piotrm74 14.02.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Co najpierw: tynki i posadzki w garażu a potem montaż bramy garażowej z napędem? czy może bramę najpierw??piotrm74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 14.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Teraz zrobiłbym tynki a potem bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 14.02.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Zgadzam sie z przedmowca, ale posadzki sobie odpusc na razie. Wypozimomuja brame zostawia na klockach a pozniej posadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 14.02.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Przyłączam się do poprzedników najpierw tynki potam brama i na końcu posadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 14.02.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Moi montażyści chcieli, aby przed montażem bramy była otynkowana ściana, na której była montowana brama oraz glify otworu bramowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.02.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 U mojego sąsiada przed założeniem bramy otynkowali okolice prowadnic oraz glify otworu. U mnie brama została zamontowana bez tych czynności. Od czego to zależy? Mniejsze prawdopodobieństwo, że coś Ci uszkodzą podczas ww prac. Wylewki jeszcze nie mamy. Jak będzie robiona odpowiednio się dotnie prowadnice, bo na razie są do samego dołu, żeby zwierzyna nie wchodziła i nie wzbudzała alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 24.02.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Hey Sluchajcie,mam takie pytanie,z pewnych wzgledow,chce zrobic posadzke w garazu(ostateczna) rowno z poziomem izolacji na fundamentach.I teraz zastanawiam sie nad jedna rzeczą,czy w tym układzie musze podkuć z 5cm w otworze bramy garażowej,żeby nie było pozniej jakichs progów w bramie??A tak mysle ze jak podkuje te 5 cm,to moge sobie osadzic brame i potem wyrownac do poziomu izolacji??Czy to słuszne rozumowanie i czy ja jasno to wytłumaczyłem??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 24.02.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 ja na poczatku planowałem zamontować bramę garażową Hormanna przed tynkami i wylewkami, bo chciałem zamknąć budynek.Ale dobrze, że tak nie zrobiłem.Wszystko byłoby upacikane.Bramę zamontowałem po tynkach i wylewkach.Ekipa przyjechała elegancko zamontowała i chodzi bez zarzutu.Teraz układany jest gres na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 24.02.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 ja na poczatku planowałem zamontować bramę garażową Hormanna przed tynkami i wylewkami, bo chciałem zamknąć budynek. Ale dobrze, że tak nie zrobiłem. Wszystko byłoby upacikane. Bramę zamontowałem po tynkach i wylewkach. Ekipa przyjechała elegancko zamontowała i chodzi bez zarzutu. Teraz układany jest gres na podłogę. czyli co garaż miałeś otwarty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 24.02.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 nie zabiłem go dechami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 24.02.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 W niektórych przypadkach (brama Wiśniewski) istnieje konieczność wytynkowania choć części garażu (gdzie montowana jest prowadnica bramy) w przeciwnym wypadku nie dostaniesz gwarancji na bramę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 24.02.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 najlepiej montowac po tynkach, choc niektorzy producenci wymagaja wykonczenia sciany na ktorej jest mocowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 25.02.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ja akurat miałęm odwrotnie.Montażysta wymagał,żeby była wylewka a i tynków jeszcze nie miałem ( tak wyszło) .Dobry wykonawca nie zapaskudził bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 25.02.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Najpierw tynki,potem bramy, wylewka,kafle i malowanie i na koniec napedy.Tak bynajmniej bylo u nas,a raczej bedzie bo dopiero koncza kafle.Pozostanie tylko malowanie i napedy,zrobia je jak przyjada na regulacje okien i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts