Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NASZA CHATKA - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i ja! i ja pytam! 8)

czy parapety montowali Ci panowie od elewacji czy ktoś inny? jesli od elewacji to czy dopłacałaś osobno za ich montaż i jesli tak to ile :D

zastanawiam się jak będzie u mnie bo dogadywaliśmy się że parapety w cenie elewacji przy czym jak doszło do ich montazu panowie "zapomnieli" ze będą klinkierowe (mysleli ze blacha) a ja nigdy przenigdy nie mówiłam o innych niz klinkier... więc zastanawiam się czy mi dośpiewają cenę i ile liczyć.

Drugie pytanie- jaka jest aktualnie cena za murowanie z cegły, takiej jak Twoj kominek?

Swoją drogą Twoj kominek bardzo mi się podoba, na zdjęciu wyszedł bardzo kształtny że tak się wyrażę ;) i ogólnie fajnie połączone materiały. Lubę takie.

moja walka z ekipą ociepleniową wciąż trwa, średnio co 2-3 dni się ścieramy, mam już dosyć :roll: do tego pogoda nie sprzyja... chciałabym żeby już skonczyli i się zmyli :-?

• 4 weeks później...

witam serdecznie, jestem nowa :) trafiłam do Twojego dziennika szukając kolorystyki zewnętrznej - spodobał mi się Twój słoneczny domek

Mam dachówkę roben kasztan i muszę skompletować kolory:

-okien, bramy garażowej i drzwi wejściowych

-rynny (już wybrałam kolor miedziany)

-podbitka :( (to chyba najtrudniejsze)

Możesz mi zdradzić Twoje kolory, okna doczytałam orzech, a reszta????

Please wspomóż mnie wiedzą na ten temat.

pozdrawiam i gratuluję słonecznego gniazdka

• 3 weeks później...

Cześć Maren100 , niestety ocieplenie poddasza robili znajomi którzy normalnie takich prac już nie robią , zajmują się tylko budowaniem, murarką.

Natomiast fachowcy od karton-gipsów ustalili koszt za całą konkretną robotę. Natomiast raczej ich nie polecam. W ostatecznym rozrachunku wyszło tak sobie, bo za każdą bzdurę doliczali kasę, a i tak musieli przyjść poprawiać. Polecam Ci mojego kolegę, który miał u nas to robić ale ze względów zdrowotnych nie mógł. Z nim trzeba się umówić, przyjedzie, ustali co jest do zrobienia i wyceni. Nie wiem tylko czy już pracuje. Ale możesz spróbować. kontakt wyślę na priv.

Witaj Mocca!

przepraszam że dopiero dzisiaj odpowiadam, w ogóle nie mam na nic czasu, dzisiaj załapałam trochę oddechu to siedzę i nadrabiam zaległości.

Jeśli chodzi o kominek to miło mi że Ci się podoba. To są płytki z cegiełki a nie murowana cegła. Nie wiem ile konkretnie kładzenie tej płytki cegiełkowej wychodzi bo płaciłam za całość :-?

Tak samo parapety zewn. były w cenie za elewację

Cześć STEFANY :D

Witaj na forum, kolor elewacji opisałam w dzienniku, z resztą widać na zdjęciach.

Reszta tak jak okna w orzechu.

Dachówka też roben kasztan.

taras będzie drewniany też w kolorze orzech,

rynny brąz

podbitka jeszcze do końca nie ustalona bo dopiero na wiosnę się zabieramy za nią.

opaska na fundamencie to melanż czarnego z czerwonym.

Powodzenia z kolorami :D

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...