Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D33 NIEDUŻY

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 611
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja wczoraj skończyłem wylewać taras. Jest duży 30m2. Dwie godziny po wylaniu trochę mi go grad zepsuł. Wieczorem zatarłem do dodając do wierzchniej warstwy sam cement. W tym roku z robotami na budowie same kłopoty. Zawsze jak coś robię to pada, ale nie załamuję się i tego samego życzę budowniczym Niedużego.

No pewnie, że aktualne :lol:

Do Konikowa jedzie się z Koszalina od ul. Połczyńskiej. Po minięciu tabliczki "Konikowo" trzeba dojechać do skelpu na rogu po lewej i zaraz za nim skręcić w prawo przy tabliczce "sołtys" (Ale klimaty! :lol: ). I potem już tylko ze 100 m prosto drogą pełną dziur i na widoku będzie nasz Nieduży stojący za drewnianym płotem, z kogutem na dachu- łatwy punkt nawigacyjny :wink:

Pozdrawiam!

Witamy Was,

Spośród grubo ponad 1000 projektów jakie przejrzeliśmy zdecydowaliśmy się właśnie na D33. Przede wszystkim podoba nam się z zewnątrz, układ funkcjonalny (prawie) nam odpowiada, ma zwartą i prostą bryłę oraz nieskomplikowany dach, a tym samym nie powinien być taki drogi w budowie i eksploatacji.

Na budowie nie znamy się wogóle, nikt z naszej rodziny nie zna się na budowie, co gorzej nikt z naszej rodziny się nie budował w ciągu ostatnich 25 lat...

Pierwsze co zrobiliśmy to wydrukowaliśmy i oprawiliśmy sobie ten wątek, wyszło 64 strony! Nieocenione są Wasza pomoc i doświadczenia, z których mamy zamiar w dalszym ciągu korzystać.

Miłego weekendu życzą

Aneta i Rafał.

Jewśli ma być to garaż "przyklejony" do bryły budynku to chyba najlepiej jeśli naniesie go architekt przy adaptacji budynku. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że to jedyna droga.

D33L to lustrzane odbicie projektu "oryginalnego". Ja właśnie lustrzane odbicie mam :lol:

Pozdrawiam!

Nie odpowiem na to pytanie, bo my nic takiego nie robiliśmy i w związku z tym nie do końca wiem jakie są konsekwencje podniesienia ścianki kolankowej. Na chłopski rozum- wcale nie trzeba zmieniać kąta nachylenia dachu- dach jest po prostu usadowiony wyżej.

Z tym podnoszeniem to trzeba ostrożnie w przypadku akurat tego domku gdyż bardzo łatwo zgubić jego proporcje. Wyglądać może wtedy śmiesznie- jak na stopce. Widziałam podobny domek z podniesioną ścianką kolankową- koszmar. Niektórzy ratują dom "wyciągając" dach w dół, żeby podratować te proporcje. Może to i jest sposób?

Z wysokości pomieszczeń na poddaszu jestem bardzo zadowolona i nie czuję potrzeby, żeby były wyższe.

My nie zmienialiśmy wysokosci ścianki kolankowej w tym projekcie i nikomu tego nie będę polecać.

Pozdrawiam