Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szkolenie

rrmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Bydgoszczy jedyne szkolenia oferuje właściwie Związek Kynologiczny. Pewnie właśnie zaczęli kolejny kurs bo zazwyczaj zaczynają szkolenia w marcu a następne we wrześniu. Szkolą tam raczej metodami ,,tradycyjnymi" czyli używają zarówno nagród jak i korekty oraz awersji. Jednak jeśli ktoś nie lubi szarpać psa to nikogo nie zmuszają - moja była szkolona praktycznie na samych nagródkach i nikt się nas nie czepiał :) . My chodziłyśmy do grupy prowadzonej przez Pana Krzysztofa Ciąćkę.

Jeśli ktoś słyszał o szkoleniu klikerowym w Kujawsko- Pomorskim to też chętnie skorzystałabym z takiego namiaru.

• 3 weeks później...

jestem po 3 zajęciach w szkole: 2 teoretycznych (fajnie było tłumaczyli co, jak, dlaczego) i 1 praktycznych z psem.

Szkoła klikerowa jest suuuper, najtrudniej mi skupić było na sobie psa :roll: łatwo było osobom których psy nie sa anorektykami :wink: dla mojej psy smakołyki są mniej ważne niz środowisko

Najfajniejsze jest to że pies pomimo obecności innych zwierzaków jest wpatrzony w ciebie (tak ze 5 razy mi sie udało) i prosi o to aby mógł cos zrobić.

Z pełnym przekonaniem mogę polecić szkołę: WESOŁA ŁAPKA

Szkoła to nic po ostatniej wystawie zakręciłam się i mimo że nie chciałam wystawiać to wczoraj zgłosiłam psę. Kraków będzie nasz :lol:

danap

A kiedy w Krakowie ?

My sie nad Bytomiem zastanawiamy :D

Nasze szkolenie sie nie zaczelo , dzis bede dzwonila i zaytam kiedy , bo powinno byc w sobote, a z drugiej strony jak sie zacznie teraz to strace wystawe w Nowym Dworze , bo dobermany o godz. 11 sie pokazuja.

Ciesze sie , ze Wam sie podoba :p

ps . Juz wiem , zaczynamy w Niedziele.

Prosze o kciuki :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Miałem dowalić - ale nie bardzo mam odwagę.

Mój starszy miał boksera championa użytkowego.

Mistrz śląska.

Tropił i skakał.

Wyrwał sobie nogi, zagipsowany gryzł te gipsy na leżąco.......

Jak będziecie chcieli to Wam opiszę.

Odradzam - jakby co.

Mój sznaucer bez szkolenia - słuchał, wierny był, chadzał bez smyczy i pamietaja go dzisiaj wszyscy ciepło-choć pogib lata temu ponad 2