woytek 27.08.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Proszę o informacje na ile może być szkodliwe dla prawie 100 letnich drzew ( jesion lipa klon) wykonanie w odległości 2,5 metra wykopu głębokości 70 cm pod fundament ogrodzenia. woytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 27.08.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Mamy tak ok. 100 letnią lipę niedaleko domu (2-3 metry). Dom jest na południe od niej, był przebudowywany, m.in. była robiona piwnica (wcześniej w tym miejscu był 40cm fundament - chodzi o wymiar w głąb). Korzenie musieliśmy trochę poucinać, gałęzie również - cała zabawa była rok temu. Lipa przeżyła dobrze, nie zauważyłam, żeby jej to jakoś zaszkodziło.U moich rodziców są stare dęby, z końca lat czterdziestych ubiegłego wieku. Budowa domu i ogrodzenia im też nie zaszkodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 27.08.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 U mnie był kopany koparką taki rów prz kilkunastoletnim drzewie i do tego ok 1 m od pnia i nic sie złogo z drzewem nie stało.Myślę że ryzykujecie najwyżej wcześniejsze opuszczenie liści jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts