Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam.chcę wZiąść kredyt na budowę domu.prowadzę działalność gospodarczą od

września 2007. mój dochód na koniec roku wyniósł 6630.chciałabym wziąść ten

kredyt razem z ojcem -lat 58, emeryt, 3200netto+ umowa 1100.

nie posiadam żadnych zobowiązań.mąż również prowadzi działalność ale nie

chcemy zeby brał kredyt, on będzie utrzymywał dom i rodzinę.JEśLI będę musiała z mężem wziąść kredyt to mąż prowadzi działalność od 4 lat i jego dochód na koniec roku wyniosl 4200 :-?

https://forum.murator.pl/topic/96291-jaka-zdolno%C5%9B%C4%87-kredytowa/

witam.chcę wZiąść kredyt na budowę domu.prowadzę działalność gospodarczą od

września 2007. mój dochód na koniec roku wyniósł 6630.chciałabym wziąść ten

kredyt razem z ojcem -lat 58, emeryt, 3200netto+ umowa 1100.

nie posiadam żadnych zobowiązań.mąż również prowadzi działalność ale nie

chcemy zeby brał kredyt, on będzie utrzymywał dom i rodzinę.JEśLI będę musiała z mężem wziąść kredyt to mąż prowadzi działalność od 4 lat i jego dochód na koniec roku wyniosl 4200 :-?

Coś kiepsko to widzę.

Jeżeli masz 6630 dochodu za 4 miesiące, to na miesiąc wychodzi lekko ponad 1600. Zdolność Twojego ojca może być lekko pomijana lub zaniżana ze względu na wiek.

Do tego co pamiętam, to żeby bank brał pod uwagę dochody z działalności, to musi być ona prowadzona przez min rok.

Nie rozumiem tłumaczenia, że nie chcesz brać męża do kredytu, bo on będzie utrzymywał dom. Zresztą ten jego dochód z działalności jest jeszcze mniejszy od Twojego.

Przejdz się najlepiej do jakiegoś OpenFinance czy innego Expandera. Tam Ci więcej powiedzą na co mniej więcej możesz liczyć.

https://forum.murator.pl/topic/96291-jaka-zdolno%C5%9B%C4%87-kredytowa/#findComment-2294725

i tu jest pies pogrzebany, te zaniżone dochody są dobre dla US ale dla banku w momencie wyliczenia zdolności muszą być na tyle duże żebyście mieli na życie i ratę.

...dochody współmałżonka, który prowadzi własną działalność gospodarczą nie są wogóle brane pod uwagę w niektórych bankach o ile posiada tą działalność poniżej 6 miesięcy, a standardem jest rok...oczywiście będziesz kredytobiorcą ale dochody Twoje nie będą brane pod uwagę

...w skład zdolności kredytowej mogą wejść teściowie i rodzice i ich renty,emerytury,dochody z pracy...

...na moje oko możecie nie mieć na ten czas zdolności...

...mam podobną sytuację, otworzyłem działalność od 1.01.08roku i księguję wszystko jak leci , drobnice i te większe sprawy ;)...mam nadzieję że już za pół roku....;)

https://forum.murator.pl/topic/96291-jaka-zdolno%C5%9B%C4%87-kredytowa/#findComment-2294732