naLeśnik 09.07.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam Ty mój dzienni podglądasz a ja ostatnio zaniedbałem się strasznie co do Twojego ....obiecuje poprawę. To kiedy "bambusy" będą układane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 09.07.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Ewa podaj mi nr tel do firmy zakladajacej Wam rekuperacje i odkurzacz centralny z gory dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 09.07.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 naLeśnik PostWysłany: Czw, 9 Lipiec 2009 09:09 Temat postu: Witam Ty mój dzienni podglądasz a ja ostatnio zaniedbałem się strasznie co do Twojego ....obiecuje poprawę. To kiedy "bambusy" będą układane?? Hejka, ja też miałam przerwę, teraz mam trochę wolnego to nadrabiam zaległości. "Bambusy" mam nadzieję że "urosną" w naszej łazience na przełomie sierpnia i września. Ale jak tak dalej pójdzie to sama będę musiał sobie je "posadzić". Kasa, kasa, kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 09.07.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Cześć Maren100 Jasne, nie ma sprawy, firma od reku i odkurzacza to "Rotex" z Pabianic ul Rypułtowicka 74 tel.042-288-06-06 http://www.pompaciepla.biz/ powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.07.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Ewa a GWC tez zakladaliscie slyszalam bardzo rozne opinie na ten temat i teraz mam mieszane uczucia I jeszcze jesli mozesz to zdradz koszt instalacji odkurzacza centralnego dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 10.07.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Maren100 Witaj, GWC nie mamy, chociaż bardzo bym chciała. Będziemy mieć solary do ogrzania wody użytkowej. A za odkurzacz zapłaciliśmy coś ok. 1000,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 15.07.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 lutca szkoda że nie zajrzałam do Ciebie wczesniej... chodzi o tą lampę. Dokładnie ją oglądałam kilka mies temu w łódzkim liroy'u pod kontem mojej klatki schodowej bardzo mi się podobała ale okazała się zbyt długa, tzn przesłaniałaby mi witraż i zrobiłby się misz-masz. Ja wciąż koncepcji na moje oświetlenie nie mam, wiem tylko że musi być coś krótkiego, najlepiej podsufitowego także poszukiwań ciąg dalszy. ale ta lampa jest naprawdę sliczna... gdyby była mniejsza gabarytowo przygarnęłabym ją do mojej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjokf 05.08.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Ewa, ten pokój z wisząca lampą to jest z dziennika Agola - APS 119:-) pozdr. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.09.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ewa ile kosztowala ta lampa ?? mi tez by taka pasowala hmmm ciekawe czy jeszcze maja je w ofercie w Leroy'u ............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 14.09.2009 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Dzięki Asiu za podpowiedź, maren100 lampę w leroyu jeszcze mają tylko trzeba się uprzeć żeby sprawdzili w magazynie, kosztowała siedem stówek i mój mąż ją trochę przerobi bo w oryginale to włącza się ją do gniazdka ale to pryszcz bo lampa jest super. Życzę powodzenia w poszukiwaniach i lampy i stosownej obsługi w markecie, która jak wiadomo bawi się z nami w chowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 15.09.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 a gdzie lodowka w tej kuchni ?? Ewa podziel sie jeszcze namiarem na wykonawce Twojej kuchni i kominka please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 16.09.2009 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Cześć Mariola Lodówka w tej kuchni będzie ukryta w spiżarni Namiar już daję Firma "Bernau meble" tel.791444945, polecam, u koleżanki też robili i bardzo mi się podoba, ciekawe koncepcje, podpowiedzi i rozwiązania.( nie wiem czy zauważyłaś ale moje szafki będą podwieszane, bez nóżek i cokołu). A kominek mam z "PHU Kominki" ul. Skłodowskiej 1a tel. 606-259-990.również polecam, miła obsługa i nie tak drogo, można się targować. Miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 16.09.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 lutca, sliczna elewacja się zapowiada napisz mi proszę co to za tynk, kolor i ile Twoja ekipa bierze za robotę a najlepiej namiar na nich skoro jestes zadowolona my tez przymierzamy się do ocieplenia, naszych obu budynków. Wszystko już niby zamówione i czekam jutro/pojutrze na tira z dostawą matierałów i w zasadzie jestem umówiona z naszymi wykonawcami ale trochę się już spóźniają i jak tak dalej będą zwlekać będę musiała poszukać kogoś innego bo szkoda mi czasu i pogody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 16.09.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Cześć MOCCA Tynk to Weber silikonowo-silikatowy baranek TD336, granulacja 1,5.kolor 130C z palety kolorów LATO Webera a firma to"Batarowicz", tel 502-923-506. my utargowaliśmy na 40 zeta za m2 na gotowo jednak z tego co się orientuję to do końca roku ma terminy zajęte ale nigdy nie zaszkodzi pogadać. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 14.10.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ewa napisz mi tak dokladniej jak trzeba zrobic ten odplyw liniowy ?? bo rozumiem, ze nie bedziecie miec tradycyjnego brodzika tylko wylewke wylozona plytami tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 14.10.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Lutca, normalnie az Ci zazdroszcze elewacji, ze tak szybko sprawnie i do tego z pełnym zadowoleniem u mnie niestety trochę się pitoli aż się pisac nie chce bambusowa łazienka bardzo ładnie wychodzi, też oglądaliśmy te płytki i rozważaliśmy je do naszej górnej łazienki. Super sa te płytki kuchenne z delikatnym kwiatkiem, lubię takie "złudzenia" Natomiast chcialam się odnieść co do murowania kominka, myślę, że fugi masz jak najbardziej dobre. Cegła nie wygląda dobrze przy zbyt cienkiej fudze, szczególnie jesli ta fuga jest wsunięta (a u Ciebie chyba tak będzie?) Moje cegielki są murowane na szerokiej fudze, nie pamiętam dokładnie ale jest to conajmniej 0,5 cm a nie wiem czy nie więcej. Fajne przeboje z marmurem kominkowym masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 16.10.2009 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Cześć Mariola Odpływ liniowy kupiliśmy na allegro , u nas potrzebny był jak najniższy ( wys. 7 cm), żeby był dobry spadek w stronę kratki. Potem została zrobiona wylewka tak żeby jeszcze płytki na to weszły i był spadek do kratki. I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 16.10.2009 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Hello Mocca Dzięki za podbudowanie mnie w sprawie tych fug na kominku. Będę teraz lepiej spała. Jeśli chodzi o marmur to przeboje były niezłe na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Płyty przywieźli wczoraj i jest tak jak chciałam. A już miałam odpuścić. Pan kamieniarz twierdził że to piękne i tak się robi, że u innych też tak robią i w ogóle to oni są zszokowani że ja mam jakieś pretensje i jak mi się może nie podobać. Dobrze że małż się uparł bo ja już miałam dosyć. A wystarczyło trochę pomyśleć tym bardziej że dokładnie określiłam czego chcę i co mi się nie podoba. No cóż, co nas nie zabije to nas wzmocni... Cieszę się że podoba Ci się moja elewacja i bambusy w łazience, jak skończę to zapraszam na dobrą kawę i szarlotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 21.10.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Cieszę się że podoba Ci się moja elewacja i bambusy w łazience, jak skończę to zapraszam na dobrą kawę i szarlotkę nie ma sprawy, za szarlotkę i wszystko co jabłeczne ostatnio dam się pokroić ja do siebie też zapraszam na jaki finał Juz widzę jak ci kamieniarze gadają, ja ze 2 tyg temu wymieniałam okna w mieszkaniu w którym mieszkam (bo miałam 10letnie PCV przeciekające) a akurat ocieplają nam blok więc przy okazji je ładnie obrobią z zewnątrz. Do okien dobrałam prapety, takie jak mam w domu w łazienkach kamienne boticino czy coś takiego. Jeden z parapetów był czymś usmarowany, wyglądało to jak jakiś klej, zywica czy coś takiego. Wczoraj przyjechał pan na oględziny, poprosił mleczko i spytał czemu sama tego nie wyczyściłam. Powiedzialam, ze nie wiem co to jest i nie próbowałam niczego prócz wody bo w razie uszkodzenia powierzchni będzie na mnie. Zasmiał się, wyszorował tym mleczkiem i pokazał że "już" faktycznie to coś smarowane zniknęło ale parapet w tym miejscu od mleczka całkowicie zmatowiony i porysowany. Powiedziałam że nie przyjmuję bo zaplaciłam za towar w pierwszym gatunku i nie mam zamiaru patrzeć przez najbliższe 20 lat na te rysy. A on na to z taką nadzieją że mnie przerazi- no ale teraz to jedynie demontaż bo inaczej tego nie wyszlifujemy. A ja- panie a demontujcie i zabierajcie w pi...! i już... mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie z serii budowlanej. Coś ciężko otwierają mi sie ostatnio fotki i nie mogę zobaczyć- masz już zrobioną podbitkę? Jesli tak to z czego za ile itd my się pilnie przymierzamy bo przed ociepleniem mieliśmy kilkadziesiąt wróblich gniazd wkoło domu i budynku (bo wtedy je lubiłam i mi nie przeszkadzały), teraz usunięte, zaklejone styropianem i klejem a te cholery wciąż się dobijają, widzę jak wlatują w te swoje miejsca i wydziubują styropian i drugie pytanie- bo tez jesteś na swiezo w temacie- jak ociepleniowcy obrabiali Wam okna to styropian/klej/tynk zachodzi Wam lekko na ramy okienne czy dochodzi do tych ram? Bo miałam bój z moją ekipa w tym temacie, zrobili na styk a ja po przejściach blokowych się "uparłam" żeby zachodziło a oni twierdzili że tak się nie robi??? i byli obrażeni że muszą poprawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutca 22.10.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Cześć Mocca, koleżanko malinowa Ja to chyba powoli zaczynam się przyzwyczajać że prawie z każdą ekipą trzeba o coś walczyć. oni tak jakoś się przyzwyczaili że są najlepsi w tej robocie i wszystkie rozumy pozjadali, najgorsze że odzwyczaić się nie chcą. Jeśli chodzi o podbitkę to w tym roku nie damy rady może na wiosnę, nawet się jeszcze nie rozglądaliśmy. A ocieplenie oczywiście powinno zachodzić ok 1 cm na ramy okienne, przynajmniej my tak chcieliśmy, a nasz spec od ociepleń też twierdził że inaczej nie robi bo jak na styk to tworzy się mostek cieplny. Podobną rozmowę miałam z panem od montażu okien. Przez godzinę mu tłumaczyłam że drzwi tarasowe-patio nie stawia się na murku z cegieł ale na styrodurze. Cholercia ostatnio dochodzę do wniosku że powinnam chyba założyć firmę jakąś budowlaną. Co chwilę jakiemuś super majstrowi-specjaliście trzeba tłumaczyć jak ma coś zrobić. Na szczęście z kamieniarzami nie będę już musiała mieć do czynienia. Ale za to panom od kominka to muszę podpowiadać. Ale to chyba podzielą się kasą nie?, tam też jest moja praca, umysłowa ale jest! Jak tylko będę miała zamontowany piekarnik to przyjeżdżaj na ciacho ! pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts