mumin_001 15.02.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 witam, chce mieć do łazienki szklane drzwi przesuwane, znalazłem wykonawce i problem mam tylko z wyborem szkłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.02.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 ze szkła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.02.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 zrób se szkło z plastyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 15.02.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 witam, chce mieć do łazienki szklane drzwi przesówane, znalazłem wykonawce i problem mam tylko z wyborem szkłą hmmm... BigBrother na własne życzenie Jaki masz problem z wyborem szkła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 15.02.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 chce mieć do łazienki szklane drzwi przesówane, znalazłem wykonawce i problem mam tylko z wyborem szkłą z czym problem ? Wykonawca pewnie ma gotowe wzory drzwi Zastanawiasz się ile uchylić rąbka tajemnicy na zewnątrz łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 15.02.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 mumin_001 miał, jak sądzę dylemat między piaskowanym a trawionym chemicznie z modyfikacjami typu teflonowanie itd...Po co te Wasze drwiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 15.02.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 kubaimycha Wysłany: Pią Lut 15, 2008 9:25 pm Temat postu: mumin_001 miał, jak sądzę dylemat między piaskowanym a trawionym chemicznie z modyfikacjami typu teflonowanie itd...Po co te Wasze drwiny Jeżeli tak muwisz to fakt mnie czasami głupawka opanowywuje jak czytam post typu chce mieć do łazienki szklane drzwi przesówane, znalazłem wykonawce i problem mam tylko z wyborem szkłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.02.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 mumin_001 miał, jak sądzę dylemat między piaskowanym a trawionym chemicznie z modyfikacjami typu teflonowanie itd...Po co te Wasze drwiny teraz każdy na forum ze swoim adwokatem... (czytaj: rzecznikiem interesów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mumin_001 15.02.2008 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 mumin_001 miał, jak sądzę dylemat między piaskowanym a trawionym chemicznie z modyfikacjami typu teflonowanie itd...Po co te Wasze drwiny a tak naprawde, to mumin mial problem z komputerem i urwało mu posta w połowie pisania ... koncząc sprawe, tak jak wspomniał kubaimycha mam problem z wyborem szkła - dostałem od tego wykonawcy probki szkła i mam się na coś zdecydować te próbki to: - satin (tak jest na próbce napisane), z tego co wyszukałem w necie nazywane rownież satinato, satino itp - szkło trawione chemicznie z jednej strony - piaskowane - czyli strumień piasku pod duzym ciśnieniem - z naklejoną foilą - z daleka wygląda ok, z bliska jakos bardzo sztucznie i plastikowo - mleczne barwione w masie - czyli takie pół-białe - słyszałem jeszcze o vsg mat, ale nie mam pojecia co to do tego dwie opcje wykonania: - hartowane (jak boczne szyby w samochodzie, kruszy się na drobne kawałki, ale wytrzymuje większe naprężenia) - klejone (jak szyba przednia w samochodzie, pajączek, ale trzyma sie na foli) no i wszystko niby jasne, ale tylko teoretycznie - wiem co, jak i z czym się je pytanie o praktyke - które z tych rozwiązań najlepiej sprawdzają się w codziennym użytkowaniu, a przede wszystkim w utrzymaniu czystości, na którym znać ślady, na którym nie (lub mniej ), drzwi maja być przesuwane, do łazienki z góry dziękuję za wszelkie rady, zarówno praktyków posiadających takie drzwi, jak i samych fachowców-szklarzy. doświadczenie jest najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 15.02.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Jeżeli już mam doradzać to bym odradził drzwi szklane do łazienki kwestja utrzymania w czystości, ale to nie ja będę to mył Polecam szkło klejone trawione chemicznie od strony zewnętrznej o VSG mat przyznam szczerze, że nie słyszałem. Drzwi takie stosuje się raczej w biurach i to tych które naprawdę mają pieniążki na podkreślenie swojego prestiżu. Piszę to jako człek mało byty w świecie finansjery niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts