Anna Wiśniewska 06.01.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Ja też się postaram. I spróbuję przekonać do tej wycieczki także mojego męża Pozdrowienia dla Ciebie Rocky! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 17.01.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Do Ani Wisniewskiej! Wiadomośc na priva, WAŻNE!PROSZE O KONTAKTPozdrawiam Emi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 26.01.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Czy zmienialiście coś odnośnie wentylacji w stosunku do tego co jest w projekcie gotowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmw 28.01.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Witam, jestem nowy na Forum. W D33L mieszkam od póltora roku. Bardzo wygodny. Wentylacja wg. projektu nie byla wystarczajca. Dopilnowalem, aby z kazdego pomieszczenia i z lazienek wyprowadzic osobny kanal wentylacyjny, a ze spizarni nawet dwa (nawiew i wywiew) - wiekszosc tych kanalow wychodzi w kominach, tylko z malej lazienki na dole trzeba bylo prowadzic osobny kominek wentylacyjny. Dodatkowo w oknach polaciowych na gorze sa standartowe nawiewniki, skuteczne. W oknach na parterze zalozylem nawiewniki higrosterowalne. Z tymi nawiewnikami nie nalezy przesadzac (patrz dziennik Alicjanki) - zalozylem trzy, czyli w kazdym pokoju po jednym i to zupelnie wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 28.01.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Witaj wmw! Miło, ze do nas dołączyłeś Czy mógłbyś pokazać jakieś zdjęcia ze swoejgo Niedużego? Ja cały czas wykańczam i szukam różnych inspiracji. Zwłaszcza góry. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 28.01.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 witamjeszcze zyje ale co to za zycie... wykanczac trzeba a kaski nie ma...witamy wmw z firmy aereco??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 29.01.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2005 Nareszcie i my zaczniemy realizacje Niedużego D33L.Boże jak cenne są uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 31.01.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witam wmw, mam nadzieję że dołączysz tu na stałe! Napisz kilka słów o swojej adaptacji D33, jakie zmiany wprowadziłeś, czy dobudowywałeś garaż itp? Iwona G witaj po przerwie. Walka o warunki wygrana czy zmieniłaś lokalizację? Kiedy zaczynasz, na jakim etapie jesteś? Ja też startuję w tym roku, będzie nam raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 31.01.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Rocky witaj warunki przeżyłam, lokalizacji nie zmieniłam Jesteśmy uparci oboje z mężem jak nas drzwiami to my oknem Jak zacznę pisać dziennik budowy to opiszę przygody z ZUDpokrótce trafiłam na strajk włoski ale czekam na pozwolenie - już tydzień Rocky no to ruszamy na wiosnę moje GG 3531553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmw 31.01.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Nie jestem z aereco, ale nawiewniki mam rzeczywiscie takie - nie wiem czy sa jakies inne higrosterowalne.Zmian duzych w stosunku do projektu nie robilem, bo caly domek bardzo mi od poczatku pasowal i teraz swietnie sie w nim mieszka. Garaz mam stojacy osobno, a dodatkowo przy scianie z mala lazienka wiate na samochod - po przedluzeniu dachu w tym miejscu wiata wyszla calkiem foremna, udalo sie zrobic w niej strop drewniany i teraz jest tam bardzo pojemny stryszek, do którego wchodzi sie po opuszczanych schodkach.Zmienilem uklad pokoi na górze: zamiast dwóch malutkich mam jedna duza sypialnie, a stryszek dostal okno i z ciasnej kiszki zrobil sie calkiem ustawny, troche na szpargaly a troche jako garderoba.Najbardziej jestem zadowolony z dodatkowego okna nad schodami - nie ma go w projekcie. Musialem zrobic polaciowe, bo za sciana jest wiata. Bylo to zaplanowane przed budowa dachu, gdyz wg projektu w miejscu tego okna przechodzily krokwie. Szef budowy nazywal to co zrobil "wymian" - taki poprzeczny kawalek krokwi, w kazdym razie dach trzyma sie i okno tez jest. Trzeba bylo zamowic specjalne, bardzo niskie (50x 90, nizszego podobno nie robia). Chodzilo o to , aby okno nie siegalo wysoko nad schody, bo byloby je trudno otwierac i myc. Okno jest usytuowane dokladnie nad podestem schodów, do otwierania jest specjalny kijek, ale ze stolka lub malej drabinki siega sie do niego bardzo latwo i nie trzeba sie gimanstykowac przy myciu. Schody sa bardzo pieknie doswietlone. Okno bylo co prawda drozsze od pozostalych, bo nietypowe no i trzeba bylo na nie kilka tygodni poczekac, ale efekt jest znakomity.Nie wiem dlaczego z polskich liter wchodzi i z prawego altu tylko óÓ, a inne nie chca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 31.01.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 wmw masz może jakieś zdjęcia, skąd wogóle pochodzisz, gdzie można podziwiać Twój D33L? wmw wysłałem Ci wiadomośc na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 03.02.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Rocky dzięki czuję się tak jakbym była w tym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 06.02.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 witam po dluzszej przerwie. u mnie aktualnie robi sie gaz, chociaz ciezko sie kopie nawet koparce, zakladam grzejniki wylewam podlogi. I na koniec plytki malowanie i wprowadzam sie...kiedy to bedzie kwiecien , maj?????....nie moge sie doczekac. zycze wszystkim wytrwalosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 10.02.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 mariof może mógłbyś zamieścić jakieś zdjęcia, albo przesłać na maila, może coś podpatrzymy Jakie grzejniki i jaki piec wybrałeś? A tak ogólnie, ile czasu zajęły Wam wszystkie roboty, ale już po stanie surowym, abyście mogli się wprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 10.02.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 piec vaillanta zasobnik polski, grzejniki cosmo nova (sa bardziej biale niz np. purmo), zdjecia chetnie bym zamiesci tylko za bardzo nie mam czasu. mozesz napisac jak sie to robi w onecie jak duze moga byc zdjecia? moja budowa to jeden rok fundamenty, na drugi sciany no i teraz vat mi pogonl kota i mam zamiar zamieszkac w kwietniu. wlasnie robia gaz zostaly podlogi do wylania i wykonczenia, jestem optymista i mam nadzieje ze zdaze jestem tylko zalamany bo telekompromitacja ma problem z podlaczeniem mi telefonu a co za tym idzie internetu, polska paranoja kable leza w ulicy dla wszystkich sasiadow z naprzeciwka , zaden nie chce telefonu a ja chce, a oni mi na to ze mi nie moga podlaczyc bo nie mam kabla, wspaniale niech zyje tepsa, akabelki leza i gnija wiecie moze jak na tak glebokiej wsi mozna miec internet? podobno ktos tam radiowo podlacza ale nie wiem kto, w poznaniu mam tele 2 ale oni tylko 5km od nadajnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 11.02.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Jak założyć album - wysłałem na priv. A odnośnie dostępu do internetu, to o ile nie zależy Ci na telefonie stacjonarnym, dostęp radiowy staje się coraz bardziej powszechny, sprawdza się i nie jest zbyt drogi. Może warto się tym bliżej zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 13.02.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 dzieki za pomyslywlasnie namierzylem radiowke, kolesie z kostrzyna sieja ze az milo,i to za jedyne 40zl/miesiac i to mi sie podoba precz z telekompromitacja, jestem szczesliwy ze uniknalem ich uslug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 14.02.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 Rocky wszystko ci opisałam na priv nie wiem czy przeczytaleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 21.02.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Dobra padło na mnie podnosze do góry bo ciężko znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 21.02.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Chyba budowa wszystkich pochłania bez reszty . IwonaG jak Ty zaczniesz na wiosnę to już chyba tylko ja sam pozostanę, który jeszcze nie buduje i ma czas tu zaglądać . Hej Nieduzi, liczymy na Was ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts