Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka zdolność kredytowa

mamadawidka

Recommended Posts

witam.chcę wZiąść kredyt na budowę domu.prowadzę działalność gospodarczą od

września 2007. mój dochód na koniec roku wyniósł 6630.chciałabym wziąść ten

kredyt razem z ojcem -lat 58, emeryt, 3200netto+ umowa 1100.

nie posiadam żadnych zobowiązań.mąż również prowadzi działalność ale nie

chcemy zeby brał kredyt, on będzie utrzymywał dom i rodzinę.JEśLI będę musiała z mężem wziąść kredyt to mąż prowadzi działalność od 4 lat i jego dochód na koniec roku wyniosl 4200 :-?

witam.chcę wZiąść kredyt na budowę domu.prowadzę działalność gospodarczą od

września 2007. mój dochód na koniec roku wyniósł 6630.chciałabym wziąść ten

kredyt razem z ojcem -lat 58, emeryt, 3200netto+ umowa 1100.

nie posiadam żadnych zobowiązań.mąż również prowadzi działalność ale nie

chcemy zeby brał kredyt, on będzie utrzymywał dom i rodzinę.JEśLI będę musiała z mężem wziąść kredyt to mąż prowadzi działalność od 4 lat i jego dochód na koniec roku wyniosl 4200 :-?

Coś kiepsko to widzę.

Jeżeli masz 6630 dochodu za 4 miesiące, to na miesiąc wychodzi lekko ponad 1600. Zdolność Twojego ojca może być lekko pomijana lub zaniżana ze względu na wiek.

Do tego co pamiętam, to żeby bank brał pod uwagę dochody z działalności, to musi być ona prowadzona przez min rok.

Nie rozumiem tłumaczenia, że nie chcesz brać męża do kredytu, bo on będzie utrzymywał dom. Zresztą ten jego dochód z działalności jest jeszcze mniejszy od Twojego.

Przejdz się najlepiej do jakiegoś OpenFinance czy innego Expandera. Tam Ci więcej powiedzą na co mniej więcej możesz liczyć.

i tu jest pies pogrzebany, te zaniżone dochody są dobre dla US ale dla banku w momencie wyliczenia zdolności muszą być na tyle duże żebyście mieli na życie i ratę.

...dochody współmałżonka, który prowadzi własną działalność gospodarczą nie są wogóle brane pod uwagę w niektórych bankach o ile posiada tą działalność poniżej 6 miesięcy, a standardem jest rok...oczywiście będziesz kredytobiorcą ale dochody Twoje nie będą brane pod uwagę

...w skład zdolności kredytowej mogą wejść teściowie i rodzice i ich renty,emerytury,dochody z pracy...

...na moje oko możecie nie mieć na ten czas zdolności...

...mam podobną sytuację, otworzyłem działalność od 1.01.08roku i księguję wszystko jak leci , drobnice i te większe sprawy ;)...mam nadzieję że już za pół roku....;)