naLeśnik 10.11.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 ku pamięci .. kupa kupa wpisał się alojzy d.. [/b] ale plama....na swoje usprawiedliwienie to ja ostatnio nawet nie mam czasu podrapać się po...... dziś przeglądnę stare fotki chyba niewiele pomogę znalazłem tylko coś takiego http://img266.imageshack.us/img266/6020/dscn7147.jpg http://img697.imageshack.us/img697/6215/dscn7232r.jpg http://img41.imageshack.us/img41/3623/dscn7241.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 10.11.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 rozumiem, ja też mam drugi etat za free : "budowlaniec vel poprawiacz po paprakach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.11.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Drzwi, jeśli byś tak na gwałt nie potrzebował, to myślę, że musiałbyś trochę poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 12.11.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Drzwi, jeśli byś tak na gwałt nie potrzebował, to myślę, że musiałbyś trochę poszukać wczoraj zawarliśmy nowa umowę z innym stolarzem, drzwi na parter do 12 grudnia góra na początku stycznia.....będzie dobrze rozumiem, ja też mam drugi etat za free ..... robiłeś już połączenia skos - sufit?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 12.11.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 jeszcze nie ..dalej walcze z elewacją ...korzystam póki mam rusztowania i wmiarę temp. O tych skosach to myślałem żeby zastosować profil v. Co do taśmy też chcę taką robić .. Narożniki zewnętrzne może z taśmą z wkładką aluminiową ... Mam prośbe jeszcze - czy masz zdjęcia jak obrabiałeś okno dachowe nad schodami i ten cały skos.. Wczoraj dostałęm zonka... zobaczyłem we wnęce w małym pokoju na dole rura pex od grzejników na poddaszu wygieła mi się w lekki łuk. Fachman mówi że to normale akurat te któe ja mam nie mają wkładki wzmacjniającej..... k.... jak cżłowiek nie przypilnuje tylko zaufa fachowcom to pójdzie z torbami i workiem gruzu po swoim zawalonym domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fadros 12.11.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam wszystkich w temacie na wstępie - naLeśnik - mega dobra robota, oby tak dalej!!! Przeczytałem cały dziennik, a komentarze przejrzałem strona po stronie choc trochę po łebkach - podoba mi się Chciałem dowiedziec się od "fistaszkowiczów" jaki orientacyjnie jest koszt dojścia do SSO. Z Narzeczoną z początkiem roku chcemy startowac z pracą, jednak zastanawiamy się czy do lipca dociągniemy bez kredytu....a po lipcu noo.. koperty itp i się pomyśli nad jakimś kredytem małżeńskim Mam nadzieję, że komuś w pamięci zostały takie przybliżone koszta Zdrówko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 12.11.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 .....poza tym listopad ponoć nie jest najlepszym miesiącem do przeprowadzek...mądrzy ludzie tak powiadają dokładnie też to słyszałem.....u nas przeprowadzka w grudniu. Szczerze,to mnie uspokoiłeś Po tym jak z premedytacją zaplanowałam ślub w miesiącu bez r, z listopadem na pewno już nie zaryzykuję A tak na marginesie shell jak kominek, wybrany już?? Zdecydowaliśmy się na Fonte Flamme. Właśnie dzisiaj zaczęła się akcja-kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 13.11.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam wszystkich w temacie na wstępie - naLeśnik - mega dobra robota, oby tak dalej!!! Przeczytałem cały dziennik, a komentarze przejrzałem strona po stronie choc trochę po łebkach - podoba mi się Chciałem dowiedziec się od "fistaszkowiczów" jaki orientacyjnie jest koszt dojścia do SSO. Z Narzeczoną z początkiem roku chcemy startowac z pracą, jednak zastanawiamy się czy do lipca dociągniemy bez kredytu....a po lipcu noo.. koperty itp i się pomyśli nad jakimś kredytem małżeńskim Mam nadzieję, że komuś w pamięci zostały takie przybliżone koszta Zdrówko! spox zerknę w papiery to podam..z tym ze ja stawiałem w boomie cenpwym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fadros 14.11.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 No fakt, ceny w tym momencie są zupełnie inne, ale będę wdzięczny i za taką informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 14.11.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam WSZYSTKICH Do Olsztyna mam słabość -bo ja z tamtych stron -miasta nie do Waldka Nu jak tam malowanie... gdzie te fotki? Masz cieplutko jak w puchu to spoko, już chyba po gruntowaniu... szybko schnie itp. Wiesiu... a ile spala ci drewna ten kominek? Za rok zapytam Ciebie -to jest na wiosnę, co do pieca, ile spaliłeś A kominek... Misiek ostatnio był sam w sklepie i Pan powiedział, że wraz z wkładem i obudową i wszystkim tym co tam potrzebne do nadmuchu koszt 7.500 tys. zł. - to ja samą obudowę za tyle widziałam. Nu zobaczymy, na to mamy jeścio czas A ja tak czytam i czytam -o tych drzwiach i nie wiesz jak to jest często na budowie - zawsze musi byc COŚ - ale widzisz - będzie inny stolarz i jest CHARASZO A WY kiedy planujecie się przeprowadzić? Szczerze -znając mnie -to już bym tam siedziała Noooooooooooooo ale w końcu Twoja żonka musi mieć wygodę Mam nadzieję, że nie ma zgagi -bo ja miałam w tym stanie -Reni brałam było ok. Ja tam czekam na fotki Powodzenia w malowaniu -a najpierw gruntowaniu Zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 14.11.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 na warmie i mazury ..zapraszam z całego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 15.11.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 na warmie i mazury ..zapraszam z całego serca Oj tęskno mi tęskno, już koleżanki i rodzinka pyta kiedy przyjadę Już kilka lat mieszkam na południu a jak oglądam pogodę to patrzę na Olsztyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.11.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Zdecydowaliśmy się na Fonte Flamme. Właśnie dzisiaj zaczęła się akcja-kominek. oczywiście wyświechtane zdanie ale ważne jest czym sie pali, jeden sezon drewna dla kominka to absolutne minimum. Polecam drewno bukowe nie smoli tak szyby jak dąb. ....Wiesiu... a ile spala ci drewna ten kominek? Za rok zapytam Ciebie -to jest na wiosnę, co do pieca, ile spaliłeś A kominek... hmmm ile spala to jeszcze nie wiem ....kilka razy było tylko palone. w tym roku będzie mało w nim palone bo sezonowanego drewna mam niewiele. Jednak widok ognia w kominku święta rzecz Nu jak tam malowanie... gdzie te fotki? Masz cieplutko jak w puchu to spoko, już chyba po gruntowaniu... szybko schnie itp. już fotki wrzucone A WY kiedy planujecie się przeprowadzić? Szczerze -znając mnie -to już bym tam siedziała ...... kiedy??...tego chyba nikt jeszcze nie wie....ale mysle ze moze juz tak za miesiąc....oj byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.11.2009 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ....Mam prośbe jeszcze - czy masz zdjęcia jak obrabiałeś okno dachowe nad schodami i ten cały skos...... szukałem ale nie mam nic, ale okno było obramiane podobnie jak inne. na połączeniu skos - ścianka kolankowa dawałem taśmę zwykłą malarską później po szpachlowaniu obcinałem ją równo ze skosem po gruntowaniu akrylem przejechałem po styku skos-ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 16.11.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Nie powiem, piekne rozlewisko macie zamiast drogi. Jak Ty dojeżdżasz na budowę?. Widziałam że twoja gmina pozyskała fundusze z tzw. "Schetynówki "na budowę ul. Jasminowej i Jagodowej, czy to twoja droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.11.2009 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ....Chciałem dowiedziec się od "fistaszkowiczów" jaki orientacyjnie jest koszt dojścia do SSO. ..... witam kolejnego Fisztaszkowca Hmmm co do kosztów ciężka sprawa, wiadomo zależy z jakich materiałów się buduje. U mnie gro kasy poszło na dach (prawie 40% SSO), dachówka, okna dachowe 6 szt.- później ile roboty z obróbką no i czy budujesz własnymi siłami czy przez firmę. Idź do hurtowni niech wyliczą ci ofertę będziesz miał pogląd. My np robiliśmy cząstkowe wyceny a to stan 0 a to strop, dach i z najniższą wyceną i tak szedłem do najbliższej hurtowni i oni mi sprzedawali po tych cenach.......nadmieniam, że bardzo dobra w negocjacjach była moja żonka A najlepiej jeszcze do do wyceny doliczyć jeszcze tak 20-30%. Na PW wysyłam Ci moje koszty SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.11.2009 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Nie powiem, piekne rozlewisko macie zamiast drogi. Jak Ty dojeżdżasz na budowę?. Widziałam że twoja gmina pozyskała fundusze z tzw. "Schetynówki "na budowę ul. Jasminowej i Jagodowej, czy to twoja droga? Poważnie?? Jesteś Wielka!! tak to moja droga. Wójt nam powiedział że z końcem listopada będzie wiadomo co i jak a tu proszę.....ale się cieszę a jak dojeżdżam ? trzeba sobie jakoś radzić jak widać dla mojego terenowego bolidu taka droga nie straszna pod dom dojadę ale nie ukrywam pokonywanie takiej drogi do przyjemności już nie należy. http://img132.imageshack.us/img132/6007/dscn7538.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.11.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 dzien doberek domek pięknieje to kiedy planowana przeprowadzka na włości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.11.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 dzien doberek domek pięknieje to kiedy planowana przeprowadzka na włości dobry nie napisze kiedy dokładnie bo jak coś wcześniej napisałem to i tak to przesuwało się w czasie ale na 100% chcemy przed świętami ........tegorocznymi oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.11.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Naleśnik, droga przypomina mi naszą drogę Ładnie wykańczasz Wasz domek Kafle sam kładziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts