudowę okna dachowego profilami :lol:

aaa :) kurcze może coś znajdę w zbiorach foto....

i jeszcze na temat taśmy narożnej, koniecznie trzeba dosyć rzadkiej masy szpachlowej używać żeby ja dobrze wtopić.

Ze szlifowaniem finiszu to rożnie bywa, właśnie takie połączenia ciężko jest na git wyprowadzić.

Naleśnik, jesteś zadowolony ze swojego kominka? Wykonania, wkładu i całokształtu? Bo przed nami ostateczna decyzja. Ponoć Dovre ma lepsze regulacje, a my skłaniamy się ku temu Twojemu więc chciałabym wiedzieć czy masz jakieś zastrzeżenia.

Ciężko mi odpowiedzieć na Twoje pytanie. Raz, że nigdy wcześniej nie użytkowałem kominka więc nie mam żadnego odniesienia. Dwa to po kilku paleniach też ciężko coś wyrokować.

Póki co do tej pory pale zawsze na max przy otwartych przepustnicach, ciepło zwłaszcza na poddaszu bardzo szybko się rozchodzi po zapaleniu, system czyszczenia szyby działa bardzo fajnie. Byłem zaskoczony gdy okopcona szyba po chwili ostrego palenia....wyczyściła się.

Estetycznie na pewno jeszcze wrażenie robi dosyć "duża" szyba.

My na razie jesteśmy zadowoleni :)

witam :wink:

Jak dobrze sobie pracować wewnątrz... :wink: A ja dzisiaj zmarzłam brrrrrr...

Ja tak przyszłam sprawdzic jak tam poczynania, to co tam słychać na budowie?

cześć

co na budowie??...stara bieda ;)

a poważnie wczoraj zacząłem gruntowanie klatki schodowej, dziś gruntuje korytarze, dalej szpachluje płyty na poddaszu....już mnie to wkurza ;)

Ale pale w kominku to cieplutko i przyjemnie na budowie.