Iwona G 25.08.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 u mnie plotą wieniec ale mam dachówke piękną Robena kasztan jest aktualnie w promocji 2,65 brutto tak się cieszę na całym dachu wyszło mi o 1500 zł więcej niż Bras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oka 25.08.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Rocky, gratulujemy dołączenia do grona "naprawdę budujących". A u nas w sobotę kończą krycie dachówką rzymską. Cieszymy się, że zdążyliśmy przed deszczem, który dzisiaj zaczął padać w Koszalinie. Od poniedziałku przestajemy zwracać uwagę na inne dachy . Zaczynamy wykańczanie "Niedużego" i mamy nadzieję, że on nie wykończy nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 26.08.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Witajcie! Fajnie że nasza grupa się ożywiła. Nasz Nieduży rośnie jak na drożdżach, dosłownie. Jak tylko wywołam zdjęcia 'pochwalę się', może Wy macie jakies zdjęia, chętnie byśmy obejrzeli. U nas dziś hydraulik rozłożył kanalizację i wylaliśmy chudziaka, a w ciągu kilku dni oczekiwania na hydraulika już wymurowano ściany do połowy okien. Teraz już na poważnie musimy rozejrzeć się za dachówką i umawiać dekarza. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 29.08.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Ściany nośne sięgają już u nas stropu. Właśnie zastanawiamy się czy robić drzwi wejściowe ze świetlikiem (gdzie zrobić nadproże)? I jakie schody zrobić, stopień 25cm, czy troszkę szerszy? W tym tygodniu będziemy zamawiać strop, a co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 30.08.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 U nas ze świetlikiem Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 02.09.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Witajcie! Oto nasze dotychczasowe efekty: http://www.d33.republika.pl/fotoforum/d33_2005.09.02_front.jpg http://www.d33.republika.pl/fotoforum/d33_2005.09.02_ztylu.jpg Już pomału urządzamy pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadoS 05.09.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 no witamy wszystkich!!! dawno nas nie bylo,ale co tam mamy pisac jak u nas wszystko stoi.juz 3miesiac czekamy na WARUNKI ZABUDOWY. powinnismy je dostac do 7 wrzesnia.mają jeszcze czas . Ale mamy jeszcze cicha nadzieje ze w tym roku jeszcze beda fundamenty.szok,jak nam idzie wolno to zalatwianie papierow.zaczelismy w styczniu, a mamy wrzesien. ale i tak milo nam jest popatrzec jak inne Nieduze pna sie w gore!! tylko tak dalej, a za nas trzymajcie kciuki...pozdrawiamy goraco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 05.09.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Witajcie! juz 3miesiac czekamy na WARUNKI ZABUDOWY. Uff, jak jak to dobrze mieć uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego. Wszystkie formalności załatwiłem bez większych problemów. a za nas trzymajcie kciuki...pozdrawiamy goraco. Na pewno będziemy trzymać. Powodzenia i jak najszybszego pozwolenia na budowę życzę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 06.09.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Dziś mamy do myślenia: z której strony wejście na schody na poddasze Stojąc przodem do klatki schodowej z prawej z zakrętem w lewo czy odwrotnie ? Zdecydowalismy się na dachóweczkę RuppCeramica Sirius miedziany i dobraliśmy kolorek klinkieru na słupki w ganku i słupek na... tarasie. Postanowiliśmy zmienić okrągły wylewany słup na tarasie na słup z klinkieru. Kierownik budowy zaakceptował. Jeszcze w tym tygodniu ten słup ma stanąć, a w piątek lub sobotę zalewanie stropu. Macie jakieś nowe zdjęcia Niedużych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 14.09.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Zdjecia mamy tylko brak czasu na zamieszczenie ich Coś tu nie za wiele się dzieje chyba wszyscy budują, ja aktualnie robie podbitkę: I reklamuję okno balkonowe (link poniżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadoS 15.09.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 no mamy juz warunki zabudowy i zakupiony projekt (przez internet z Muratora-polecamy-b.szybko i sprawnie)....jedziemy dalej....ciekawe czy damy rade w tym roku pozdrawiamy wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 22.09.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Co ten nasz wątek tak spadł daleko... ? Rados jak przygotowania do budowy? mariof może znajdziesz choć trochę czasu i zamieścisz kilka zdjęć Oka jak idzie wykańczanie? IwonaG dach juz pokryty? Anna Wiśniewska widzę, że schody nabrały nowych kształtów i mają poręcz My czekamy właśnie na więźbę, ma przyjechać w poniedziałek, wyszło 9m3 drzewa na dom z garażem. Dekarz dopiero na początek listopada, ale za to solidny fachowiec. I domek będzie stał ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 26.09.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 qurcze na razie nie dam rady bo musze z podbitka do zimy zdazyc, ale zima sie posypia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.09.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Rocky Schody to chyba za dużo powiedziane Fakt, budowlana drabina dostała wykładzinę na stopnie i poręcz z dech, które zostały po budowie płotu Polak potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malchu 09.10.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witam. Ja też jestem zauroczona projektem D33.Mam nadzieję, że w tym tygodniu kupimy działkę i wiosną ruszymy z budową.Będziemy budować w Poznaniu.Cieszę się ,że tylu osobom podoba się ten projekt, a co więcej, że już tyle osób mieszka w swoim wybudowanym domku i chwali sobie wybór D33.Nasza działka ma wjazd od południa, tak więc myślę sobie, że pewne przeróbki będą nieodzowne.Np okno w sypialni na dole będzie wychodziło na wschód, a nie tak jak w projekcie-na tylnej ścianie, która u nas wypada na północy,w salonie okno tarasowe będzie na bocznej, tzn zachodniej ścianie, i tam będzie taras,a na północnej ścianiej-zwykłe okno.Mam zamiar zrezygnować z zadaszonego tarasu na rzecz pokoju dziennego,kuchnię chciałabym mieć zamkniętą od strony salonu, wchodziłoby się do niej od korytarza.Na poddaszu mamy zamiar dać po jednym większym oknie zamiast dwóch małych.No i oczywiście zrezygnujemy z dodatkowego małego okna w małym pokoju na parterze.Pozdrawiam serdecznie wszystkich, dla których "Nieduży" jest spełnieniem marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 10.10.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Rockydachu jeszcze nie mam poślizg zaczynają od 17 pażdziernikamalchuco do stron świata to nie mam żadnych zmiannatomiast we wnątrz też nie mam podcienia tarasowego, kuchnię mam zamkniętąpowodzenia na budowach [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocky 10.10.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Witaj malchu ! Mam nadzieję, że w tym tygodniu kupimy działkę i wiosną ruszymy z budową. Powodzenia w realizacji planów! Jak widać znacie juz ten projekt dobrze i macie przemyślane zmiany. Czy macie zamiar też w przyszłym roku już zamieszkać? Pozdrawiam serdecznie wszystkich, dla których "Nieduży" jest spełnieniem marzeń. To właśnie my kuchnię mam zamkniętą IwonaG W jaki sposób masz zamknietą kuchnię? Może jakieś zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 10.10.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Rockymam postawioną ścianę między kuchnią a pokojem w projekcie jest linia przerywana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malchu 10.10.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 I W O N A G.Chętnie obejrzałabym zdjęcia z Twojej budowy. My też chcielibyśmy wersjęD33L . Bardzo jestem ciekawa, jak wyglądają wnętrza po tych przeróbkach. Myślę , że fajnie, bo gdy zamknie się kuchnię, to pokój byłby trochę za mały , aby ustawić tam wygodny stół z krzesłami oraz meble wypoczynkowe. Właśnie kanapę widziałabym na ścianie "od kuchni", a stół pod oknem. Trudno to opisać.Nie pisałaś nic o oknach, więc raczej nie zmieniałaś ich w salonie?my myślimy o wyjściu na taras z "bocznej" ściany. ROCKYRzeczywiście, marzą nam się przyszłe święta bożonarodzeniowe w "Niedużym". Żeby tylko udało nam się kupić działkę. Mamy jedną "na oku", ale to nic pewnego, więc nie mogę się na razie cieszyć. Życzę budującym budowlanych sukcesów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadoS 10.10.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 witamy! no niestey chyba przełozymy budowe na przyszly rok.Niestety nie zdazymy z fundamentami.Jestesmy w trakcie zalatwiania pozwolenia na budowe...no chyba ze.....pogoda dopisze do konca listopada.hihihi.ale w to nie wierze. no i witam Poznanianke!!!! zdradzcie gdzie macie działke.?. jesli oczywiscie nie chcecie zapeszac. My budujemy sie w Nowej Wsi-Swarzedz....w takim razie nasz Nieduzy nie bedzie osamotniony:) pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts