Kasia_i_Robert 15.02.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam! Ze względu na fakt iż planuję wykonać instalację elektryczną we własnym zakresie pod nadzorem wujka elektryka postanowiłem kupić młot obrotowo-udarowy, który będzie wykorzystany do wiercenia koronkami pod puszki instalacji. Młot ma być z tych "jednorazowych", nie planuję dla niego innych prac poza instalacją elektryczną, i jak przetrwa to będzie dobrze Na znanym portalu aukcyjnym znalazłem kilka pozycji od 140 do 200zł, uchwyt koniecznie SDS Plus. Czy ktoś może używał jakiś "jednorazówek" z tej kategorii i może coś konkretnego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 15.02.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ja kupiłem boscha zielonego model PBH 2000RE - może nie 200 zł bo 328 (na allegro), ale nie żałuję. Też kłade elektrykę sam, i nie do uwierzenia ile jest wiercenia, kucia, podkuwania itd. Ja nie żałuję, i mam nadzieje że wytrzyma i pozostanie, bo w domu zawsze sie przyda Oczywiście do tego komplet wierteł i 2 dłuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 15.02.2008 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czy jesteś pewny że to oryginał? Ja mam Makitę HR2470 780W, ale szkoda mi jej do koronek pod puszki, może i da radę pociągnąć takie koronki, ale nie wiem czy jej nie "zajeżdżę". Dlatego postanowiłem kupić jakiś młot jednorazowego użytku jakieś 1500W aby tylko przetrwał elektrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 15.02.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ja kupiłem za jakies 220zł nutool-a (taki pomarańczowy) był w walizeczce, a w komplecie miał dłuta, wiertła itd. Moc 850W. Zrobiłem elektrykę w całym domu, wierciłem i kułem dziesiątki rzeczy, ogólnie dość intensywnie eksploatowany i nie specjalnie zadbany i działa bez zarzutu do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 15.02.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 No, z gwarancją, i wszystkim co trzeba więc chyba tak.... Młoty pneumatyczno obrotowe nie muszą mieć takich mocy do zastosowań amatorskich... Szkoda, nie szkoda, za zaoszczędzoną kasę kupisz nowy w razie czego - przynajmniej ja tak do tego podszedłem A do tanich jednorazówek to się więcej nie pokuszę... nie stać mnie na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.02.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam! Ze względu na fakt iż planuję wykonać instalację elektryczną we własnym zakresie pod nadzorem wujka elektryka postanowiłem kupić młot obrotowo-udarowy, który będzie wykorzystany do wiercenia koronkami pod puszki instalacji. Młot ma być z tych "jednorazowych", nie planuję dla niego innych prac poza instalacją elektryczną, i jak przetrwa to będzie dobrze Na znanym portalu aukcyjnym znalazłem kilka pozycji od 140 do 200zł, uchwyt koniecznie SDS Plus. Czy ktoś może używał jakiś "jednorazówek" z tej kategorii i może coś konkretnego polecić? A z czego ściana? Pod koronki wystarczy nawet zwykła wiertarka- w pełnej cegle zwykłego skila 500W męczyłem i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 15.02.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 I polecam zatyczki do uszu Zwykłą pewnie też można, ale jednak między zwykłym udarem a pneumatycznym jest przepaść.... Ja robie w silikacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 15.02.2008 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ja mam porotherm + suporex działowe, to nie wiem czy kupować czy jechać tą makitą :/Jeszcze pytanie odnośnie wierteł i koronek "no name" czy to jest coś warte czy po dwóch otworach do śmietnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 15.02.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A z czego ściana? Pod koronki wystarczy nawet zwykła wiertarka- w pełnej cegle zwykłego skila 500W męczyłem i nie było problemów. Ja cały dom okablowałem używając koronki w zwykłej udarowej wiertarce (bodaj 140 puszek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 15.02.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 I polecam zatyczki do uszu Zwykłą pewnie też można, ale jednak między zwykłym udarem a pneumatycznym jest przepaść.... Ja robie w silikacie. W przypadku silikatu pewnie udar pneumatyczny jest ok, ale nie wiem czy przy delikatnych cegłach jak porotherm nie będzie za mocny. Tu chodzi o wywiercenie a nie wybicie otworu łamiąc pustaki na około otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 15.02.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam! Ze względu na fakt iż planuję wykonać instalację elektryczną we własnym zakresie pod nadzorem wujka elektryka postanowiłem kupić młot obrotowo-udarowy, który będzie wykorzystany do wiercenia koronkami pod puszki instalacji. Młot ma być z tych "jednorazowych", nie planuję dla niego innych prac poza instalacją elektryczną, i jak przetrwa to będzie dobrze Na znanym portalu aukcyjnym znalazłem kilka pozycji od 140 do 200zł, uchwyt koniecznie SDS Plus. Czy ktoś może używał jakiś "jednorazówek" z tej kategorii i może coś konkretnego polecić? Daj sobie spokój z tymi chińczykami za 150 zł, ja takie wykończyłem dwie przy robieniu elektryki, potem kupiłem sobie BOSCH GBH 2-26 DRE, i działa świetnie. A wiertarka w domu zawsze ci sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_i_Robert 15.02.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Wiem że się przydaje bo mam makitę HR2470, chodzi mi o to żeby jej nie "zajeździć" przy koronkach pod puszki. Jeszcze pozostaje kwestia wyboru samych koronek, tu chyba trzeba będzie kupić firmowe bo raczej te chińskie długo nie pociągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 15.02.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Tak szczerze mówiąc. To ciężko znaleźć lepsze zastosowanie dla tej makity. Daj jej pokazać na co ją stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts