Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kolor zabudowy w pokoju dziewczęcym

ed-mar

Recommended Posts

Witam

Musze zamówić szafę do pokoju mojej pięcioletniej córki. Będzie to taka bardzo duża, przesówna garderoba z drzwiami jak od szafy wnękowej. Pokój jest pomalowany na rózowo, na poddaszu, 3 veluxy, pokój jest duży.

Doradźcie prosze jaki kolor płyty będzie ładny i taki "ponadczasowy" :wink: dla dziewczynki, nawet jesli przemaluje ściany.

U moich dziewczyn w pokojach są duże szafy ustwione w kącie pokoju - widać drzwi i jeden bok. Boki są w takich kolorach (mniej więcej) jakie będą mebke, a drzwi z lustra. Połączyłam przyjemne z pożytecznym - dziewczyny zadowolone z wielkich luster, a szafy nie wyglądają przytłaczająco.

Ja proponuję mleczne szkło, zawsze piękne i eleganckie.

Można też zastosować dowolne drzwi płycinowe, które zawsze można okleić jakimś ciekawym materiałem lub tapetą . Może uda mi sie znaleźć jakieś zdjęcie, to wkleję.

mleczne szkło do dziecka moim zdaniem sie nie nadaje bo:

szkło :lol: - wiadmomo co sie moze stac

cięzko sie czysci - widać slady łapek

moim zdaniem najlepiej zamówic zwykła biała płyte i pomalować ja na kolor scian - nie bedzie widoczna. Przemalować zawsze można.

Dzieki za odpowiedź.

NAjsk bardzo ładne te wzorki na szybkach :D

A ja wymyslilam cos innego. Jasna szafa, np. w kolorze "dzika grusza" lub jakas inna jasna płyta, a przez środek 2 pasy w kolorze burgund - ciemny róż.

Dodam że pokój jest pomalowany na jasny róż.

Co o tym myslicie?

Właściwie nie to miałam na myśli , ale znalazłam coś takiego (drzwi szklane)

http://www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/3053/mini/galeria_we_dwoje_13.jpg

http://www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/3053/mini/galeria_we_dwoje_4.jpg

http://www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/3053/mini/galeria_we_dwoje_15.jpg

Podasz namiar?

Śliczne

Jasna grusza to dobry pomysł- tylko ja dałabym bez żadnych pasów i innych dodatkow. dzieci szybko rosną , gusta sie zmieniaja a taka szafa jest na lata. grusza bedzie pasowac do wszystkiego -gorzej z różem. teraz bedzie fajnie -ale za kilka lat gdy Ty lub córki bedziecie chcialy zmienic kolor w pokoju?

Ja też uważam, że lepszy będzie sam "kolor" drewna.

Dzieci bardzo szybko rosną a ich gusta zmieniają się jeszcze szybciej. Co będzie, jak za pół roku córka stwierdzi, ze różowy już nie jest "modny" i wolałaby szafę z dodatkami fioletu? :roll:

Sama wybierałam właśnie mebelki do pokoju synka, bo przenieślismy go z łożeczka do łóżka i po przeprowadzce trzeba było mu pokoik umeblować. Zdecydowaliśmy się na mebelki w kolorze brzozy, czyli bardzo jasne. A do tego poszalałam na ścianach, bo są żółto, pomarańczowe, do tego pomarańczowa sofa. Ściany można przemalować, w dodatku to dużo mniejszy koszt, niż wymiana mebli.