Oka 13.06.2005 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Dziękuję za slowa przywitania. Franek napisz proszę, czy były jakieś problemy ze wznoszeniem ścian z pustaków keramzytowych, bo opinie przeczytane w internecie często krańcowo różnią się od siebie. Iwona, jeśli chodzi o wklejanie zdjęć na forum, to mogę Ci przedstawić sposób, którego ja używam: 1. zdjęcie zmniejszasz do rozmiarów max 700pix-wysokość, 800pix- szerokość i ustawiasz rozdzielczość na 72dpi/cal. 2. zdjęcie umieszczasz na zewnętrznym serwerze np. na tym: http://www.imageshack.us poprzez wciśnięcie przycisku Przeglądaj i wybranie uprzednio przygotowanego pliku ze zdjęciem. 3. przyciskasz Host it! i czekasz na załadowanie zdjęcia 4. zaznaczasz link zakończony rozszerzeniem jpg (ósmy licząc od góry) i kopiujesz do schowka. 5. na forum po przyciśnięciu przycisku odpowiedzi klikasz Img i wklejasz link ze schowka. 6. klikasz przycisk podgląd, aby sprawdzić czy wszystko gra i jeśli tak, to wysyłasz. 7. gotowe Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 13.06.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 my usunęliśmy humus Czy usuwaliście humus po obrysie domu czy jeszczez z jakimś (1m, 2m?) zapasem z każdej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 14.06.2005 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Rockyhumus usuwaliśmy z zapasem po 1 m z każdej strony Olka dzięki za instrukcję wieczorem będę się uczyćjak tylko coś wymodzę to odrazu wysyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 21.06.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Ja właśnie wyznaczyłem sobie wstępnie domek, żeby usunąć humus, co ma się odbyć jeszcze w tym tygodniu. Szykuję się też do pierwszych zakupów, jedyny, który potrafił wyliczyć mi przybliżoną ilość potrzebnych materiałów to majster i jemu najlepiej to zlecić. Szacuję koszt materiałów na stan surowy do więźby dachowej wraz ze wszystkimi ściankami działowymi murowanymi na parterze i poddaszu na ok.70tys. Ciekawe jak bardzo sie mylę? Rozglądam się też za dachami. Koszt dachu jest naprawdę niebagatelny. Z wycen wynika, że dla mojej adaptacji D33 wraz z 2-stanowiskowym garażem (ok. 220m2 dachu) koszt pokrycia blachodachówką jest porównywalny z kosztem dachówki cementowej i wynosi ok. 6500zł (to z powodu kopertowego dachu, jaki ma Nieduży i wielu odpadów z blachodachówki), natomiast pokrycie dachówką ceramiczną to kwoty ok. 11000zł (wszystko netto). Do tego wszystkie dodatki (łaty, kontrłaty, folia dachowa i inne) wraz z systemem rynnowym i 4 oknami dachowymi to ok. 13500zł i robocizna przy dachówkach to ok. 10000zł. Łacznie więc min. 30000zł netto. Jak mają sie do tego Wasze wyceny, ile Wy zapłaciliście za dachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oka 22.06.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Według wstępnej wyceny pokrycie Niedużego, wraz z garażem jednostanowiskowym, dachówką ceramiczną uszczupli nasze zasoby pieniężne o 28300 zł brutto (materiały + robocizna - 7%VAT). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 30.06.2005 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 hura w końcu zaczęłam łopaty poszły w ruch zobaczymy jak dalej pójdzie na budowie świetnie gorzej z bankiem,który się opóźnia ale co tam głowa do góry pozdrawiam z emocji nie mogę spać będą zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 30.06.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 IwonaG gratulacje !!! Czekam z niecierpliwością na zdjęcia i kolejne informacje z budowy. My ruszamy za miesiąc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oka 01.07.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Iwona G. Gratulacje! Nie przejmuj sie bankiem, my też przeżywamy problemy z wypłatą kolejnych transz, ale widok rosnącego domu rekompensuje nam stresy. Po niedzieli zalewamy strop. Trochę było zabawy z szalunkami, ale już się z tym uporaliśmy. Zdjęcia zamieścimy po zalaniu stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 02.07.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 dzisiaj na budowie jest prąd ale nie z zakładu energetycznego tylko od sąsiada. wkurzam się bo takie prowizorki kosztują i to nie mało musiałam kupiś 70 m kabla 4? nic mi te numery nie mówią i inne pierdoły typu mufy?? itd.itp. ale co tam ważne, że cos się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oka 05.07.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam Wszystkich śledzących ten wątek. Wstawiam obiecane zdjęcie z ubiegłego tygodnia. http://img209.imageshack.us/img209/84/nieduy207jpg34ck.jpg Pozdrawiam. O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 08.07.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 mam wylane piękne ławy bardzo ale to bardzo się cieszę tylko drobne oby drobne problemy z bankiem ślamazarność BOŚ jaest nie do opisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 21.07.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 pokazuję pierwsze zdjęcia jak mi się uda http://img71.imageshack.us/img71/7137/10016099tw.jpg jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oka 22.07.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Wasz dom powstaje w pięknym otoczeniu. Gratuluję udanego wstawienia zdjęcia. A nam dzisiaj przywieźli drzewo na więźbę. Od poniedziałku ruszamy z konstrukcją dachu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 05.08.2005 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Wszystko na to wskazuje, ze od poniedziałku dołączę do grona naprawdę budujących. Ekipa potwierdziła przyjazd, geodeta umówiony, deski i stal mają być dostarczone... A jak postępy u Was, może jakieś rady, żebym czegoś nie przeoczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 09.08.2005 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 I rzeczywiście - wczoraj ruszyliśmy (!!!), a już na jutro szykuje się zalewanie ław. Z kierownikiem i majstrem postanowiliśmy dołożyć fundament pod komin do kominka, tam też będzie wentylacja salonu i łazienki na górze. Właśnie mi się majster pytał jaką średnicę słupa podpierającego na tarasie będziemy chcieli, 44cm jest w projekcie. Muszę to gdzieś odszukać, bo pamiętam, że było to już poruszane w tym wątku.A satysfakcja jest ogromna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 10.08.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Rocky gratulacje ale frajda mnie tez się podoba u mnie jutro idą ściany z porothermu miał być suporeks ale przy zamawianiu okazało się że porotherm tanszy właśnie decydujemy się również na dachówkę miała być cementowa Bras cdeeltycka a prawdopodobnie będzie Robena miedź ceramiczna powod promocja cenowa wniosek pytajcie o ceny po dziesięć razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 11.08.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Ławy wylane! Poszło 19,5 m3 betonu na domek, doprojektowany garaż i fundamencik pod taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 18.08.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Od jutra ruszamy dalej. Dzisiaj mają przywieźć bloczki, cement i inne materiały. Będzie prawdziwy plac budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.08.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Gratulacje Iwona G i Rocky! Trzymam kciuki! Z całej siły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 22.08.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Dzięki Aniu! U mnie już ściany fundamentowe stoją. Teraz zasypanie fundamentów, rozprowadzenie kanalizacji i do końca tygodnia stan zero będzie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts