MCB 15.02.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam! Proszę o poradę w jaki sposób wykonać zagłębienie ok. 1 .. 1,5cm w płycie betonowej. Zamierzam wykonać murowaną kabinę prysznicową. Brodzik o wymiarach 1m/1,2m ma być poniżej poziomu podłogi.Lekki spadek w kierunku odpływu. Pozdrawiam,MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 15.02.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witaj, A nie zastanawiałeś się czy nie lepiej mieć ten brodzik podniesiony?Ja się zastanawiałem.Wiem, troszkę mniej efektownie to wygląda, ale:- możliwość poślizgu mniejsza wchodząc do niego;- podłogówkę chciałbym mieć pod nim, żeby ciepło w nóżki było podczas wchodzenia;- syfon założyć łatwiej i takie tam. Zastanów się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 15.02.2008 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Zastanawiałem się Wolałbym raczej bez progu. Podłogówka jest - grzeje cała płyta fundamentowa. Miejsce na syfon jest. Odpływ jak się da to liniowy. Z boku będzie ścianka murowana albo szyba. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 15.02.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Tylko pamietajj , że jeśli chcesz zrobić profilowaną podłogę aby był spływ wody to powinnaś zastosować jak najmniejsze kafelki a zwykle są duże na podłogach w łazienkach (duże będą wygladały na krzywo położone - estetyka do bani) a połączenie dużych i małych kafli też może wyglądać różnie a jeszcze kolory dobrać - duuużo chodzenia i dobierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 15.02.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A czy poniżej masz jakieś pomieszczenia? Czy dawałeś specjalną izolację. Ja też myślę o prysznicu bez brodzika...Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 15.02.2008 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Wiem,ale może wyjdzie coś takiego: ___________................................___________...................\_______....________/................................\../ lub takiego: ___________................................___________...................\_....______________/......................\../ Z dużych płytek też można, tylko trzeba fachowca! Obrazek nie wychodzi. Poprawiam. Zobaczę co wyjdzie. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 15.02.2008 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A czy poniżej masz jakieś pomieszczenia? Czy dawałeś specjalną izolację. Ja też myślę o prysznicu bez brodzika... Ajur Pomieszczeń brak. Podłoga to Legalett. Izolacja pod płytki oczywiście będzie. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 15.02.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 ja u siebie mam bez progów, tylko lekki spad w kierunku syfonu, wylewka ze spadem - 2cm różnicy, płytki 50x50, podłogówka. rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 15.02.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A czy poniżej masz jakieś pomieszczenia? Czy dawałeś specjalną izolację. Ja też myślę o prysznicu bez brodzika... Ajur Pomieszczeń brak. Podłoga to Legalett. Izolacja pod płytki oczywiście będzie. MCB Też myślę o takim rozwiązaniu, tyle że z progiem rozgraniczającym część natryskową i łazienkową. Jakiego typu izolację powinno się dać w przypadku rozwiązania brodzika wykonanego z kafelków i w jaki sposób tą izolację się montuje / przykleja. Mam na chwilę obecną wylewki, pod całością powierzchni podłogówka, jest zostawiony otwór pod syfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi78 15.02.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A czy poniżej masz jakieś pomieszczenia? Czy dawałeś specjalną izolację. Ja też myślę o prysznicu bez brodzika... Ajur Pomieszczeń brak. Podłoga to Legalett. Izolacja pod płytki oczywiście będzie. MCB Też myślę o takim rozwiązaniu, tyle że z progiem rozgraniczającym część natryskową i łazienkową. Jakiego typu izolację powinno się dać w przypadku rozwiązania brodzika wykonanego z kafelków i w jaki sposób tą izolację się montuje / przykleja. Mam na chwilę obecną wylewki, pod całością powierzchni podłogówka, jest zostawiony otwór pod syfon. folia w plynie na podloge i sciany + taśma w narożniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 17.02.2008 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Wracając do pytania: czym obniżyć fragment podłogi o 1-2cm? Płyta betonowa. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 17.02.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Wracając do pytania: czym obniżyć fragment podłogi o 1-2cm? Płyta betonowa. MCB ja zatopiłem styropian 30 mm/ później wymodelowali klejem do płytek z zatopioną siatką z włókna szklanego + izolacja przeciwodna + miały płytki ale ja w końcowej fazie zdecdydowałem się na brodzik stalowy z 2 cm progiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 17.02.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 ja u siebie mam bez progów, tylko lekki spad w kierunku syfonu, wylewka ze spadem - 2cm różnicy, płytki 50x50, podłogówka. rewelacja U mnie podobnie z mozaiką na podłodze i podłogówką...Tyle, że nie mam Legalettu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Wracając do pytania: czym obniżyć fragment podłogi o 1-2cm? ... młotek i meselek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.02.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 MCB napisał: Wracając do pytania: czym obniżyć fragment podłogi o 1-2cm? ... młotek i meselek Można ewentualnie frezarką do betonu, wypożyczenie w Wawie to 108 pln netto za dobę + jakaś opłata za zużycie frezu. Ewentualnie naciąć kątówką wiele rowków i skuć meselkiem, młotek może być mechaniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts