Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mistrz kominiarski

Recommended Posts

Dziś wpadł do mnie kominiarz. Już rachunek miał przygotowany wcześniej, przy furtce mi go wręczył i czekajac na pieniadze juz wsiadał na rower. Nie bardzo rozumiałem oco chodzi więc pytam co to- a on ,że za czyszczenie kominów. No to gdzie pan jedzie tym rowerem - na dach pytam. A on - a co czyścimy????? I taki wk....iony polazł na dach. Smyrnoł jeden komin tam i spowrotem i złazi. Ja do niego - a reszta to co? , a on: to tamte też?????? - i jeszcze bardziej wk..... smyrnął resztę kominów i nawet dowidzenia nie powiedział. Zdaje się ,że chyba gość pierwszy ras czyścił kominy przy okazji rozwożenia tych rachuneczków - oczywiście płatne do rąk własnych i reszty nie wydajemy bo nie mamy drobnych.

Widział ktoś jeszcze takiego mistrza?

marcin, ty niemowlę udajesz?

wieki cale kominiarze latają po wsiach szczególnie w okresie przed świętami, kiedy baby w piecach palą i na pięć minut nie mogą odpuścić swoich wypieków. I wtedy oferuja czyszczenie.

ten twój to jednak mało inteligentny. dobrześ go potraktował. Jak nie mysli to niech zap..ala. :D

Z tym kalendarzem to strzal w 10 , u mnie bylo dwoch jeden naj...any w sztok , drugi go trzymal , zadzwonili i pytaja czyscimy kominy?

Mowie ze nie dziekuje , a oni , a to czemu , moze przynajmniej kalendardz za piataka.Kalendarz wziolem a jak bede pokazywal , jest na nim laska taka w mini z lat 80 , podejrzewam ze ma na imie grazyna (bez urazy) , a kolo niej kominiarz , ja obejmuje.Mowie wam cudo.