Zołza 15.02.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 w zeszłym roku działką została zaorana, potem grabiami wyrównaliśmy teren, potem posialismy trawę (ale taką uniwersalną bo ziemia 6 klasa i nie wiedizelismy co nam wyrośnie a mamy 1000 m2 ogrodu); w niektórych miejscach trawa się ładnie przyjęła, a w niektórych wyrosły takie kępy trawa nie jest jakaś super, Zastanawiam się czy kupić teraz lepszą odmiany trawy i spróbować dosiać do tego trawnika co go mamy?? Macie jakiś pomysł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A może uzupełnić braki i poczekać co z tego wyjdzie. Jeżeli kupisz lepszą/inną trawę, może się później okazać, że będziesz miała różnokolorowe placki wynikłe z innego odcienia zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 15.02.2008 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 racja teraz trawa ciemno-zielona a jak dosieję jakąś inną to w tem braki rzeczywiście wpadnie inny odcień czyli co kupić znowu tę zwykłę uniwersalną?? Dodam jeszcze, że ziemia to 6 klasa, sam piach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 15.02.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Trawnik na glebie VI kl. to zadanie karkołomne. Dosiać, nawozić, podlewać, często kosić najlepiej bez kosza i tak 200 lat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 15.02.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Miałem podobnie ziemia Vi klasy piach sucho posiałem trawe tak jak wy efekt taki sam, zostawiłem pomiedzy kepami wyrosly rozne rośliny tzw lokalne i zamista trawnika mam łakę.Sypie sztyczny nawóz kosze i pomału trawa sie rozrasta. W jednym miejcu posiałem trawe gatunkową niestety na tych piachach zdechła.Mam kawałek / 20 mkw/ trawniczka ładnego ale tam nawiozłem ziemi III klasy.Całości nie szło nawieść jest tego ponad 2000 mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts