Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pytanie do osob ktore w ostatnich dniach/tygodniach kupowali bramy segmentowe.

Jak w Waszych przypadkach ksztaltowaly sie ceny w zaleznosci od producenta?

Po tygodniowych poszukiwaniach i negocjacjach dosc dziwny obraz sie wyłania.

Brama Hormann LPU z 4 cm ociepleniem jest jedna najtanszych z zaoferowanych.

W moim przypadku bylo to 4400 zl.

W podobnej cenie Krispol 4200/4400 zl.

A potem juz tylko drozej.

Brama Droma to juz 4600 malowana i 4900 okleina zloty dab.

Brama Wisniowski to 4000 malowana i 4600 w okleinie - i to przy zalozeniu ze Wisniowski daje do 15 lutego 15% promocji.

Ceny dotycza takiego samego zestawu tj. brama + montaz + naped.

Czy komus udało sie kupic polska brame w cenie nizszej od Hormanna?

https://forum.murator.pl/topic/96237-brama-segmentowa-pytanie-last-minute/

ja mam bardzo podobne wyceny ok 5-6 tyś za bramę segmentową 2,5mx2,3m z ociepleniem, montażem i napędem, ale biorę na wstrzymanie bo 22,08,2008 zaczynają się w łodzi targi budowlane, w zeszłym roku można tam było kupić bramę po 3 tyś, jak wrócę z targów to podam ile zapłaciłem za swoją
https://forum.murator.pl/topic/96237-brama-segmentowa-pytanie-last-minute/#findComment-2292940

ja mam bardzo podobne wyceny ok 5-6 tyś za bramę segmentową 2,5mx2,3m z ociepleniem, montażem i napędem, ale biorę na wstrzymanie bo 22,08,2008 zaczynają się w łodzi targi budowlane, w zeszłym roku można tam było kupić bramę po 3 tyś, jak wrócę z targów to podam ile zapłaciłem za swoją

Lokalni producenci oferuja bramy segmentowe za 1600 zl netto i jest to juz sciana, dalej z cena zejsc sie ponoc nie da. Naped + 2 piloty to tez 850 zl netto.

No i montaz "dla czlowieka z ulicy" to 600 zl. Z 7% vatem mozna osiagnac 3200 zl. Aby bylo ponizej 3000 zl butto to trzeba miec montaz za 1/2 ceny.

Chcac miec jednak brame w okleinie zloty dab (a nie biala czy brazowa) trzeba dac minumum 2000 zl netto i lokalnego producenta dajacego 2 lata gwarancji lub 2600 zli wiekszego producenta dajacego 5-10 lat gwarancji.

Kiedys pojawialy sie wypowiedzi typu "chcialem Hormanna lecz wybrałem Krispol - bo mial cene bardzo atrakcyjna". Dzwoniłem do 3 przedstawicieli Krispolu w roznych czesciach Polski - zaden nie chcial zejsc z ceny ponizej tego co chcial Hormann.

Czy ten Krispol jest za drogi czy Hormann podejrzanie tani?

Pozostali polscy producenci "odlecieli w kosmos" oferowali cene o 20% wyzsza od Hormanna. Jak to wytlumaczyc? Czu Hormann jest przereklamowany?

Kiedys wyznaczal standardy bo yl jedynym markowym na ynku, a teraz polscy producenci przerosli go cena (a jak jest z jakosci?)

https://forum.murator.pl/topic/96237-brama-segmentowa-pytanie-last-minute/#findComment-2292983

własnie miałam podciagac stare "bramowe" tematy. :wink:

Mam ofertę wisniowskiego: 2,0 X 4,5 segmentowa, bez przetłoczeń, złoty dąb = 5000, napęd dodatkowo 1300.( O montazu w ofercie nie ma słowa, więc zapewne będzie dodatkowo płatny.

no i pytanie, czy to dobra oferta? bo wydaje mi się, że jednak to trochę dużo. szukac innych: wiśniowskiego i innego przedstawiciela, czy w ogóle innego producenta. Cena jest ważna, ale zalezy mi też na jakości.

https://forum.murator.pl/topic/96237-brama-segmentowa-pytanie-last-minute/#findComment-2293025