mariof 03.04.2005 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 to co mam sie wypisac z klubu nieduzego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 06.04.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 mariof wszelke adaptacje mile widziane w klubie Niedużego! IwonaG zaczęłaś już budowę? Czy wszyscy budowaliście/budujecie tak jak jest w projecie z U220, czy może zmienialiście U220 np. na Maxa lub inny materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 06.04.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 teoretycznie nie praktycznie tak wczoraj po ciężkich bojach uzyskałam pozwolenie o perypetiach innym razem chyba założę dziennik?? bo to co przerobilam to wymaga opisania łącznie z proszeniem sąsiadki by raczyła przyjąć list polecony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 06.04.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 w związku z sytauacją nawet nie chce mi się cieszyć poprostu przyjeliśmy to do wiadomości a myśleliśmy, że będziemy skakać pod sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 13.04.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 UF.. ale mam sąsiadów mam w końcu pozwolenie na budowę (od październikasię staram) ale nie prawomocne sąsiedzi nie odebrali poleconych i stoję z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 14.04.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 UF.. ale mam sąsiadów mam w końcu pozwolenie na budowę (od październikasię staram) ale nie prawomocne sąsiedzi nie odebrali poleconych i stoję z budową Bądź dobrej mysli! Ile czasu potrzeba na uprawomocnienie i czy to jest mozliwe pomimo nieodebrania listów przez sąsiadów? W sumie to w czym rzecz, z czego wynikają te wszystkie problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 15.04.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 W sumie to w czym rzecz, z czego wynikają te wszystkie problemy? Problem w tym, że sąsiedzi muszą być poinformowani o wszystkich działaniach tj. że staram się o pozwolenie na budowę, musi przyść zwrotka poleconego listu,że zostali powiadomieni i nie wnoszą uwag moja sąsiadka ( jak mi powiedziała ) z definicji nie odbiera poleconych ale żeby było śmieszniej to wogóle tam nie mieszka tylko traktuje to jako lokate kapitału. poprosiłam po powtórnym wysłaniu odebrała minął miesiąc teraz jest już decyzja tzn.pozwolenie na budowę już otrzymałam i dzwonię do sąsiadki by odebrała swierdziała ,że korzonki ją bolą i pójdzie na poczte za tydzień może dwa. A my czekamy I teraz jak przyjdą wszystkie zwrotki poleconych to po ostatniej dwa tygodnie uprawomocnia sie pozwolenie możesz sobie wyobrazić co czujemy wszystko nagrane a my jak na szpilkach budowlaniec zaczął budowę innego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
URBANEK 19.04.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Iwonka Nie denerwuj się ja też mam pod górkę.Ekipa czeka tylko na telefon a ja juz 3 tydzień czekam na decyzję kredytową z banku.Ekipa miała ruszyc od początku maja u mnie i nici bo nie wiem czy dostane ten kredy czy nie.Dzowniłam do banku to dowiedziałam się że dopiero po tygodniu dostali wycene od pana który był u mnie na działce dwa dni po złożeniu wniosku.Czy robienie wyceny może trwać tydzień???????? No a potem żałoba po JPII to rozumiem ale następny tydzień i teraz dzwoniłam i niestety jeszcze musze poczekać. I jak ja mam sie nie denerwować pogoda dopisuje a tu nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 19.04.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Urbanek, IwonaG Wy macie gotowe ekipy, które mogłyby ruszać, a musicie załatwiać jeszcze różne formalności. A my, jak mamy wszystko załatwione, to musimy czekać na ekipę... Jakie to zycie przewrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 22.04.2005 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Och z tego wszystkiego nie wiem już na co lepiej czekać? ale co tam itak czekamy i tak czekamy do mojej szalonej sąsiadki wysłali drugi raz list może trafią na dobry humor ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 28.04.2005 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 co jest wszyscy pomarli? ja od soboty u siebie mam nadzeje ze transport nie zawiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 28.04.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 mariof Gratulacje! Ile czasu trwała Twoja budowa? Tylko co teraz będziesz robił, odpoczywał A u nas pod koniec czerwca/początek lipca zapowiada się wylewanie ław, potem jeszcze krótka przerwa i zaczynamy na poważnie. Czy więźbę na dach kupujecie dokładnie taką jak jest w projekcie, czy może trochę inne przekroje? Spotkałem sie z sugestiami, zeby zamiast 10X22 dać 10X20, trochę szerszy słup podpierający niż 14x14 itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 28.04.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 tralllala dzień dobry mariof gratulacje mam pozwolenie sąsiadka odebrała łaskawie i co? zaczynam dostalam wycenę dachu kompletnego z 5 oknami Fakro co za szczęscie cena bardzzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
