Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bram garażowa a tynki?

Recommended Posts

U mojego sąsiada przed założeniem bramy otynkowali okolice prowadnic oraz glify otworu.

U mnie brama została zamontowana bez tych czynności.

Od czego to zależy? Mniejsze prawdopodobieństwo, że coś Ci uszkodzą podczas ww prac.

Wylewki jeszcze nie mamy. Jak będzie robiona odpowiednio się dotnie prowadnice, bo na razie są do samego dołu, żeby zwierzyna nie wchodziła i nie wzbudzała alarmu.

• 2 weeks później...

Hey

Sluchajcie,mam takie pytanie,z pewnych wzgledow,chce zrobic posadzke w garazu(ostateczna) rowno z poziomem izolacji na fundamentach.I teraz zastanawiam sie nad jedna rzeczą,czy w tym układzie musze podkuć z 5cm w otworze bramy garażowej,żeby nie było pozniej jakichs progów w bramie??

A tak mysle ze jak podkuje te 5 cm,to moge sobie osadzic brame i potem wyrownac do poziomu izolacji??

Czy to słuszne rozumowanie i czy ja jasno to wytłumaczyłem??

Pozdrawiam

ja na poczatku planowałem zamontować bramę garażową Hormanna przed tynkami i wylewkami, bo chciałem zamknąć budynek.

Ale dobrze, że tak nie zrobiłem.

Wszystko byłoby upacikane.

Bramę zamontowałem po tynkach i wylewkach.

Ekipa przyjechała elegancko zamontowała i chodzi bez zarzutu.

Teraz układany jest gres na podłogę.

ja na poczatku planowałem zamontować bramę garażową Hormanna przed tynkami i wylewkami, bo chciałem zamknąć budynek.

Ale dobrze, że tak nie zrobiłem.

Wszystko byłoby upacikane.

Bramę zamontowałem po tynkach i wylewkach.

Ekipa przyjechała elegancko zamontowała i chodzi bez zarzutu.

Teraz układany jest gres na podłogę.

czyli co garaż miałeś otwarty??