ANRAMI 16.02.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 nie wiem czy przereklamowane ale uzasadnienie medyczne ma ,mam znajomych w kanadzie i tam odchodzi sie od tego rodzaju ogrzewania u nas podłogówka ma swój renesans, bez dyskusyjne jest to , ze bez grzejników dom wyglada efektowniej i jest cała rzesza ludzi którzy nie wyobrażaja sobie poranka bez uczucia "ciepłych stópek" i to dobrze jak ktos nie ma problemów z alergia pomijajac "orzekniete stópki " to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 16.02.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 ...właśnie medycznie nie jest uzasadnione...wiem, bo należę do tego świata zawodowo...Obiegowo krąży i pewnie jeszcze będzie mit o zakrzepach, obrzękach, kurzu...Zwykle mówią o tym ci, którzy podłogówki nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolas22 16.02.2008 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Ciekawi mnie jeszcze z czego podłogi macie w waszych domach. Wiem że najlepiej na podłogówke położyć terakotę, gres itp. A jak sprawa się ma np. z panelami (laminowane i drewniane) albo z klepką? Pewnie ktoś mi napisze, że było to już na forum ale szczerze się przyznam że przeglądam forum od tygodnia i nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 16.02.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 medycyna to nie nauka scisla, wiec nie mowmy "na pewno" .... syn mojego znajomego bardzo rzadko odwiedza go w domu bo źle sie w nim czuje, jest alergikiem i twierdzi ze to jest zwiazane wlasnie z klimatem podlogowki, utwierdzil go w tym lekarz nie chce wchodzic w spory medyczno-pogladowo-plotkarskie, ale tez nie przekonuje mnie teza, ze rodzaj ogrzewania, jego temp., cyrkulacja powietrza i wszytsko co sie z nimi wiaze jest zupelnie obojetne dla naszego samopoczucia / zdrowia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 17.02.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 ... A jak sprawa się ma np. z panelami (laminowane i drewniane) albo z klepką? ... Poczytaj to http://forum.muratordom.pl/podlogowka-i-drewno-skonczmy-z-tymi-bzdurami,t119989.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 18.02.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 u nas roniez podlogowka na calosci + grzejniki drabinki w lazienkach(do suszenia recznikow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolas22 18.02.2008 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Wiem już jak działa to ogrzewanie i jakie podłogi układać. Pozostało mi tylko poszukać rzetelnych fachowców, ale to już chyba w innym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.02.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 za podłogówką podpisuje sie obiema rencami ...mam kombinowane czyli i podłogówkę ( hol ,łazienka ,kuchnia ) ...i grzejniki .....Szybciej nagrzewają sie grzejniki i rano jest przyjemnie ciepło ,ale podłogówka dłużej oddaje ciepło i działa jak piec kaflowy . Ale z tym kurzem to prawda po kątach zbieraja sie tzw ...koty i codzienne odkurzanie to norma .....problem kończy sie z chwilą zakończenia sezonu grzewczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.02.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ale z tym kurzem to prawda po kątach zbieraja sie tzw ...koty i codzienne odkurzanie to norma .....problem kończy sie z chwilą zakończenia sezonu grzewczego W tej chwili mam kaloryfery i koty też mi tarzaja się po kątach, tudzież pod sprzętami To chyba nieuniknione niestety. Mam pytanie do tych co ogrzewanie podłogowe mają w sypianiach - jaką tam macie temperaturę w dzień i w nocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 18.02.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ale z tym kurzem to prawda po kątach zbieraja sie tzw ...koty i codzienne odkurzanie to norma .....problem kończy sie z chwilą zakończenia sezonu grzewczego W tej chwili mam kaloryfery i koty też mi tarzaja się po kątach, tudzież pod sprzętami To chyba nieuniknione niestety. Mam pytanie do tych co ogrzewanie podłogowe mają w sypianiach - jaką tam macie temperaturę w dzień i w nocy? "Koty" są raczej niezależne od sposobu ogrzewania. Bywały u mnie w poprzedim domu, gdzie były tylko grzejniki Mam podłogówkę w sypialniach. Temp. w nocy ok 18,5, w dzień ok 20... W ogóle podłogówka po całości to jeden z lepiej trafionych pomysłów w obecnym domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 18.02.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Mam podłogówkę w sypialniach. Temp. w nocy ok 18,5, w dzień ok 20... W ogóle podłogówka po całości to jeden z lepiej trafionych pomysłów w obecnym domu... Przepraszam, jeśli będzie to pytanie z rodzaju głupich - rozumiem, że do sypialni macie jakieś indywidualne programatory ustawione na lekkie schładzanie w godzinach wieczornych. No i właśnie to pytanie - o której zaczynacie to schładzanie? Bo podobno podłogówka potrzebuje kliku godzin na zmianę temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 18.02.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Temperatura nocna jest jednakowa dla całego domu, nie dotyczy tylko sypialni. Na sterowniku w ten sposób mamy ustawione temp., żeby ogrzewanie ( PC) włączała się na dłużej w nocy i dopiero dzięki bezwładności wzrost temp. następuje rano...To tak w dużym skrócie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolas22 18.02.2008 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Jeszcze jedno pytanie z kategorii "głupich" Nie mam już wątpliwości co do skuteczności podłogówki w salonie, holu kuchni itp. wiadomo że to są przestrzenie otwarte i niewielka ich część jest zastawiona meblami. A jak to wygląda w sypialniach gdzie dużo miejsca zajmuje łóżko szafy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 18.02.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Jeszcze jedno pytanie z kategorii "głópich" Nie mam już wątpliwości co do skuteczności podłogówki w salonie, holu kuchni itp. wiadomo że to są przestrzenie otwarte i niewielka ich część jest zastawiona meblami. A jak to wygląda w sypialniach gdzie dużo miejsca zajmuje łóżko szafy itp. ...żadne pytanie nie jest "głópie", jeśli wnosi coś nowego w nasze myślenie... Podłogówkę mamy naprawdę wszędzie, oprócz dużych powierzchni, jak salon, kuchnia itd. również w sypialniach, garderobach, pralni, pod prysznicem ( w rozsądnej odległości od syfonu )...Nie ma jej tylko, rzecz jasna w spiżarni... Planując podłogówkę w ogóle nie braliśmy pod uwagę co, gdzie będzie stało, może z wyj. zabudowy w kuchni i garderobach. Zapewniam, że łóżka się nie nagrzewają, bo temp. podłogi jest niemal niewyczuwalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolas22 18.02.2008 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Jeszcze jedno pytanie z kategorii "głópich" Nie mam już wątpliwości co do skuteczności podłogówki w salonie, holu kuchni itp. wiadomo że to są przestrzenie otwarte i niewielka ich część jest zastawiona meblami. A jak to wygląda w sypialniach gdzie dużo miejsca zajmuje łóżko szafy itp. ...żadne pytanie nie jest "głópie", jeśli wnosi coś nowego w nasze myślenie... Podłogówkę mamy naprawdę wszędzie, oprócz dużych powierzchni, jak salon, kuchnia itd. również w sypialniach, garderobach, pralni, pod prysznicem ( w rozsądnej odległości od syfonu )...Nie ma jej tylko, rzecz jasna w spiżarni... Planując podłogówkę w ogóle nie braliśmy pod uwagę co, gdzie będzie stało, może z wyj. zabudowy w kuchni i garderobach. Zapewniam, że łóżka się nie nagrzewają, bo temp. podłogi jest niemal niewyczuwalna... Na usprawiedliwienie wyjaśnię, że błąd pojawił się nie z braku wiedzy ortograficznej tylko zupełnie przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 18.02.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 ...a ja myślałam, że celowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 20.02.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam, czy może mi ktoś polecić fachmana, który dobrze mi położy płytki na ogrzewanie podłogowe? Dodam że jestem z Warszawy - konkretnie Marki. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 20.02.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 podłogówka przy kotle elektrycznym to jedyne słuszne rozwiązanie - pozwoli Ci grzać tylko w taniej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.03.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 A co w malych pomieszczeniach takich ponizej 10m2? Chyba sam podlogowka nie da rady ogrzac, np pralnia. Stosujecie dodatkowe grzejniki na niskie parametry? kubaimycha napisz prosze jaka masz wanne w lazience?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 27.03.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Parter podłogówka - ciepło w stópki, w łazienkach, kuchni. Poddasze grzejniczki - tam gdzie panele podłogowe. Nie wyobrażam sobie w sypailni mieć gresu na podłodze Pralnie mam wielkości 3 m2 i tam wystarczy mały grzejniczek drabinkowy np. do suszenia sciereczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts