Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika naLeśnika

Recommended Posts

wow

normalnie jestem w szoku, jakie postępy u was :)

kiedy przeprowadzka?

święta już u siebie?

a wiesz to ja się rozglądam w koło do kogo pasuje ten opis??....bo chyba nie do nas ;)

postępy owszem są ale liczyłem że będą większe ale oby dalej do przodu. Święta na pewno u siebie :)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witammmmmm :wink:

Siedzę nad rozliczeniem vatu -a raczej sprawdzam te faktury co mozna a co nie -kurczę, najgorsze, że nie na wszystkich jest ten PKWiN :evil:

Nu ale skoro mam otworzoną stronkę muratora, to jak nie zerknąc na dzienniki :wink:

Zerkam, a tutaj proszę...

Sufity podwieszane -chyba ktoś bardzo je lubi :D Ale przyznam, że ładne u WAS są...

Nu kawał dobrej roboty odwaloneeeeeeeeeeeeeee ula la :wink:

Ale te błoto to niedługo Ci samochód wciągnie jak bagno :lol: Jezoo ja się cieszę, że jakąs trawę dziką mamy -to tak po opadach człek dojedzie. jak nie tu to tam :wink:

Domowo tak już u WAS... Sciany zaraz tylko malować... a drewna to macie sporo... :D

hejka:D

Nie no facet, ja to wymiekam przy Tobie... Co Ty bierzesz? :o Receptę poprosze i dla siebie 8)

A poważnie - super postepy, wierzę, że Twoje poświęcenie i "sprężenie" zaowocuje urządzonym domkiem na Święta :D czego z calego serca Wam życzę :D

I trzymam kciuki za dalsze postępy :D

Fajnie Ci idą te wszytkie podwieszane sufity, półeczki itd. :lol: Jak się wybudujesz - możesz zmienić zawód :D

Odnośnie schodów - no cuudne są! :D Daj proszę na priva namiary, wymiary i cenę. Też takie potrzebuję 8) Jak sie Twój kolor nazywa? Bo ja potrzebuję takie ze dwa tony jaśniejsze. Chyba... :roll:

pozdróweczki cieplutkie dla NaLeśników w liczbie 2 i 3/4 :wink:

M.

PS.

A propos -na kiedy Bartuś jest zakontraktowany :wink: w kwestii pojawienia się na tym bożym świecie? Bo nie pamiętam... :roll: :oops:

cześć pracusiu :)

Mam pytanie - robisz fajną ścinką pod TV. Na początku także przymierzałem się do czegoś takiego, ale miałem problem ze sprzętem. TV potrzebuje wentylacji (można wmontować jakiś wiatraczek), ale głośniki wstawione w półkę tracą wiele z brzmienia. Szczególnie z tylnym bassrefleksem praktycznie nie nadają się na półki, a tych jest zdecydowanie więcej w sprzedaży. Jak to u siebie zaplanowałeś?

.....

Odnośnie schodów - no cuudne są! :D Daj proszę na priva namiary, wymiary i cenę. Też takie potrzebuję 8) Jak sie Twój kolor nazywa? Bo ja potrzebuję takie ze dwa tony jaśniejsze. Chyba... :roll:.......

a co tam zrobię stolarzowi reklamę

http://www.schody-wieczorek.pl/

schody zrobione z orzecha amerykańskiego, już wysyłam na PW namiary

PS.

A propos -na kiedy Bartuś jest zakontraktowany :wink: w kwestii pojawienia się na tym bożym świecie? Bo nie pamiętam... :roll: :oops:

termin to 17 stycznia ale żonka coś czuje że będzie wcześniej i ja tak samo ;)

Nasz synuś już ma 2600 gramów i czasami dokucza mamie skrobając ją w brzuszku :)

cześć pracusiu :)

cześć leniuchu!!

;)

ale należny się odpoczynek co??

akumulatory podładowac i na wiosnę......pewnie zagospodarowanie działki?

Mam pytanie - robisz fajną ścinką pod TV. Na początku także przymierzałem się do czegoś takiego, ale miałem problem ze sprzętem. TV potrzebuje wentylacji (można wmontować jakiś wiatraczek), ale głośniki wstawione w półkę tracą wiele z brzmienia. Szczególnie z tylnym bassrefleksem praktycznie nie nadają się na półki, a tych jest zdecydowanie więcej w sprzedaży. Jak to u siebie zaplanowałeś?

słuchaj ja to na takim sprzęcie to w ogóle się nie znam ale liczę że mi coś doradzisz;)

- gdzie najlepiej zamontować ten wiatraczek?

- niestety właśnie przednie głośniki zaplanowaliśmy w tych pulkach :-?

- i co najważniejsze jeszcze nie mam sprzętu ;) polecisz coś w granicach 1,5 - 2 tys??

słuchaj ja to na takim sprzęcie to w ogóle się nie znam ale liczę że mi coś doradzisz;)

- gdzie najlepiej zamontować ten wiatraczek?

- niestety właśnie przednie głośniki zaplanowaliśmy w tych pulkach :-?

- i co najważniejsze jeszcze nie mam sprzętu ;) polecisz coś w granicach 1,5 - 2 tys??

Rybki nie dostaniesz, pożyczę wędkę ;)

Wiatraczek w zalezności jaka będzie duża półka, a raczej jaki duży TV. Przy ciasnej zabudowie można wmontować woolnoobrotowy wentyl (cichy!) nawet z termostatem, aby załączał się tylko przy wyższej temperaturze.

Co do głośników, to musisz wiedzieć co sam chcesz i do czego mają służyć. W tanich zestawach (do 2tys.) ciężko kupić dobre głośniki do kina domowego aby poprawnie grały w stereo. Ja po wielu próbach mam osobny zestaw do słuchania muzyki. Kino domowe także dobierałem pod siebie, nie lubię dudniącego "niemieckiego" basu, wolę mocny nisko schodzący łomot ;) Wysokie przejaskrawione tony także odpadają. Dlatego KD składałem z różnych elementów, tv 42", amplituner yamaha, dvd pioneer, tylne głośniki i centralny kody, na przodzie potężne (zmodyfikowane) tonsile. Subwoofera nie mam, nie lubię oderwanego dźwięku z nich. Zresztą tonsile potrafią tak łupnąć, że herbata w filiżance faluje (obudowy ok 85 litrów, dwa duże 20cm basy, konstrukcja trzydrożna i tylny bassrefleks i niskie tony od 35Hz - do kina super ) :)

http://img225.imageshack.us/img225/7532/3079309754ce9b2kq3.jpg

Witam :wink:

Zaraz zaraz...

2-gi, 3,4,5,6,7,8, dziasiaj jest 9 grudnia...

Nu to ciut dni minęło od ostatniego wpisu w dzienniku :wink:

To chociaż napisz CO U WAS...

Wiem, wiem, że napewno chcesz zdążyć przed świętami i znowu masz turbo doładowanie :wink: :D Mimo to ja ciekawska baba - to napisz jak postępy.

Ale fajniutko macie ...niedłuogo święta i to u SIEBIE !!!!

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :wink:

Witam

długo nic nie pisałem bo byłem na budowie ;)

u nas wszystko w porządeczku, żonka ma się dobrze Bartuś też :)

ostatnio szał - pał z robotą więc nawet nie miałem czasu pisać. Możecie mi tylko na słowo uwierzyć:

- malowanie - zakończone,

- panele na poddaszu położone,

- drzwi na parterze wstawione

....a ja właśnie uderzam na 3 dniowe szkolenie do Ustronia.......wyspać się ;)

Widzę, że już właściwie jesteście gotowi na przeprowadzkę. Fajne kolorki - Bartusiowi na pewno spodoba się taki pokoik - to bardzo ładna kolorystyka dla chłopca.

Kuchnia wyszła ślicznie :D

To kiedy przeprowadzka?

przeprowadzka była w sobotę :) czyli już dwie nocki na swoim.

Ale oczywiście jeszcze nie wszystko dziś c.d. przewożenia pierdółek większe gabaryty właśnie były w sobotę.

Naleśnik, ale zaszalałeś z kolorami :D

Myślę, że Bartusiowi będzie się najbardziej podobać Wasza sypialnia, bo dzieci lubią ostre kolory. Kuchnia bardzo ładna i urządzenia wyglądają super.

Ależ Wam zazdroszczę :oops:

Jak chcesz wykończyć ścianę TV ?

zaszalałem z kolorami w dobrym słowa znaczeniu czy nie? ;)

co do ścianki TV to przede wszystkim trzeba ja pomalować ale kiedy.......już mi się tak nie chce oraz zrobić podświetlenie.

naLeśnik ale pędzisz :wink: wiem czas ucieka :roll: nie zdziwiłabym się jakbyście już mieszkali,a może dziś była przeprowadzka :roll: :wink:

skąd wiedziałaś? ;)

Kolory w pokoju potomka,idealne dla chłopca, kuchnia wypasiona :o i super.

Trzymam kciuki i pozdrowienia dla pani naLeśnikowej :lol:

co do kuchni to akurat wtedy bylem na szkoleniu jak ja montowali i okazało się, że nie zrobili dojścia na siłę do piekarnika bo.......nie zauważyli czegoś takiego na ścianie ;)

No, dawno nie byłam u Ciebie a tu już tyle zrobione. Kuchnia śliczna, podoba mi się ten barek - szafka wysunięta. Jaki rodzaj okapu masz i ile kosztował?

na ta wysuniętą szafkę będzie jeszcze zamontowana mały blat z szyby

a okap to jest taki http://www.ceneo.pl/1457616

tez jeszcze nie podłączony nabiera mocy urzędowej ;)