Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
no tak niby tutaj tak, ale tak to jest na branzowych forach, ze przewazaja negatywne opinie, ja i osoby z mojego najblizszego otoczenia mamy bardzo dobra opinie o oknovidzie, ale wiekszosci z nas nie chce sie pisac na forach, dlatego zazwyczaj przewazaja te negatywne opinie i dlatego tez postanowilem napisac w obronie Oknovidu bo ja jestem usatysfakcjonowany ich uslagami i ludzIe z mojego otoczenia tez

• 3 months później...

Witam wszystkich. Jestem nowym forumowiczem. Szkoda tylko, że negatywne doświadczenia skłoniły mnie do zabrania głosu.

PRZESTRZEGAM, jeszcze raz PRZESTRZEGAM wszystkich przed zakupem okien firmy OKNOVID BYDGOSZCZ. moja gehenna z ta firma ciągnie się od stycznia 2007 roku.. Na kilka pisemnych i kilkadziesiąt telefonicznych zgłoszeń reklamacji, nikt do mnie do tej pory nie przyjechał (pomimo zapewnień pisemnych i telefonicznych, zmieniających się kierowników d/s reklamacji), a nie mieszkam na końcu świata, tylko w centrum Gdańska. Wszystkie zarzuty forumowiczów potwierdzają się w całej rozciągłości. Okna nieszczelne, krzywe, nie wyregulowane. (a mam ich 15). Występuję na drogę sądową - nie ma innej rady.

• 1 year później...

Witam również jestem osobą poszkodowaną przez firmę OKNOVID z Bydgoszczy, zakupiłam na szczęście, tylko drzwi i witrynę do biura, pod koniec 2010, na początku 2011 złożyłam reklamację, ponieważ drzwi wypaczyły się. U góry i na dole drzwi były szczeliny do 0,5 cm, wiało, przesypywał się nawet śnieg. Nieudolne ekipy kompletnie nie wiedziały o co chodzi, nie potrafiły ich wyregulować. Po kilkudziesięciu telefonach i rozmowach z Panią w sekretariacie która jest nie ugięta i nie poda telefonu do żadnego dyrektora albo prezesa, w końcu przysłała Pana, który jakoś wydawało mi się że ma pojęcie o oknach , trochę je tam spasował, ale dziury zostały , rozłożył ręce, w końcu sama napatrzywszy się już na znienawidzone drzwi, bo zamarzałam zimą, a farelka chodziła na okrągło, stwierdziłam że te drzwi są tak jakby za małe do futryny, Pan popatrzył , pomierzył, zajrzał do rubryczek o cholera za małe!!! brakuję im po 2,5 cm z każdej strony, fiu fiu, Pan powiedział żeby zadzwonić za dwa tygodnie będzie już coś wiadomo, pożegnał się miło i pojechał, dzwonimy tak od 11.11.2011 i co i nic

Może miałam pecha może szczęście że zapłaciłam tylko 3 000 za krzywe drzwi

Śmiać się czy płakać

ale mam pomysł i go zrealizuję , stanę przed ich salonem i będę rozdawała ulotki informujące przyszłych nabywców o bublu który ta firma produkuje.....

Może ktoś ma jakieś inne pomysły jak wyegzekwować na tej firmie reklamację bo mi już brakuje pomysłów...........

Współczuję tym którzy zakupili np. 15 okien z usterkami

Lepiej dołożyć parę groszy więcej a omijać Firmę OKNOVID z daleka

Edytowane przez Ania _M

• 2 months później...

Choć ja dzięki takim wpisom o jakości okien i usług firmy OKNOVID uniknąłem z nimi spotkania, marne to jednak dla mnie pocieszenie. Wpadłem bowiem z przysłowiowego deszczu pod rynnę. Wybrałem bowiem okno dużego producenta, któremu zaufałem i spotkało mnie OGROMNE rozczarowanie. Nie mam żalu do jakości samych okien, których wykonanie oceniam na nieco wyższym poziomie niż te z OKNOWIDU, ale znowu nie są takie AMAZING jak mają w nazwie. Za to mam do producenta przeogromny żal za współpracę z takim "czymś" jak rodzinna firma DEBASTOR z Ksawerowa, specjalizująca się w roletkach. Tam dopiero pracują specjaliści od montażu okien, a ich specjalizacją prócz w/w roletek jest montaż warstwowy. Zaryzykuję stwierdzenie, że ja w pojedynkę przeżyłem z nimi tyle co 10 z Was z OKNOVIDEM. Czy jesteście bowiem w stanie sobie wyobrazić, że fachowcy przyjeżdżający na montaż warstwowy i nie wiedzą jak przyklejać taśmę czy folię ? Czy uwierzycie, że musiałem się wykłócać o odsunięcie ramy okna, która dotykała węglarka bo luminarz firmy mgr inż. Marek P. twierdził, że " okno pracuje w jedną stronę" więc jest dobrze ? Spokojnie mógłbym napisać opasłą książkę z tych dwóch prób, w których fachowcy z Debastora uczyli się na moim oknie montażu warstwowego. To co wiedziałem o montażu to im podpowiadałem, a tego co nie, to panowie improwizowali. Dlatego EFEKT montażu jest wręcz powalający. Bynajmniej nie jest faktoid, tylko opinia wielu ekspertów z wortali internetowych, którym wysłałem zdjęcia do analizy. Minęło 9 miesięcy od pierwszego montażu, 7 od drugiego, dodatkowo okno jest złych wymiarów. Naturalnie winą za wszystko się obarcza mnie, taka śmieszna sytuacja. Firma ma jeszcze czelność domagać się reszty zapłaty za to coś co nazywają "montażem" Zainteresowanych odsyłam na YT, tam zamieściłem filmik z tego szczęścia, które mnie spotkało.

KONKLUZJA.

Szczerze Wam wszystkim współczuję. Przechodzę to samo, tylko na mniejsza skalę bo z jednym oknem. Niemniej apeluję i proszę Was, nie odpuszczajcie partaczom. Walczcie o swoje nawet w sądzie, tak jak ja będę walczył nawet przy jednym głupim oknie. Na poprawę Waszego humoru zdjęcia mojego okna.Niestety dziś takie czasy, wrąbać się można z każdym producentem bez względu na jego renomę czy wielkość.

DSCN0553.jpg

DSCN0573.jpg

DSCN0553.jpg

DSCN0573.jpg

DSCN0392.jpg

DSCN0400.jpg

DSCN0581.JPG

Edytowane przez Semper_Idem
bład w opisie

• 4 months później...