efilo 29.10.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 kanalizacja? superowo odpada Ci wielkie zmartwienie. a gminy jak już wreszcie podejmą temat to potem zazwyczaj szybciasem to idzie. przeżyłam w dwóch i się nie zawiodłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 29.10.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 A teraz proszę o jakieś sugestie, podpowiedzi odnośnie klinkieru na kominy. dachówka Roben będzie koloru czarno-brązowego teraz dobieramy kolor klinkieru.... Z takich ładnych, ciemnych klinkierów to CRH Klinkier ma kolor Tytan http://www.crh-klinkier.pl/cegly_zima_tytan.php Czy planujesz powtórzyć kolor klinkieru na innych elementach - cokole, słupach, ogrodzeniu? Warto też pod tym kątem się zastanowić. Cierpliwości w czekaniu na cieśli, my też czekaliśmy 2 tyg. na więźbę - zrobili w tydzień, potem tydzień przerwy i znowu w tydzień pokrycie i rynny. Na szczęście kładzenie dachu bardzo sprawnie idzie dobrej ekipie, więc jak już wejdą to ani się obejrzysz a dach będzie gotowy My w przyszłym tygodniu zamykamy stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 29.10.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Mam nadzieję, że nie będzie poślizgu z tą kanalizacją - jeden problem będziesz miał z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 29.10.2008 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 ......Czy planujesz powtórzyć kolor klinkieru na innych elementach - cokole, słupach, ogrodzeniu? Warto też pod tym kątem się zastanowić. Tak cegła klinkierowa idzie na kominy a w takim samym kolorze planuje zrobić z płytek słupki i cokoły. Co do ogrodzenia to jeszcze nie nierozstrzygnięta sprawa. ....My w przyszłym tygodniu zamykamy stan surowy. Moje gratulacje Mam nadzieję, że nie będzie poślizgu z tą kanalizacją - jeden problem będziesz miał z głowy kanalizacja? superowo odpada Ci wielkie zmartwienie. a gminy jak już wreszcie podejmą temat to potem zazwyczaj szybciasem to idzie. przeżyłam w dwóch i się nie zawiodłam Ja też na to bardzo liczę ale póki nie zobaczę na własne oczy to z pewnym dystansem podchodzę do tego. Choć przy okazji "Otwartych dni lasu" miałem okazje osobiście w luźnej atmosferze porozmawiać z Wójtem i ten zapewnił mnie, że to będzie zrobione na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 29.10.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 No prosze, dawno nie zagladalam, a tu domeczek juz prawie stoi!!! Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.10.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Co do klinkieruwienerberger stratus - ciemnopopielaty lub matrix czarny - oba ładnie się prezentują i pamietaj zeby za chińskiego boga nie wcisnąć sobie dziurawki. musi być cegła pełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 03.11.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Wczoraj dowiedziałem się, że mój cieśla....wylądował w szpitalu!!....jestem zły, wkur..... i w ogóle brak mi słów. jak sami robiliśmy praktycznie większość prac to jakoś szło, wystarczyło, że miał przyjść fachowiec i już kicha od wczoraj dzwonie tu i tam po innych cieślach, teraz praktycznie okres "żniw" dla nich wszystkie terminy zajęte..... czekam na wyjście gościa ze szpitala.... dzwonie dalej. Witam serdecznie Skąd ja to znam U mnie z cieślami było jeszcze jako tako, choć jestem średnio zadowolony z ich roboty, ale na dekarzy czekam już 4 tydzień Mam nadzieję że jak już przyjdą to przynajmniej nie spieprzą czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 03.11.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 o rety..tylko nie mów, że spadł z dachu..bo to moje koszmary nocne..deszcz, mokre dechy i fruwanie..moi znowu przełożyli na środę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 03.11.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Dom fajowy..myślę, ze spełni swoje założenia funkcjonalności i wygody z ekipami tak już chyba jest moi cieśle dziś poprawki uskuteczniają.. a dekarze już kładą folię (Aquatec 150) (mam nadzieję) ja odliczam dni do końca kiedy ma zejść ekipa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.11.2008 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 facet nie spadł z dachu, na szczęście.... mam jakieś tam problemy, a jego syn nie chce bez niego sam robić Ja dalej dzwonie, jest pewna nadzieja.... dziś wieczorem może coś więcej będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.11.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 trzymam kciuki co by ekipa się znalazła nie martw sie - na pewno pokryjesz dach przed zimą. a co do Twojego fachowca to cóż - nie ma co mieć chłopu za złe tylko go pożałować. przecież się nie pchał do szpitala na siłę lepiej tak (oczywiście nie dla niego) niż gdyby facet po prostu poszedł w tango - bo z takimi to już w ogóle nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.11.2008 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Oczywiście, ze nie złoszczę się na niego ale złoszczę się na tą sytuacje..... gdyby przyszedł do mnie planowo to więźba już byłaby zrobiona.....gdyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.11.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 a może Ci się trafią tacy jak mnie i będziesz miał w tydzień dach na gotowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.11.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Może....... oby Wykonałem dziś grubo ponad 10 telefonów do cieśli.....efekt jestem z trzema umówiony na jutro, na środę.......... co z tego wyniknie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 03.11.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 A teraz proszę o jakieś sugestie, podpowiedzi odnośnie membran dachowych...... Są trzy opcje: AQUATEC 115* http://img263.imageshack.us/img263/6720/aquatecdn4.jpg Nova 3000 http://img510.imageshack.us/img510/286/novail9.jpg Tyvek Pro http://img263.imageshack.us/img263/1264/tyvekprorolmrx5.jpg póki co wskazanie jest na tę ostatnią, niestety ona jest najdroższa. Cieśla powiedział, ze wszystkie są dobre ....oraz klinkieru na kominy. dachówka Roben będzie koloru czarno-brązowego teraz dobieramy kolor klinkieru....może Terca z firmy Wienerberger dresden http://img523.imageshack.us/img523/8063/dresdenxn7.jpg stratus http://img101.imageshack.us/img101/3404/stratuscz0.jpg kosmo http://img523.imageshack.us/img523/7540/kosmowt6.jpg Co do klinkieru.. Moje kominy i słupek wejściowy zrobione są z kosmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 03.11.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Może....... oby Wykonałem dziś grubo ponad 10 telefonów do cieśli.....efekt jestem z trzema umówiony na jutro, na środę.......... co z tego wyniknie zobaczymy. spoko wodza bo zawału dostaniesz...\ Ja mogę ci obiecac, że to niejedyne wk.. twoje na budowie pozdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 04.11.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Już dziś ochłonąłem nieco ....zawał mi nie grozi masz racje waldek72 to zapewne nie ostatni takie utrudnienie na budowie. Dziś po godz. 15 jestem umówiony z cieślą, jutro z drugim, który robi u sąsiada a w sobotę z trzecim....możne coś z tego wyjdzie. co do klinkieru to u nas przeważyła opcja ciemnego klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no i super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 04.11.2008 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 no i super zobaczymy ile "zaśpiewają" za usługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.11.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 czasem czas nie ma ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts