mamadawidka 15.02.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 witam.chcę wZiąść kredyt na budowę domu.prowadzę działalność gospodarczą od września 2007. mój dochód na koniec roku wyniósł 6630.chciałabym wziąść ten kredyt razem z ojcem -lat 58, emeryt, 3200netto+ umowa 1100. nie posiadam żadnych zobowiązań.mąż również prowadzi działalność ale nie chcemy zeby brał kredyt, on będzie utrzymywał dom i rodzinę.JEśLI będę musiała z mężem wziąść kredyt to mąż prowadzi działalność od 4 lat i jego dochód na koniec roku wyniosl 4200 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/96291-jaka-zdolno%C5%9B%C4%87-kredytowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 witam.chcę wZiąść kredyt na budowę domu.prowadzę działalność gospodarczą od września 2007. mój dochód na koniec roku wyniósł 6630.chciałabym wziąść ten kredyt razem z ojcem -lat 58, emeryt, 3200netto+ umowa 1100. nie posiadam żadnych zobowiązań.mąż również prowadzi działalność ale nie chcemy zeby brał kredyt, on będzie utrzymywał dom i rodzinę.JEśLI będę musiała z mężem wziąść kredyt to mąż prowadzi działalność od 4 lat i jego dochód na koniec roku wyniosl 4200 Coś kiepsko to widzę. Jeżeli masz 6630 dochodu za 4 miesiące, to na miesiąc wychodzi lekko ponad 1600. Zdolność Twojego ojca może być lekko pomijana lub zaniżana ze względu na wiek. Do tego co pamiętam, to żeby bank brał pod uwagę dochody z działalności, to musi być ona prowadzona przez min rok. Nie rozumiem tłumaczenia, że nie chcesz brać męża do kredytu, bo on będzie utrzymywał dom. Zresztą ten jego dochód z działalności jest jeszcze mniejszy od Twojego. Przejdz się najlepiej do jakiegoś OpenFinance czy innego Expandera. Tam Ci więcej powiedzą na co mniej więcej możesz liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/96291-jaka-zdolno%C5%9B%C4%87-kredytowa/#findComment-2294725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 15.02.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 i tu jest pies pogrzebany, te zaniżone dochody są dobre dla US ale dla banku w momencie wyliczenia zdolności muszą być na tyle duże żebyście mieli na życie i ratę. ...dochody współmałżonka, który prowadzi własną działalność gospodarczą nie są wogóle brane pod uwagę w niektórych bankach o ile posiada tą działalność poniżej 6 miesięcy, a standardem jest rok...oczywiście będziesz kredytobiorcą ale dochody Twoje nie będą brane pod uwagę ...w skład zdolności kredytowej mogą wejść teściowie i rodzice i ich renty,emerytury,dochody z pracy... ...na moje oko możecie nie mieć na ten czas zdolności... ...mam podobną sytuację, otworzyłem działalność od 1.01.08roku i księguję wszystko jak leci , drobnice i te większe sprawy ...mam nadzieję że już za pół roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/96291-jaka-zdolno%C5%9B%C4%87-kredytowa/#findComment-2294732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts