Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D33 NIEDUŻY

Recommended Posts

HEJ

Pozdrawiam wszystkich dużych i nieduzych

dostałam pierwszą wstępną wycenę za mojego niedużego bez garażu.

robocizna- ściany zewn.i wewn.nośne z wykonaniem nadproży 4tys,wykonanie kominów 1.100 strop teriva z wieńcem 2.500 wykonanie wieżby 2.560,00 ścianki działowe murowane i gips.kart. na ruszcie 1.500,00 posadzka (chudy beton izolacja styropian posadzka dociskowa) 2.200,00 tynki 5.000,00 dociepl.(styropian siatka tynk) 4 tys do tego 7% vat. wychodzi ok.25 tys za robotę

co wy na to

za materiał też mi policzył -pustaki u-zZo i zaprawa 8.500,00 belki nadprożowe 650,00 cegła pełna 1.100,00 pustaki wentylacyjne 900,00 stal 3.700,00 SZOK strop teriva 9belki pustaki)6tys docieplenie(styrop.siatka klej tynki narozniki) 7tys beton 4.500,00 drewno 4.700, jeżeli tynki wapienno cement. 3tys jak z płyt gk 5tys

No i co wy na to wychodzi mi ponad 60 tys za to co napisałam czy to jest duzo ????

Niektóre kwoty mnie zwalają z nóg.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 611
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jeszcze mam pytanko jeżeli stal jest taka droga to dlaczego strop teriva wg pana który mi to wyliczał kosztuje 14.500,00(belki stropowe pustaki stal beton robota) a strop drewniany(drewno płyty osb wełna folia robota plus wieniec)16.300,00 Czy drewniany strop nie powinien byc tańszy????

pozdrowionka

dajcie znać co sądzicie o tych cenach

mariof ciekawa adaptacja! Wielu z budujących D33 pewnie zastanawiało się lub będzie zastanawiało jak dobudować garaż. Teraz będzie trochę łatwiej, można będzie zobaczyć jak to wygląda na żywo i dowiedzieć się, jak się sprawdza dane rozwiązanie.

Z tego co pamiętam, to kotłownie przeniosłeś do garażu, stąd chyba to drugie duże okno od frontu, chyba kuchenne, tak? A poddasze tylko przejściowo jeszcze bez okien? Plac zabaw rewelacyjny, sam to robiłeś? Czekamy na więcej zdjęć, z zewnątrz i z wewnątrz !!! (Jak pomniejszyć zdjęcie na priva)

kotłownia w garazu z osobnym wejsciem od strony ogrodu no i oczywiscie scianka miedzy garazem. z przodu okno z lewej to kuchnia a z prawwej to pokoj. Kiedys juz pisalem ze pom techniczne zostalo zlikwidowane i powstala kuchnia otwarta na salon, a zamiast schodów i wc powstala lazienka, a schody wyladowaly w salonie. jak jest ktos zainteresowany planem takiego wnetrza to czekam na odzew. na zywo tez mozna zwiedzac jak ktos ma ochote :)

a co do placu zabaw to sam robilem, jeszcze powstanie domek pietrowy ze slizgawka no i bedzie placzony mostem lancuchowym z istniejaca budowla :)