URBANEK 28.04.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Iwona super to kiedy mury do góry???a z ciekawości ile ten dach z oknami?ja mam wyliczone same okna na parter i dach z montażem za 13tys nie zmieniałam w projekcie dachowych więc mam ich sporo. Wogóle to mało zmian zrobiłam ujednoliciłam okna na dole bo każde bylo inne i mam strop drewniany, poszerzyłam też łazienke na parterze kosztem pokoju.a jakie zmiany wy nanieśliście w niedużym???pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 28.04.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 a jakie zmiany wy nanieśliście w niedużym??? Mam spisane chyba wszystkie zmiany, jakie dotychczas wprowadzali uczestnicy tego wątku. Spośród tych zmian wybraliśmy: - likwidacja małego okna w pokoju na parterze; - zamiana par okien na poddaszu na jedno większe 90x140; - dobudowanie ganku z daszkiem opartym na drewnianych filarach; Zastanawiamy się wciąż nad: - powiększeniem łazienki kosztem sypialni; - dodaniem okna dachowego na klatce schodowej; - podniesienie wysokości osadzenia okna kuchennego z 85cm na 100cm(na potrzeby zabudowy kuchennej z blatami); A jako pierwsi chyba dobudowujemy 2-stanowiskowy garaż w sposób przedstawiony na naszej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartkoval 28.04.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Witam wszystkichW tym roku rozpoczniemy budowę właśnie wg tego projektu. Trochę zmian wprowadzamy, także pod wpływem tego forum.Mam zapytanie: czy gdzieś w okolicy Częstochowy albo Radomska jest taki domek albo ktoś go teraz stawia? Chcielibyś zobaczyć nas wybór w praktyce.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Może być na mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 28.04.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Witaj bartkoval! Miło, że grono Niedużych sie powiększa, będzie raźniej . Napisz coś więcej na jakim etapie jesteście, kiedy ruszacie, w jakiej technologii budujecie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 29.04.2005 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 cześć dach całość z oknami sztuk 5 dachówka bras celtycka ok 28000ruszamy 15 czerwieczmiany -likwidacja małego okna w pokoju na parterze; - zamiana par okien na poddaszu na jedno większe 78x140;-przesunięcie ściany lazienki na dole (efekt widziałam u Ani Wiśniewskiej pokoj na dole nic nie traci)-likwidacja podcienia tarasowego(większy salon)okno połaciowe na klatce schodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartkoval 29.04.2005 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Witam Dziękuję Rocky za wiadomości, ale niestety nie znalazłem nikogo w oklicy. Mimo wszystko dzięki. Projekt kupiliśmy pod koniec marca. Działki jeszcze nie mamy ale to kwestia krótkiego czasu - wydzielamy ją od rodziców. Teraz załatwiamy papiery do wydania przez gminę warunków zabudowy (prąd, woda, wjazd). Budujemy z ceramiki (Max), ocieplecnie (chyba wełna), blachodachówka. Zmian trochę wprowadzamy (usunięcie małego okienka ), ale o tym kiedy indziej. Budowę rozpoczniemy (mam nadzieję ) pod koniec sierpnia, może we wrześniu, zobaczymy jak wyjdzie z papierami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 29.04.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Projekt kupiliśmy pod koniec marca. Działki jeszcze nie mamy ale to kwestia krótkiego czasu - wydzielamy ją od rodziców. Teraz załatwiamy papiery do wydania przez gminę warunków zabudowy (prąd, woda, wjazd). Obyście przeszli przez to bez problemów, z tego co się czyta nie ma to jak uchwalony plan zagospoarowania przestrzennego. Budujemy z ceramiki (Max), ocieplecnie (chyba wełna), blachodachówka. Zdecydowaliście się już na jakiegoś producenta ceramiki, jeżeli wogóle o tym juz mysleliście? Zmian trochę wprowadzamy (usunięcie małego okienka ), ale o tym kiedy indziej. Małe okienko , no tak, można się było domysleć , napisz jakie inne jeszcze robicie, dobudowujecie garaż? Budowę rozpoczniemy (mam nadzieję ) pod koniec sierpnia, może we wrześniu, zobaczymy jak wyjdzie z papierami. No to zapowiada się, że 4 nowe Nieduże staną jeszcze w tym roku !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts