WojciechF 07.07.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Dziękuję Wam bardzo za informację. Pomogą mi zweryfikować niektóre oferty. Właśnie kopię fundamenty! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 15.07.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Spadliśmy a z nami Nieduży. Tzreba ciągnąć w górę Pozdrowienia dla wszyskich mieszkańców Niedużych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojciechF 15.07.2004 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Wykopy pod fundamenty nabierają kształtów, chociaż ciężkieto kopanie w glinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 16.07.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Trzymam kciuki najmocniej jak potrafię U mnie dom nabiera kolorów- wewnętrznych A właściwie kończy to nabieranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojciechF 16.07.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Dzisiaj po wielkiej ulewie wykopy pod fundamenty zostały do połowy zalane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 19.07.2004 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 niedobrze z tymi fundamentami trzeba wybrać rozmoczoną glinę... u mnie juz jest folia na dachu, lada dzień dachówki i okna. podbeton wylany scianki wewnetrzne stoją , zapraszam na wizytę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 20.07.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Ja też zapraszam, gdyby ktoś wybierał się na wakacje nad morze my za dwa- trzy tygodnie się wprowadzamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 20.07.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Ja wczoraj skończyłem wylewać taras. Jest duży 30m2. Dwie godziny po wylaniu trochę mi go grad zepsuł. Wieczorem zatarłem do dodając do wierzchniej warstwy sam cement. W tym roku z robotami na budowie same kłopoty. Zawsze jak coś robię to pada, ale nie załamuję się i tego samego życzę budowniczym Niedużego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 20.07.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Ja też zapraszam, gdyby ktoś wybierał się na wakacje nad morze my za dwa- trzy tygodnie się wprowadzamy chyba się skuszę za tydzień może dwa jadę na wakacje w te strony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojciechF 20.07.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Po wylaniu ław fundamentowych wybieram się z rodziną nad morze jeśli więc zaproszenie aktualne proszę Anno o namiary na Waszą działkę w Konikowie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.07.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 No pewnie, że aktualne Do Konikowa jedzie się z Koszalina od ul. Połczyńskiej. Po minięciu tabliczki "Konikowo" trzeba dojechać do skelpu na rogu po lewej i zaraz za nim skręcić w prawo przy tabliczce "sołtys" (Ale klimaty! ). I potem już tylko ze 100 m prosto drogą pełną dziur i na widoku będzie nasz Nieduży stojący za drewnianym płotem, z kogutem na dachu- łatwy punkt nawigacyjny Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 23.07.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Witamy Was,Spośród grubo ponad 1000 projektów jakie przejrzeliśmy zdecydowaliśmy się właśnie na D33. Przede wszystkim podoba nam się z zewnątrz, układ funkcjonalny (prawie) nam odpowiada, ma zwartą i prostą bryłę oraz nieskomplikowany dach, a tym samym nie powinien być taki drogi w budowie i eksploatacji. Na budowie nie znamy się wogóle, nikt z naszej rodziny nie zna się na budowie, co gorzej nikt z naszej rodziny się nie budował w ciągu ostatnich 25 lat... Pierwsze co zrobiliśmy to wydrukowaliśmy i oprawiliśmy sobie ten wątek, wyszło 64 strony! Nieocenione są Wasza pomoc i doświadczenia, z których mamy zamiar w dalszym ciągu korzystać. Miłego weekendu życząAneta i Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 23.07.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Pozdrawiam serdecznie! No i powodzenia podczas największej przygody życia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 23.07.2004 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 kolejni szaleńcy przybyli :) jeszcze zobaczycie co to znaczy budować.... :) uśmiechu na budowie życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojciechF 26.07.2004 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Pozdrawiam "Niedużych" i życzę sukcesów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 26.07.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam, Czy ktoś doprojektowywał garaż dwustanowiskowy do D33? Lepiej to zrobić przy zakupie projektu w Muratorze czy w późniejszym terminie juz po zakupie projektu może to zrobić dowolny architekt?Co to jest za wersja D33L?Pozdrawiam,Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 26.07.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Jewśli ma być to garaż "przyklejony" do bryły budynku to chyba najlepiej jeśli naniesie go architekt przy adaptacji budynku. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że to jedyna droga. D33L to lustrzane odbicie projektu "oryginalnego". Ja właśnie lustrzane odbicie mam Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 26.07.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Tak, planuję dobudować garaż do budynku. Czy jeżeli zwiększyłbym sciankę kolankową to wiązałoby się to koniecznie ze zmianą kąta nachylenia dachu? Widzicie wogóle potrzebę jej zwiększania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 26.07.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Nie odpowiem na to pytanie, bo my nic takiego nie robiliśmy i w związku z tym nie do końca wiem jakie są konsekwencje podniesienia ścianki kolankowej. Na chłopski rozum- wcale nie trzeba zmieniać kąta nachylenia dachu- dach jest po prostu usadowiony wyżej. Z tym podnoszeniem to trzeba ostrożnie w przypadku akurat tego domku gdyż bardzo łatwo zgubić jego proporcje. Wyglądać może wtedy śmiesznie- jak na stopce. Widziałam podobny domek z podniesioną ścianką kolankową- koszmar. Niektórzy ratują dom "wyciągając" dach w dół, żeby podratować te proporcje. Może to i jest sposób? Z wysokości pomieszczeń na poddaszu jestem bardzo zadowolona i nie czuję potrzeby, żeby były wyższe. My nie zmienialiśmy wysokosci ścianki kolankowej w tym projekcie i nikomu tego nie będę polecać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 26.07.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Mi dokładał garaż 2 stanowiskowy architekt adapujący projekt, bez problemu Ci go wrysuje.A co do ścianki kolankowej nie podnoś - popsujesz proporcje domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts