Iwona G 02.01.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2004 witam w Nowym Rokużyczę wszystkiego najlepszegoukończenia budowy gdzie w Szczecinie stoi ten śliczny domek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 03.01.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 WitamCzy ktoś ma może kosztorys procentowy wykonania D33 np. wg muratora??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maras30 03.01.2004 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Witam, Iwona G - Ta sliczna budowa jest w Szczecin-Zalom. Wyslij mi emaila na priv - [email protected] podam Ci tel kom i sie jakos umowimy Pzdr Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta C 13.01.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 czy ktoś moze zdradzić ile wydał na stan surowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta C 13.01.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Witam wszystkich budujących D33, do wczoraj mieliśmy w planie GLX -19 z Atrium, aż tu nagle dziś odkryliśmy D-33!Czy ktoś ze Śląska buduje taki domek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_i_tomek 02.02.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Witamy wszystkich forumowiczów. Właśnie jesteśmy na etapie wyboru projektu i D 33 wydaje się być najrozsądniejszym wyjściem. Czy jest ktoś z Wrocławia lub okolic kto buduje (wybudował) taki domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 13.02.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Marta C Buduję w Bielsku, choć to nie Śląsk, województwo jest śląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.03.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Witam wszystkich budujących Niedużego Ja wybrałam D33L. Jestem teraz na etapie tynkowania i wybierania koloru ścian. Mam pytanie o zadaszenie nad drzwiami wejściowymi. Chciałabym postawić tam coś na rodzaj ganku (niestety dopiero po odbiorze). Czy są może jakieś inne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 15.03.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Do Marty C Stan surowy otwarty 66.000 zł. fundament bloczki z betonu 24cm. ściany - suporex 24cm, strop teriva, dach - dachówka cementowa BRAAS Celtycka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 15.03.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Marass 30. Ja mam takie rozwiązanie. Scianki z suporex 8 cm. Pisałem do muratora i odpowiedzieli mi, że spokojnie mogę takie rozwiązanie zastosować. Teraz przykręcają mi płyty g-k na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 17.03.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 musze cos napisac o pieknym domku D33 bo zaraz post zniknie jakie wymiary okien daliście w pomiesczeniach czy takie jak w projekcie? czy bardziej ujednolicone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 17.03.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Ratujmy "Niedużego" od spadku My pozmienialiśmy połaciówki. Zamiast dwóch mniejszych obok siebie- jedno większe (większe nawet niż suma tych małych) A na dole raczej standardowo, ale tak nam wychodziło z projektu. Zwiększyliśmy nieco okno łazienkowe, zlikwidowaliśmy (jak podobno wszyscy ) to najmniejsze okienko, które nam zupełnie nie pasowało. Mały błąd zrobiliśmy z oknem kuchennym (tam wstawiliśmy jedno- duże). Umieściliśmy je na wysokości 85 cm od ziemi- tak jak w projekcie, a teraz nam się zachciało robić zabudowę kuchenną z blatami na wysokości 95 cm, bo oboje z męzem raczej wysocy jesteśmy. No i niestety... Już przepadło, ta część podokienna będzie niżej niż reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona G 17.03.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Czy Wasz domek stoi w samym Koszalinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 17.03.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Stoi w Konikowie. 5 km od centrum Koszalina. Na dzialce 12 arowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 18.03.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Ja zastanowiłbym się na zmniejszeniem wysokości okien na dole. Wg planu wysokość 165, zmniejszyć do 143-145. Zmniejszenie spowoduje niższe koszty zakupu okien. 143-145 jest to standard okna w przeciwieństwie do 165. Ja za swoje 5 komorowe z nawiewnikami zapłaciłem 8800 zł, za takie same 145 zapłaciłbym 7200 zł.Ratujmy Niedużego, warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 18.03.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 My nie zmniejszaliśmy okien. Od zawsze mieszkaliśmy w blokach i takie przestronne okna to było jedno z naszych marzeń. A udało nam się Niedużego postawić idealnie do stron świata więc światła nigdy u nas za mało nie będzie. