Lanoly 16.02.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witam Czy wasi hydraulicy liczyli tak samo?nie licze urządzen typu pralka, umywalka, wanna, wc, grzejnik, bo to dla mnie oczywiste ze sa to punkty, ulozenie podlogowki z metra itp. ale cos takiego jak poziom CO platne jako 1 punkt?poziom CO do kominka platne jako 1 punkt?cyrkulacja platne jako 1 punkt?podłączenie do wodomierza platne jako 1 punkt?każdy pion kanalizacyjny platny jako 1 punkt?szafka z rozdzielaczem platna jako 1 punkt?poziom do podlogowki. a i oczywiscie podlaczenie piecka i kominka platne po 500 zl z góry dzieki za odpowiedzLanoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 16.02.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 to normalne wyliczenie punktów hydraulicznychto nie elektryka że jeden punkt to wejście i wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwotny 17.02.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Ja mam hydraulika który bierze od wielkości domu bez względu na ilość punktów.I tak u mnie 240 m2 plus garaż z kotłownią 38 m2 12 000 pln za robociznę.Podobno to drogi hydraulik, ale najlepszy w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucas81 18.02.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 proszę o informacje na temat kosztów wykonania centralnego ogrzewania tj samej robocizny bo materiały to i tak kosztują ile kosztują a nie chciałbym przepłacić za wykonawstwo: dom 150m2 - piec kondensacyjny, kominek z płaszczem wodnym, 11 grzejników, podłogówka na powierzchni ok. 40m2. \ Wiem że to pewnie trudo tak określić "w powietrzu" nie widząc projektu ale i chodzi o orientacyjną kwotę Z góry dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 18.02.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 proszę o informacje na temat kosztów wykonania centralnego ogrzewania tj samej robocizny bo materiały to i tak kosztują ile kosztują a nie chciałbym przepłacić za wykonawstwo: dom 150m2 - piec kondensacyjny, kominek z płaszczem wodnym, 11 grzejników, podłogówka na powierzchni ok. 40m2. \ Wiem że to pewnie trudo tak określić "w powietrzu" nie widząc projektu ale i chodzi o orientacyjną kwotę Z góry dziękuję za informacje Domek 125+25. Podłogowe w kuchni, holu i łazience (jakieś 20m2). Tak z pamięci jakieś 15 grzejników, kotłownia pod piec jednofunkcyjny z zasobnikiem, włożenie rury kwasowej w komin, 4 szafki, woda standardowo czyli kuchnia, kibelki, garaż, wprowadzenie wody do domu bo hydraulik rozprowadzjąc rury pod chudziakiem i ekipa zapomnieli, polewaczka na zewnątrz, cyrkulacja + oczywiście kanalizacja z wyprowadzeniem pionów na zewnętrz. Całośc za robociznę na gotowo około (w trakcie cały czas coś zmieniamy) 5000 pln. Miałem na budowie trzech hydraulików w celu zrobienia wyceny. Każdy chciał -+5000 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts