imperator 15.02.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam,Chce zamowic styropian EPS 70 12 cm i do wyboru mam zwykly i z frezem (7 zł drożej za m3)Nie wiem czy mam proste sciany bo nie mierzyłem na długości większej niż 2 m (do 2 m są proste).Jaki wy stosowaliście styropian - zwykły czy z frezem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 15.02.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Wyłącznie z frezemAjur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 15.02.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 albo dajesz z frezem albo 2 na przekladke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imperator 15.02.2008 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czytałem ze nie ma sensu dawac styropianu podwojnie. Nie wiem czy to mit czy prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 15.02.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 ale tu na forum sa mianiacy ktorzy daja 25 cm styropianua to ciezko jest miec w 1 kawalkuu mnie bedzie 12 cm z frezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 15.02.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czytałem ze nie ma sensu dawac styropianu podwojnie. Nie wiem czy to mit czy prawda. albo dajesz 12 z frezem, albo 2x6 cm na zakładkę.... ja proponuję 12 z frezem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 15.02.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam, Chce zamowic styropian EPS 70 12 cm i do wyboru mam zwykly i z frezem (7 zł drożej za m3) Nie wiem czy mam proste sciany bo nie mierzyłem na długości większej niż 2 m (do 2 m są proste). Jaki wy stosowaliście styropian - zwykły czy z frezem ??? zamów sobie 12 zm z Frezem, Ci którzy piszą o podwójnym styropianie czyli np 2x6 cm na przekładke jak w Twoim przypadku nie ma sensu. po 1 ) wiecej pracy , po 2 ) więcej kleju bo tzreba liczyć dwa razy klej do klejenia styropianu - bez sensu. Róznica 7 zł / m3 chyba nie jest wielkim kosztem a gdybyś chciał np. kleić dwukotnie i tak by Cie wyszło drożej ( klej dwukrotnie). Opinia jest że i przy dociepleniu styropianem gładkim tez nie ma mostków termicznych ale ..... Własnie jest wiele ale... Styropain musi byc równiutki, wykonawcy muszą zrobić BARDZO poprawnie a o takich mało... Więc dla bezpieczeństwa i świetego spokoju proponuje zdecydowanie FREz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 15.02.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Frezik ! , jak będziesz kupował to sprawdź czy nie jest krzywy, ja trafiłem u siebie 2 płyty krzywe " ) " , jak trawisz taki cały to słabo , na forum już widziałem takich co dostali taki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 15.02.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Frezik ! , jak będziesz kupował to sprawdź czy nie jest krzywy, ja trafiłem u siebie 2 płyty krzywe " ) " , jak trawisz taki cały to słabo , na forum już widziałem takich co dostali taki pozdrawiam niby jak sprwadzi ? na hurtowni ma paczki rozrywać ? zresztą prawnie dopuszczalne są odchyłk chyba do 1 cm/ 1mb. Tak mi sie wydaje. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 15.02.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Mam zwykły bez frezu... ale za to dokładnie położony, spasowany; pianką w zasadzie nie było jak i gdzie uszczelniać. Stwierdziłem, że nie warto przepłacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 15.02.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 ale tu na forum sa mianiacy ktorzy daja 25 cm styropianu a to ciezko jest miec w 1 kawalku u mnie bedzie 12 cm z frezem W jednym kawałku można mieć spokojnie i 30 cm... A z tego co wiem, to producenci styropianu nie zalecają klejenia 2 warstw styropianu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 15.02.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 My kupiliśmy gładką 12-tkę z Mgabudu - boki idealne - nie ma problemu. Na 12 centymetrach nie bardzo da się zrobić szczelinę większą niż technologiczną we frezie.Dawaliśmy 12-tkę frezowaną na podmurówkę - ale to nie miało najmniejszego sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.02.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 i u nas 12cm bez felcu,nie pamietam producenta, ale boki byly rowne, czasem doszczelniane pianką - duzo mniej odpadu niz przy plytach z felcem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 16.02.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 12 cm z frezem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.02.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 i u mnie 12 z frezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 17.02.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Tylko z frezem, polecam z Thermoorganiki - trzyma wymiary (kiedyś brakło i kupiłem parę paczek innego - porażka), jest wysezonowany - zwróć uwagę na datę produkcji, zbyt świeży sie kurczy, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 17.02.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 albo dajesz z frezem albo 2 na przekladke Nie ma takich rozwiązań - dwa na przekładkę. To wynalazek nieświadomych wykonawców. Uzasadnienie jest w archiwum forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B. CDS 18.02.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Tylko z frezem, polecam z Thermoorganiki - trzyma wymiary (kiedyś brakło i kupiłem parę paczek innego - porażka), jest wysezonowany - zwróć uwagę na datę produkcji, zbyt świeży sie kurczy, pozdro kurczy sie ???? wytłumaczysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 19.02.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Po zejściu z produkcji powinny minąć przynajmniej 2-3 miesiące aby można go było kleić na sufit - w przypadku ksetonów - czy na ściany do ociepleń lub pod wylewkijezeli położy się zbyt świeży, będą szpary. Miałem taki przypadek w rodzinie - polożyli kasetony w jednym pokoju, który kupili w zimie i czekał do wiosny, i było OK, kupili ten sam wzór na wiosnę do innego pomieszczenia i po jakimś czasie mimo, że był położony na styk, potworzyły się szpary ok 1-1.5mm. Z zewnątrz bedziesz miał siatkę, ale od wewnętrznej strony bedzie "podsychać" i na łączeniu mogą wyjść szparki. Na paczkach powinna być data produkcji lub nadruk na brzegach płyt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Ja dałam 15cm w jednej warstwie, klasyczne płyty. Przy frezach byłoby dużo odpadów. Bryła jest z wykuszem i sporo okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts