pumar 14.02.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Techniczne pytanie - jak zabezpieczacie dom po wstawieniu okien? Czy instalujecie alarm? Jezeli tak to z jaka firma? Wlasnie przygotowujemy nasz domek do wstawienia okien i tak sie zastanawiamy Maje P.S. To jest kolejny nick tej samej osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.02.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Wlasnie przygotowujemy nasz domek do wstawienia okien i tak sie zastanawiamy żeby wam żyłka nie poszła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Można i alarm z monitoringiem. Ale to cały dom musi być zamknięty, żeby ci jakieś zwierzątka nie włączały alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 15.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Wlasnie przygotowujemy nasz domek do wstawienia okien i tak sie zastanawiamy żeby wam żyłka nie poszła... Dobre!!!! :D:D:D:D uśmiałem się do łez . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 15.02.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ja mam Solid. Jak na razie nie narzekam. Montaż przebiegł sprawnie. Nie mam jeszcze ocieplonego poddasza, więc zdarzały się alarmy w czasie dużych wiatrów, ale to i dobrze, bo przynajmniej sprawdziłąm skuteczność interwencji. pozdrawiam,Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ja mam Solid. Jak na razie nie narzekam. Montaż przebiegł sprawnie. Nie mam jeszcze ocieplonego poddasza, więc zdarzały się alarmy w czasie dużych wiatrów, ale to i dobrze, bo przynajmniej sprawdziłąm skuteczność interwencji. Wiatry jak wiatry. U mnie raz jedna sikorka waląca w drzwi balkonowe (biedna dostała się do środka i nie potrafiła wylecieć) "wezwała na pomoc" grupę interwencyjną. Innym razem panowie sami wzbudzili czujkę gdy patrolowali teren, bo przez przypadek czujka ich przez folię wyłapała. To się zdziwili. Śpi się trochę spokojniej czy ktoś czuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 15.02.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Śpi się trochę spokojniej czy ktoś czuwa. To prawda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 15.02.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 My właśnie dzisiaj podpisujemy umowę z firmą ochroniarską, od 2 dni mamy wstawione wszystkie okna i bramę i jednak wolę dmuchac na zimne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 My właśnie dzisiaj podpisujemy umowę z firmą ochroniarską, od 2 dni mamy wstawione wszystkie okna i bramę i jednak wolę dmuchac na zimne.... A alarm już jest? Jeżeli nie ma, to w niektórych regionach mogłoby być już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 15.02.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 My właśnie dzisiaj podpisujemy umowę z firmą ochroniarską, od 2 dni mamy wstawione wszystkie okna i bramę i jednak wolę dmuchac na zimne.... A alarm już jest? Jeżeli nie ma, to w niektórych regionach mogłoby być już za późno. Zapomniałam dopisac ....oczywście jest, co prawda rano jeszcze firma z nim walczyła ale mam nadzieję, że już wszystko działa, czekam właśnie na wieści z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryczekelektryczek 17.02.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Witam świadczymy usługi w zakresie projektu i montażu systemów zabezpieczeń między innymi alarmów. Świadczymy usługi na terenie Ślaska oraz osciennychJeśli jest ktoś zainteresowany bezpłatną poradą, kosztorysem proszę o kontakt.Preferowany @[email protected]Wojciech Krawczak0660-140-204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 19.02.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Ja mam Solid. Jak na razie nie narzekam. Montaż przebiegł sprawnie. Nie mam jeszcze ocieplonego poddasza, więc zdarzały się alarmy w czasie dużych wiatrów, ale to i dobrze, bo przynajmniej sprawdziłąm skuteczność interwencji. Wiatry jak wiatry. U mnie raz jedna sikorka waląca w drzwi balkonowe (biedna dostała się do środka i nie potrafiła wylecieć) "wezwała na pomoc" grupę interwencyjną. Innym razem panowie sami wzbudzili czujkę gdy patrolowali teren, bo przez przypadek czujka ich przez folię wyłapała. To się zdziwili. Śpi się trochę spokojniej czy ktoś czuwa. No to jestem pełen "podziwu" że firma patrolowała teren bez wezwania a może czegoś szukali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.02.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Innym razem panowie sami wzbudzili czujkę gdy patrolowali teren, bo przez przypadek czujka ich przez folię wyłapała. To się zdziwili. Śpi się trochę spokojniej czy ktoś czuwa. No to jestem pełen "podziwu" że firma patrolowała teren bez wezwania a może czegoś szukali Aż tak dobrze to nie ma. Po prostu przyjechali na interwencję spowodowaną najprawdopodobniej przez inne zwierzątko a obchodząc teren zostali złapani przez czujkę. Doszedłem do tego po jakiś 2 tygodniach, gdy sam przechodząc pod daszkiem kątem oka zobaczyłem błysk czujki i usłyszałem alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 19.02.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 (...)Doszedłem do tego po jakiś 2 tygodniach, gdy sam przechodząc pod daszkiem kątem oka zobaczyłem błysk czujki i usłyszałem alarm. To dziwne - jaka masz centralę ?? W mojej Integrze Satela każde wyzwolenie alarmu jest na wyświetlaczu LCD sygnalizowane opisem jaka czujka została aktywowana ... ponadto moge odczytać zdarzenia systemu i sprawdzic z logów jaka czujka aktywowała alarm ... Zawsze wiadomo co powoduje alarmy / nawet te fałszywe / i mozna wówczas zlokalizować powód aktywowania alarmu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.02.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 (...)Doszedłem do tego po jakiś 2 tygodniach, gdy sam przechodząc pod daszkiem kątem oka zobaczyłem błysk czujki i usłyszałem alarm. To dziwne - jaka masz centralę ?? W mojej Integrze Satela każde wyzwolenie alarmu jest na wyświetlaczu LCD sygnalizowane opisem jaka czujka została aktywowana ... ponadto moge odczytać zdarzenia systemu i sprawdzic z logów jaka czujka aktywowała alarm ... Zawsze wiadomo co powoduje alarmy / nawet te fałszywe / i mozna wówczas zlokalizować powód aktywowania alarmu ... Na mojej centralce też podaje numer czujki. Niestety mam cały czas instalację tymczasową (czekna na dokończenie poddasza) i na razie sam się jeszcze nie orientuję gdzie która czujka. Zresztą nie wpadłbym na to jak ona była wzbudzana, gdybym jej od dołu nie zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 19.02.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Innym razem panowie sami wzbudzili czujkę gdy patrolowali teren, bo przez przypadek czujka ich przez folię wyłapała. To się zdziwili. Śpi się trochę spokojniej czy ktoś czuwa. No to jestem pełen "podziwu" że firma patrolowała teren bez wezwania a może czegoś szukali Aż tak dobrze to nie ma. Po prostu przyjechali na interwencję spowodowaną najprawdopodobniej przez inne zwierzątko a obchodząc teren zostali złapani przez czujkę. Doszedłem do tego po jakiś 2 tygodniach, gdy sam przechodząc pod daszkiem kątem oka zobaczyłem błysk czujki i usłyszałem alarm. Sorki że się czepiam, ale założyli Ci alarm na okna zakryte folią? Przecież możesz mieć mnóstwo fałszywych załączeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 19.02.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Tak czy inaczej warto montaż okien i instalacji alarmowej zgrać i skomasować w 1 dzień. Ja mam Solida - udało się tak zrobić. Ekipa od okien pojechała sobie a ja wieczorem poszedłem spokojny spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.02.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Sorki że się czepiam, ale założyli Ci alarm na okna zakryte folią? Przecież możesz mieć mnóstwo fałszywych załączeń Nie - okna były zamontowane. Ta folia o której wspominam zasłaniała pustkę nad wejściem do domu. Drzwi wejściowe są w lekkiej wnęce, nad którą będzie wkrótce daszek. Wtedy zamiast daszku była położona folia, żeby ptaszki nie wlatywały do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 20.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja mam Solid. Jak na razie nie narzekam. Montaż przebiegł sprawnie. Nie mam jeszcze ocieplonego poddasza, więc zdarzały się alarmy w czasie dużych wiatrów, ale to i dobrze, bo przynajmniej sprawdziłąm skuteczność interwencji. pozdrawiam, Ajur u mnie podczas duzych wiatrów alarm się nie włacza... no moze po zjedzeniu fasoli w duzej ilosci ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 20.02.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 My zmontowaliśmy sobie sami instalację - z dobrych komponentów - specjalnie omineliśmy zasady sztuki instalatorskiej co do czujek. Centrale np. Satel można wykorzystać do budowy domu pseudointeligentnego. Dzięki czemu tylko my wiemy co, gdzie i jak jest chronione - tego samego nie polecam tylko tym których firmy ochroniarskie zatrudniają tylko starych wyjadaczy zarabiających od 10k w górę, i biorących powyżej 1000zł za miesiąc...Znam przypadek gdzie 2 tygodnie po odmowie przyjęcia podpisania umowy na ochronę domku delikatnie został splądrowany. A przez kilka lat było tak spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts