Erwina78 15.02.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Mam kominek wykonany z marmury i pieknego piaskowca, który podczas montażu a było to 4 lata temu nie został zabezpieczony impregnatem. Podczas wykładania płytek i fugowania został trochę zabrudzony. Proszę mi podpowiedziec czy jest jakiś środek, który skutecznie usunie ślady nieszczęsnego fugowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 15.02.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam. Na środkach chemiczny za bardzo nie licz, jeśli to jest zwykła fuga, która wniknęła miedzy ziarenka piaskowca to może być je ciężko usunąć. Spróbuj mechanicznie a jak nie to są takie środki do ściągania warstw malarskich one są silni żrące może pomogą, ale strasznie cuchną i w mieszkaniu nie będzie to za zdrowe, tak samo są kwasy do czyszczenia piaskowca, ale w mieszkaniu nie polecam, po co sie truć. Myślę ze mechanicznie najłatwiej i naj zdrowiej Szczota druciana i do pracy tylko nie za mocno by nie porobić śladów po narzędziu PS i koniecznie zaimpregnuj bo jak zabrudzisz tłuszczem, parafiną albo czymś takim to nic nie pomoże poza kwasem a czasem i kwas nie daje rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts