Gość Adam Boniek 03.09.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2003 Dzień dobry, jestem również laureatem konkursu internetowego w serwisie PlaceNet, gdzie nagrodą były meble kuchenne Nikom. Od rozstrzygnięcia minął ponad miesiąc a meble mam już zamontowane w moim mieszkanku. I jestem zadowolony bardzo, przeprojektowanie kuchni trwało wprawdzie prawie 4 dni, ale z mojej winy, ponieważ 3 razy zmieniałem projekt. Poprosiłem o jak najszybszy montaż ponieważ ostatniego dnia sierpnia wracała rodzina z urlopu i chciałem zrobić im niespodziankę. Nikom do mojej prośby bardzo dobrze się ustosunkował i montaż miałem w poprzednim tygodniu. Jak dla mnie - porządna firma: 3 razy zmieniałem projekt, nalegałem na szybki montaż, marudziłem podczas pracy. I zrobili dokładnie tak, jak chciałem.Według mnie wina musi leżeć również po stronie pechowej laureatki. Ja nie mogę złego słowa powiedzieć na firmę Nikom.Szczęśliwy posiadacz pięknych mebli kuchennych Adam Boniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość swieta 04.09.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 szczęściaż z gościa, który zmieniał projekt trzy razy:ciekawe, czy nikom policzył mu tyle, co nam za dokonanie przeróbek.A jeśli chodzi o obwinianie laureatów to posiadam w archiwum całą korespondencję między laureatami a firmą -widać czarno na białym, kto się uchyla od kontaktów i kto olewa terminy. W dodatku ciągle dzwonimy na własny koszt by się przypomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość swieta 04.09.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 a swoją drogą to świetnie, że działa coś takiego jak forum -dzięki niemu coś drgnęło wokół naszej sprawy. Spowodowało nawet, że NIKOM włączył się do dyskusji. Szkoda tylko, że od 8.sierpnia znów nie odezwał się do laureatów...I znów minął kolejny obiecany termin dostarczenia mebli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jogi2 04.09.2003 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 ja kiedyś byłem w podobnej sytuacji i firma w ramach rekompensaty dorzuciła prezent-może NIKOM też coś dorzuci zainteresowanym za wierne czekanie-w końcu nie są biedną firmą sądząc z cennika wyrobów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 04.09.2003 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 .... na przykład Mercesesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość miki-op 05.09.2003 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 ja w ogóle nie wiem o co ta cała dyskusja:MURATOR "wtopił" bo reklamował niewiarygodnego dziada-żal wydawnictwa ale frycowe trzeba płacićNIKOM dostarczyłby meble gdyby tylko je miał-to oczywiste-a tak pierwszeństwo ma ten klient co płaci gotówkąLAUREACI naiwnie czekali zamiast od razu narobić szumu-teraz też płacą frycowe kto by pomyślał, w cywilizowanym świecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość SABA 05.09.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 JAK OPOWIEDZIAŁAM ZNAJOMYM Z PODOBNEJ FIRMY Z BELGII TO NIE UWIERZYLI-CHCĄ TU EKSPORTOWAĆ SWOJE MEBLE SKORO MAMY PROBLEMY... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość miki-op 05.09.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 ja w ogóle nie wiem o co ta cała dyskusja:MURATOR "wtopił" bo reklamował niewiarygodnego dziada-żal wydawnictwa ale frycowe trzeba płacićNIKOM dostarczyłby meble gdyby tylko je miał-to oczywiste-a tak pierwszeństwo ma ten klient co płaci gotówkąLAUREACI naiwnie czekali zamiast od razu narobić szumu-teraz też płacą frycowe kto by pomyślał, w cywilizowanym świecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość miki-op 05.09.2003 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 sorry-kliknąłem dwa razy niechcący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość NIKOM 06.09.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2003 Laureat konkursu PLACE NET zmieniał projekt w ramach istniejących elementów, natomiast zmiany i przeróbki dla laureata MUROWANA DWUDZIESTKA nie zmieściły się w umownych kosztach 2.000,- zł. Przedkładane przez Nikom na prośbę Laureata Murowana Dwudziestka, zmiany projektu zawierały dodatkowe szafki. Żaden projekt nie został pisemnie zaakceptowany czyli zatwierdzony. Nie ma żadnych formalnych podstaw do wprowadzenia zamówienia na produkcję. Zestaw, który został wygrany przez czytelników Muratora, jest w fabryce, istnieje fizycznie, nie został odsprzedany żadnemu Klientowi i tak jak zostało napisane poprzednio mable dostarczymy do dnia 24 września 2003. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 06.09.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2003 ......: MURATOR "wtopił" bo reklamował niewiarygodnego dziada-żal wydawnictwa ale frycowe trzeba płacić NIKOM dostarczyłby meble gdyby tylko je miał-to oczywiste-a tak pierwszeństwo ma ten klient co płaci gotówką .......... kto by pomyślał, w cywilizowanym świecie... WSTYD! Ot komentarz na poziomie! Z tego co pisze Firma, oraz Forumowicze uważam, że wina leży po stronie Laureatów. Znam taki gatunek ludzi - winni są wszyscy dookoła, ale naturalnie nie my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.09.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 ...Żaden projekt nie został pisemnie zaakceptowany czyli zatwierdzony. Nie ma żadnych formalnych podstaw do wprowadzenia zamówienia na produkcję... Nie wiem czy Gość NIKOM pamięta swój OSTATNI e-mail do laureatów z dn. 07.08 03: cytuję "Mebelki są na produkcji, podlegają przeróbkom...transport jest przewidziany w drugiej połowie miesiąca tzn. między 18 a 30 sierpnia." Czy wtedy były formalne podstawy a nie było chęci ,a teraz są chęci a nie ma formalnych podstaw ...? To była KOLEJNA pusta obietnica. Czy Gość NIKOM może UCZCIWIE potwierdzić, że laureaci należą do ludzi, jakich zna AgnesK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość NIKOM 08.09.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Tak jak wcześniej pisałam, nagroda jeszcze nie dotarła nie tylko z winy NIKOM. Proszę o powstrzymanie się przed osądzaniem kogokolwiek. W odpowiedzi na powyższe pytania informuję, że na własną odpowiedzialność aby temat uskutecznić, zgodnie z prośbą Laureatów oddałam projekt do realizacji bez potwierdzenia ... i ... No właśnie... Niezależnie od wszystkiego kuchnia dojedzie w w/w terminieA.S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jacobo 17.09.2003 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 niech laureaci napiszą jak się zakończyła sprawa bo jestem ciekaw czy meble już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość miki-op 17.09.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 ja też jestem zainteresowany finałem-mam nadzieję, że w grę wchodzi tylko happy endswoją drogą niedługo mija rok-czas zdmuchnąć świeczkę na torcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość swieta 18.09.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 niestety, mebli jeszcze nie ma a NIKOM ostatni raz kontaktował się z nami pocztą e-mail 7.sierpnia, nie mam więc innych wiadomości od firmy poza tymi, które można przeczytać powyżej. Mam jednak nadzieję, że meble szczęśliwie dojadą o czym z pewnością poinformuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 18.09.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 internet to jednak potężna broń! może o to chodziło tez firmie NIKOM, nie ważne co sie mówi, ważne że wogóle... PS. gratuluje laureatom tak dużych wygranych, moje największe osiągnięcie to w konkursie "dziennika łódzkiego" komplet 3 par męskich, bawełnianych majtek (autentyk!), nie odebrałam, bylo mi wstyd... i tydzień temu trójka w dużego lotka, czyli 10 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość NIKOM 24.09.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Na prośbę Laureatów po moim kontakcie telefonicznym dokonuję kolejnego wpisu. Z subiektywnych względów fabryki, transport samochodem ciężarowym na południe naszego kraju (miejsce zamieszkania Laureatów) został przesunięty na przyszły tydzień. Laureaci zostaną poinformowani o dacie i godzinie dostawy bezpośrednio z fabryki w piątek 26, lub poniedziałek 29 września. Pozdrawiam A.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Na prośbę Laureatów po moim kontakcie telefonicznym dokonuję kolejnego wpisu. Z subiektywnych względów fabryki, warte podkreślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Z subiektywnych względów fabryki, sorry, miało być tak. A swoją drogą to była prośba czy życzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts