Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

ku pamięci .. kupa kupa wpisał się alojzy d.. :lol: [/b]

ale plama....na swoje usprawiedliwienie to ja ostatnio nawet nie mam czasu podrapać się po...... ;) dziś przeglądnę stare fotki

chyba niewiele pomogę znalazłem tylko coś takiego

http://img266.imageshack.us/img266/6020/dscn7147.jpg

http://img697.imageshack.us/img697/6215/dscn7232r.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/3623/dscn7241.jpg

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drzwi, jeśli byś tak na gwałt nie potrzebował, to myślę, że musiałbyś trochę poszukać :)

wczoraj zawarliśmy nowa umowę z innym stolarzem, drzwi na parter do 12 grudnia góra na początku stycznia.....będzie dobrze :)

rozumiem, ja też mam drugi etat za free .....

robiłeś już połączenia skos - sufit??

jeszcze nie ..dalej walcze z elewacją ...korzystam póki mam rusztowania i wmiarę temp. O tych skosach to myślałem żeby zastosować profil v. Co do taśmy też chcę taką robić .. Narożniki zewnętrzne może z taśmą z wkładką aluminiową ...

Mam prośbe jeszcze - czy masz zdjęcia jak obrabiałeś okno dachowe nad schodami i ten cały skos..

Wczoraj dostałęm zonka... zobaczyłem we wnęce w małym pokoju na dole rura pex od grzejników na poddaszu wygieła mi się w lekki łuk. Fachman mówi że to normale :o akurat te któe ja mam nie mają wkładki wzmacjniającej..... k.... jak cżłowiek nie przypilnuje tylko zaufa fachowcom to pójdzie z torbami i workiem gruzu po swoim zawalonym domku...

Witam wszystkich w temacie ;)

na wstępie - naLeśnik - mega dobra robota, oby tak dalej!!! Przeczytałem cały dziennik, a komentarze przejrzałem strona po stronie choc trochę po łebkach - podoba mi się :)

Chciałem dowiedziec się od "fistaszkowiczów" jaki orientacyjnie jest koszt dojścia do SSO.

Z Narzeczoną z początkiem roku chcemy startowac z pracą, jednak zastanawiamy się czy do lipca dociągniemy bez kredytu....a po lipcu 8) noo.. koperty itp i się pomyśli nad jakimś kredytem małżeńskim :-?

Mam nadzieję, że komuś w pamięci zostały takie przybliżone koszta :)

Zdrówko!

.....poza tym listopad ponoć nie jest najlepszym miesiącem do przeprowadzek...mądrzy ludzie tak powiadają 8) :wink:

dokładnie też to słyszałem.....u nas przeprowadzka w grudniu.

Szczerze,to mnie uspokoiłeś :wink: Po tym jak z premedytacją zaplanowałam ślub w miesiącu bez r, z listopadem na pewno już nie zaryzykuję 8)

A tak na marginesie shell jak kominek, wybrany już??
Zdecydowaliśmy się na Fonte Flamme. Właśnie dzisiaj zaczęła się akcja-kominek.

Witam wszystkich w temacie ;)

na wstępie - naLeśnik - mega dobra robota, oby tak dalej!!! Przeczytałem cały dziennik, a komentarze przejrzałem strona po stronie choc trochę po łebkach - podoba mi się :)

Chciałem dowiedziec się od "fistaszkowiczów" jaki orientacyjnie jest koszt dojścia do SSO.

Z Narzeczoną z początkiem roku chcemy startowac z pracą, jednak zastanawiamy się czy do lipca dociągniemy bez kredytu....a po lipcu 8) noo.. koperty itp i się pomyśli nad jakimś kredytem małżeńskim :-?

Mam nadzieję, że komuś w pamięci zostały takie przybliżone koszta :)

Zdrówko!

spox zerknę w papiery to podam..z tym ze ja stawiałem w boomie cenpwym...

Witam WSZYSTKICH :wink:

Do Olsztyna mam słabość -bo ja z tamtych stron :wink: -miasta nie do Waldka :wink: :lol: :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:

Nu jak tam malowanie... gdzie te fotki?

Masz cieplutko jak w puchu to spoko, już chyba po gruntowaniu... szybko schnie itp. :wink:

Wiesiu... a ile spala ci drewna ten kominek?

Za rok zapytam Ciebie -to jest na wiosnę, co do pieca, ile spaliłeś :wink: A kominek...

Misiek ostatnio był sam w sklepie i Pan powiedział, że wraz z wkładem i obudową i wszystkim tym co tam potrzebne do nadmuchu :wink: koszt 7.500 tys. zł. - to ja samą obudowę za tyle widziałam. :roll:

Nu zobaczymy, na to mamy jeścio czas :wink:

A ja tak czytam i czytam -o tych drzwiach i nie wiesz jak to jest często na budowie - zawsze musi byc COŚ - ale widzisz - będzie inny stolarz i jest CHARASZO :wink: :lol:

A WY kiedy planujecie się przeprowadzić?

Szczerze -znając mnie -to już bym tam siedziała :lol: :lol: :lol:

Noooooooooooooo ale w końcu Twoja żonka musi mieć wygodę :wink:

Mam nadzieję, że nie ma zgagi -bo ja miałam w tym stanie -Reni brałam było ok.

Ja tam czekam na fotki :wink:

Powodzenia w malowaniu -a najpierw gruntowaniu :wink:

Zdrówka :wink:

Zdecydowaliśmy się na Fonte Flamme. Właśnie dzisiaj zaczęła się akcja-kominek.

oczywiście wyświechtane zdanie ale ważne jest czym sie pali, jeden sezon drewna dla kominka to absolutne minimum.

Polecam drewno bukowe nie smoli tak szyby jak dąb.

....Wiesiu... a ile spala ci drewna ten kominek?

Za rok zapytam Ciebie -to jest na wiosnę, co do pieca, ile spaliłeś :wink: A kominek...

hmmm ile spala to jeszcze nie wiem ;)....kilka razy było tylko palone.

w tym roku będzie mało w nim palone bo sezonowanego drewna mam niewiele.

Jednak widok ognia w kominku święta rzecz ;)

Nu jak tam malowanie... gdzie te fotki?

Masz cieplutko jak w puchu to spoko, już chyba po gruntowaniu... szybko schnie itp. :wink:

już fotki wrzucone ;)

A WY kiedy planujecie się przeprowadzić?

Szczerze -znając mnie -to już bym tam siedziała :lol: :lol: :lol:

......

kiedy??...tego chyba nikt jeszcze nie wie....ale mysle ze moze juz tak za miesiąc....oj byłoby super

....Mam prośbe jeszcze - czy masz zdjęcia jak obrabiałeś okno dachowe nad schodami i ten cały skos......

szukałem ale nie mam nic, ale okno było obramiane podobnie jak inne.

na połączeniu skos - ścianka kolankowa dawałem taśmę zwykłą malarską później po szpachlowaniu obcinałem ją równo ze skosem po gruntowaniu akrylem przejechałem po styku skos-ściana

....Chciałem dowiedziec się od "fistaszkowiczów" jaki orientacyjnie jest koszt dojścia do SSO. .....

witam kolejnego Fisztaszkowca ;)

Hmmm co do kosztów ciężka sprawa, wiadomo zależy z jakich materiałów się buduje. U mnie gro kasy poszło na dach (prawie 40% SSO), dachówka, okna dachowe 6 szt.- później ile roboty z obróbką no i czy budujesz własnymi siłami czy przez firmę.

Idź do hurtowni niech wyliczą ci ofertę będziesz miał pogląd.

My np robiliśmy cząstkowe wyceny a to stan 0 a to strop, dach i z najniższą wyceną i tak szedłem do najbliższej hurtowni i oni mi sprzedawali po tych cenach.......nadmieniam, że bardzo dobra w negocjacjach była moja żonka ;)

A najlepiej jeszcze do do wyceny doliczyć jeszcze tak 20-30%.

Na PW wysyłam Ci moje koszty SSO

Nie powiem, piekne rozlewisko macie zamiast drogi. Jak Ty dojeżdżasz na budowę?.

Widziałam że twoja gmina pozyskała fundusze z tzw. "Schetynówki "na budowę ul. Jasminowej i Jagodowej, czy to twoja droga?

Poważnie??

Jesteś Wielka!! tak to moja droga. Wójt nam powiedział że z końcem listopada będzie wiadomo co i jak a tu proszę.....ale się cieszę :)

a jak dojeżdżam ? trzeba sobie jakoś radzić jak widać dla mojego terenowego bolidu taka droga nie straszna pod dom dojadę ale nie ukrywam pokonywanie takiej drogi do przyjemności już nie należy.

http://img132.imageshack.us/img132/6007/dscn7538.jpg