Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZA CHATKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

naLeśnik

PostWysłany: Czw, 9 Lipiec 2009 09:09 Temat postu:

Witam

Ty mój dzienni podglądasz a ja ostatnio zaniedbałem się strasznie co do Twojego ....obiecuje poprawę.

To kiedy "bambusy" będą układane??

Hejka,

ja też miałam przerwę, teraz mam trochę wolnego to nadrabiam zaległości.

"Bambusy" mam nadzieję że "urosną" w naszej łazience na przełomie sierpnia i września. Ale jak tak dalej pójdzie to sama będę musiał sobie je "posadzić".

:evil: Kasa, kasa, kasa :evil:

lutca szkoda że nie zajrzałam do Ciebie wczesniej... chodzi o tą lampę. Dokładnie ją oglądałam kilka mies temu w łódzkim liroy'u pod kontem mojej klatki schodowej :D bardzo mi się podobała ale okazała się zbyt długa, tzn przesłaniałaby mi witraż i zrobiłby się misz-masz. Ja wciąż koncepcji na moje oświetlenie nie mam, wiem tylko że musi być coś krótkiego, najlepiej podsufitowego także poszukiwań ciąg dalszy.

ale ta lampa jest naprawdę sliczna... gdyby była mniejsza gabarytowo przygarnęłabym ją do mojej sypialni :D

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Dzięki Asiu za podpowiedź,

maren100 lampę w leroyu jeszcze mają tylko trzeba się uprzeć żeby sprawdzili w magazynie, kosztowała siedem stówek i mój mąż ją trochę przerobi bo w oryginale to włącza się ją do gniazdka ale to pryszcz bo lampa jest super.

Życzę powodzenia w poszukiwaniach

:wink:

i lampy i stosownej obsługi w markecie, która jak wiadomo bawi się z nami w chowanego :wink:

Cześć Mariola :D

Lodówka w tej kuchni będzie ukryta w spiżarni :wink:

Namiar już daję Firma "Bernau meble" tel.791444945, polecam, u koleżanki też robili i bardzo mi się podoba, ciekawe koncepcje, podpowiedzi i rozwiązania.( nie wiem czy zauważyłaś ale moje szafki będą podwieszane, bez nóżek i cokołu).

A kominek mam z "PHU Kominki" ul. Skłodowskiej 1a tel. 606-259-990.również polecam, miła obsługa i nie tak drogo, można się targować.

Miłego dnia życzę

:D

lutca, sliczna elewacja się zapowiada :D

napisz mi proszę co to za tynk, kolor i ile Twoja ekipa bierze za robotę a najlepiej namiar na nich skoro jestes zadowolona :D

my tez przymierzamy się do ocieplenia, naszych obu budynków.

Wszystko już niby zamówione i czekam jutro/pojutrze na tira z dostawą matierałów i w zasadzie jestem umówiona z naszymi wykonawcami ale trochę się już spóźniają i jak tak dalej będą zwlekać będę musiała poszukać kogoś innego bo szkoda mi czasu i pogody...

Cześć MOCCA :D

Tynk to Weber silikonowo-silikatowy baranek TD336, granulacja 1,5.kolor 130C z palety kolorów LATO Webera

a firma to"Batarowicz", tel 502-923-506.

my utargowaliśmy na 40 zeta za m2 na gotowo

jednak z tego co się orientuję to do końca roku ma terminy zajęte ale nigdy nie zaszkodzi pogadać.

Powodzenia :D

• 4 weeks później...

Lutca, normalnie az Ci zazdroszcze elewacji, ze tak szybko sprawnie i do tego z pełnym zadowoleniem :D u mnie niestety trochę się pitoli aż się pisac nie chce :x

bambusowa łazienka bardzo ładnie wychodzi, też oglądaliśmy te płytki i rozważaliśmy je do naszej górnej łazienki. Super sa te płytki kuchenne z delikatnym kwiatkiem, lubię takie "złudzenia"

Natomiast chcialam się odnieść co do murowania kominka, myślę, że fugi masz jak najbardziej dobre. Cegła nie wygląda dobrze przy zbyt cienkiej fudze, szczególnie jesli ta fuga jest wsunięta (a u Ciebie chyba tak będzie?)

Moje cegielki są murowane na szerokiej fudze, nie pamiętam dokładnie ale jest to conajmniej 0,5 cm a nie wiem czy nie więcej.

Fajne przeboje z marmurem kominkowym masz... :-?

Hello Mocca :D

Dzięki za podbudowanie mnie w sprawie tych fug na kominku. Będę teraz lepiej spała.

Jeśli chodzi o marmur to przeboje były niezłe na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Płyty przywieźli wczoraj i jest tak jak chciałam.

A już miałam odpuścić. Pan kamieniarz twierdził że to piękne i tak się robi, że u innych też tak robią i w ogóle to oni są zszokowani że ja mam jakieś pretensje i jak mi się może nie podobać. Dobrze że małż się uparł bo ja już miałam dosyć.

A wystarczyło trochę pomyśleć tym bardziej że dokładnie określiłam czego chcę i co mi się nie podoba. No cóż, co nas nie zabije to nas wzmocni... :roll:

Cieszę się że podoba Ci się moja elewacja i bambusy w łazience, jak skończę to zapraszam na dobrą kawę i szarlotkę :lol:

Cieszę się że podoba Ci się moja elewacja i bambusy w łazience, jak skończę to zapraszam na dobrą kawę i szarlotkę :lol:

nie ma sprawy, za szarlotkę i wszystko co jabłeczne ostatnio dam się pokroić ;)

ja do siebie też zapraszam na jaki finał :D

Juz widzę jak ci kamieniarze gadają, ja ze 2 tyg temu wymieniałam okna w mieszkaniu w którym mieszkam (bo miałam 10letnie PCV przeciekające) a akurat ocieplają nam blok więc przy okazji je ładnie obrobią z zewnątrz. Do okien dobrałam prapety, takie jak mam w domu w łazienkach kamienne boticino czy coś takiego. Jeden z parapetów był czymś usmarowany, wyglądało to jak jakiś klej, zywica czy coś takiego. Wczoraj przyjechał pan na oględziny, poprosił mleczko i spytał czemu sama tego nie wyczyściłam. Powiedzialam, ze nie wiem co to jest i nie próbowałam niczego prócz wody bo w razie uszkodzenia powierzchni będzie na mnie. Zasmiał się, wyszorował tym mleczkiem i pokazał że "już" faktycznie to coś smarowane zniknęło ale parapet w tym miejscu od mleczka całkowicie zmatowiony i porysowany. Powiedziałam że nie przyjmuję bo zaplaciłam za towar w pierwszym gatunku i nie mam zamiaru patrzeć przez najbliższe 20 lat na te rysy. A on na to z taką nadzieją że mnie przerazi- no ale teraz to jedynie demontaż bo inaczej tego nie wyszlifujemy. A ja- panie a demontujcie i zabierajcie w pi...! :lol: :lol: :lol:

i już...

mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie z serii budowlanej. Coś ciężko otwierają mi sie ostatnio fotki i nie mogę zobaczyć- masz już zrobioną podbitkę? Jesli tak to z czego za ile itd :)

my się pilnie przymierzamy bo przed ociepleniem mieliśmy kilkadziesiąt wróblich gniazd wkoło domu i budynku (bo wtedy je lubiłam i mi nie przeszkadzały), teraz usunięte, zaklejone styropianem i klejem a te cholery wciąż się dobijają, widzę jak wlatują w te swoje miejsca i wydziubują styropian :evil:

i drugie pytanie- bo tez jesteś na swiezo w temacie- jak ociepleniowcy obrabiali Wam okna to styropian/klej/tynk zachodzi Wam lekko na ramy okienne czy dochodzi do tych ram? Bo miałam bój z moją ekipa w tym temacie, zrobili na styk a ja po przejściach blokowych się "uparłam" żeby zachodziło a oni twierdzili że tak się nie robi??? :-? i byli obrażeni że muszą poprawiać...

Cześć Mocca, koleżanko malinowa :D

Ja to chyba powoli zaczynam się przyzwyczajać że prawie z każdą ekipą trzeba o coś walczyć. :roll:

oni tak jakoś się przyzwyczaili że są najlepsi w tej robocie i wszystkie rozumy pozjadali, najgorsze że odzwyczaić się nie chcą.

Jeśli chodzi o podbitkę to w tym roku nie damy rady :( może na wiosnę, nawet się jeszcze nie rozglądaliśmy.

A ocieplenie oczywiście powinno zachodzić ok 1 cm na ramy okienne, przynajmniej my tak chcieliśmy, a nasz spec od ociepleń też twierdził że inaczej nie robi bo jak na styk to tworzy się mostek cieplny.

Podobną rozmowę miałam z panem od montażu okien. Przez godzinę mu tłumaczyłam że drzwi tarasowe-patio nie stawia się na murku z cegieł ale na styrodurze.

Cholercia ostatnio dochodzę do wniosku że powinnam chyba założyć firmę jakąś budowlaną. Co chwilę jakiemuś super majstrowi-specjaliście trzeba tłumaczyć jak ma coś zrobić. :o

Na szczęście z kamieniarzami nie będę już musiała mieć do czynienia. Ale za to panom od kominka to muszę podpowiadać. Ale to chyba podzielą się kasą nie?, tam też jest moja praca, umysłowa ale jest! :lol:

Jak tylko będę miała zamontowany piekarnik to przyjeżdżaj na ciacho :lol: !

pa