Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D33 NIEDUŻY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 611
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na razie musimy czekać, bo państwo, którzy mieli nam sprzedać działkę, zaczęli się zastanawiać, czy rzeczywiście chcą ją sprzedać.

Jesteśmy przez to bardzo nerwowi, bo działka naprawdę nam sie spodobała.

RadoS: Działka jest w Umultowie.

Tak sobie marzyliśmy, że w tym roku jeszcze kupimy działkę i załatwimy formalności, których jest przecież sporo( brak planu zagospodarowania przestrzennego), wiosną chcieliśmy ruszyć pełną parą, a tu masz....

Nowa Wieś jest całkiem blisko...

Pozdrowionka!

• 2 weeks później...
Ratujmy "Niedużego" przed spadkiem!!!

Nasz Nieduży czeka teraz na pokrycie dachu. Stan surowy jest gotowy i obejmuje już schody betonowe, ścianki działowe na poddaszu murowane, kominy z klinkieru, podest i słupy klinkierowe w ganku przed wejściem, garaż 2-stanowiskowy oraz więżbę dachową. Pamiętam jak jeszcze niedawno zastanawiałem się i dopytywałem ile to może kosztować... Teraz, jeszcze na gorąco, sam mogę podać, że koszt materiałów na stan surowy wyniósł 60 tys zł.

Oj, dawno mnie tu nie było. Cóż, praca, praca i jeszcze raz praca. Ale do rzeczy. Nasz "Nieduży" już ocieplony na zimę. Okna i brama garażowa wstawiona. Jeszcze bez drzwi frontowych, ale niedługo i one się pojawią. Poddasze obite płytami. Instalacje elektryczne, c.o. i woda - rozprowadzone. W przyszłym tygodniu zaczynamy tynkować dół. Aha, po podniesieniu ścianki kolankowej nasz "Nieduży" stał się naprawdę spory. Pokoje na poddaszu przestronne. Łazienka, jak salon kąpielowy. Może wkrótce wstawię jakieś zdjęcia.

Pozdrawiam. Oka.

hejka!

z przykroscia zawiadamiamy, ze nie udalo nam sie zalatwic pozwolenia na budowe w tym roku!! niesamowite.... zaczeliśmy zbierac wszystkie papiery w styczniu br. a mamy listopad:(:(

no tak to juz jest.......

zaczniemy pewnie na wiosne.........wiec to tego czasu pewnie rzadko bedziemy sie odzywac.....ale trzymamy za wszystkich kciuki i powodzenia!!!!!!Nasz Nieduzy jeszcze sobie poczeka...:(

pozdrawiamy gosia & radek

• 2 weeks później...
z przykroscia zawiadamiamy, ze nie udalo nam sie zalatwic pozwolenia na budowe w tym roku!! niesamowite.... zaczeliśmy zbierac wszystkie papiery w styczniu br. a mamy listopad:(:(

no tak to juz jest....... zaczniemy pewnie na wiosne.........

Trzymajcie się, szybko zleci :) . My umawialismy się z ekipą na początku stycznia, a na rozpoczęcie robót czekaliśmy do sierpnia :wink: .

Teraz mamy już ofoliowany i ołacony dach i pierwsze dachówki na dachu :)

Witam!

Czy ktoś z Poznania lub okolic buduje/zbudował "niedużego"???

Chętnie bym go obejrzała w realu przed zakupem projektu :D :p

Nieduży stoi podobno w Mosinie, niestety w wersji bez tarasu.

Tu może znajdziesz więcej namiarów:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=341884&highlight=mosinie#341884

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ratujmy Niedużego przed spatkiem!

I może ktoś wklei zdjęcia swojego domku??? :D

Żałuję , że nie można już obejrzeć zdjęć , które zamieszczono jakiś czas temu, gdy wątek D 33 się rozkręcał.

A może można, tylko ja nie wiem jak to zrobić? Próbowałam, ale dostawałam komunikat, że dana strna już nie istnieje, więc można oglądać tylko zdjęcia domku Ani i Bartka z Konikowa, a chętnie zobaczyłabym też fotki z innych realizacji Niedużego.

Pliss :) :D :D

I może ktoś wklei zdjęcia swojego domku??? :D

Żałuję , że nie można już obejrzeć zdjęć , które zamieszczono jakiś czas temu, gdy wątek D 33 się rozkręcał.

Rzeczywiście tamtych zdjęć już nie ma. Ja obiecuję wkrótce coś wkleić :). malchu a Wy na jakim jesteście etapie?

Oto obiecane zdjęcia, dachówka i rynny są już na swoim miejscu :wink:

http://www.d33.republika.pl/tapety/dachfrontt.jpg

http://www.d33.republika.pl/tapety/dachtyll.jpg

Podam od razu ile kosztuje dach Niedużego z garażem, bo pamiętam jak jeszcze niedawno sam byłem ciekawy co ile może kosztować.

Dachówka (promocyjna RuppCeramica) ze wszystkimi dodatkami =>> 14178,86,-

System rynnowy Braasa =>> 3878,00,-

Robocizna =>> 7851,50,-

RAZEM =>> 25908,36 + VAT 7% = 27721,95,-

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

MAMY POZWOLENIE NA BUDOWE!!!!!!!!! :):):) HURRRRAAA.RUSZAMY W PRZYSZLYM ROKU!!!! MAM NADZIEJE ZE NA WIOSNE DAMY RADE!!!! TERAZ NIC TYLKO CZASU BRAKUJE!!! (BO BEDZIEMY DOMEK BUDOWAC SAMI TZN MAZ I TESC NO I MOZE TRZECI Z RODU...2 LETNI SZYMEK:))

PS. ZYCZYMY WAM WESOŁYCH SWIAT I SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

GOSIA,RADEK I SZYMEK