Dżek 21.07.2003 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Franek jakie wymiany. Technologia wstawiania okna jest taka sama jak przy wstawianiu 68*118. Tutaj nic się nie zmienia. Jedyną rzeczą jest rozsunięcie krokwi (o tym trzeba pamiętać na etapie więźby) na 80 cm.A propos tego domku opisanego w muratorze też mi się to nie podoba. Nie wiem jak murator mógł to opisać w samuch superlatywach. Poprzez zabudowanie tarasu D33 stracił swój urok. Nie podoba mi się również zwiększenie kąta połaci dachowych. Może to trochę więcej miejsca na poddaszu, ale wygląd zewnętrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenna 21.07.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 no tak milaczki , ale ja mam wąską działkę 22 metry ale długą 47 więc ten taras najlepiej byłaoby zrobić obok kuchni. HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 21.07.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 To chyba lepiej weź inny projekt. D33 bez tarasu będzie zwykłą "kostką", żeby nie powiedzieć "klockiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenna 22.07.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 i tego się właśnie obawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 22.07.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Nie rozumiem Twoich rozterek. 22 m szerokości. Dom ma 10,70+4+4=18,70 m. Jeszcze zostaje Ci 3,3m. Czy źle rozumuję. Wejście z przodu działki, taras z tyłu. Chyba, że Ci strony świata nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenna 22.07.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 strony świata nie bardzo, bo mam najszerszy bok na wschód, wjazd od zachodu i miejsce na ogród na południu. Dużo tego miejsca w sumie, wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2003 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Podba mi sie D33, ale mam pytanie czy nie mozna powiekszyć pow. łazienki na parterze z 3,8 m2 na np. 6-7m2 kosztem tego pokoju 16m. Czy beda jakieś komplikcje, drzwi sa na wysok. poczatku komina, który jest za ścianą, czy nie mozna ich cofnac dalej ?. Prosze was o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 24.07.2003 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Można powiększyć łazienkę na dole. Z tego co pamiętam prawie każdy z budujących D33 tak zrobił, ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maras30 30.08.2003 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Witam, Zaczynam budowe D-33, prosze szanownych grupowiczow o cenne rady. Co nalezy zmienic, na co uwazac etc. W poczatkowej fazie budowy jest czas na pewne zmiany. Dziekuje i pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 17.09.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Witaj Maras, Gratulacje za właściwy wybór projektu A tak poważnie, to każdy z budujących modyfikował układ pomieszczeń, głównie na dole. Przemyśl, czy Ci odpowiada jak jest w projekcie. Poczytaj poprzednie wypowiedzi, na pewno znajdziesz wiele materiału do przemyśleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 23.10.2003 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Sporo musiałem się naszukać, żeby znależć nasz dom. Ja powiekszyłem łazienkę na dole o 30cm kosztem pokoju. Większej mi nie potrzeba. Główna i tak jest na górze. Na dole tylko prysznic, kibelek i umywalka. Przydałyby się dwie umywalki, ale zawsze mozna się umyć w pomieszczeniu gospodarczym, tam gdzie piec.Zalałem posadzki, wstawiłem okna, położyłem instalacje i tynki.Pytanko: jakie drzwi wejściowe kupiliście i od jakiego producenta. Jaki materiał na ocieplenie poddasze może wata szklana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FERO 01.12.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Zastanawiam się nad wyborem D33, ale chciabym zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości. Czy ktoś z Was (z okolic Warszawy) zgodzilby się na taką wizytę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 02.12.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Ja buduję pod Lublinem. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 04.12.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 ja zdecydowałam się na D33 czy moze ktoś buduje z okolic Szczecina?? A gdyby zgodził się na taką wizytę byłoby to szczęście absolutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 13.12.2003 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Franek jak wejść na twoje zdjęcia?chciałabym zobaczyć D33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 13.12.2003 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 15.12.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Moja stronka już działa, nie zauważyłem jak Onet zmienił zasady hostingu.Trzeba po prostu kliknąć w ikonkę pod moim postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 31.12.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 Trzeba coś napisać bo wstyd, żeby nasz projekt po ostatnim opisaniu w muratorze był gdzieś na szarym końcu.A propos tego artykułu, to mimo krytyki dotyczącej zamiany par okien na jedno duże i tak uważam, że był to dobry pomysł. Szcześliwego Nowego i Zdecydowanie Lepszego roku 2004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 31.12.2003 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2003 czemu tak mało na forum o tym projekcie czyżby az tak felerny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maras30 01.01.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2004 Pozdrawiam wszystkich, ktorzy buduja D-33. Uwazam, ze jest to swietny projekt. 2 tyg temu zakonczylem tzw stan surowy zamkniety w/w domu( Szczecin ).Pytanko - projekt zaleca scianki dzialowe na poddaszu z plyt g/k.Czy jesli wykonam z suporexu 8cm to strop nie bedzie za mocno obciazony ? PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts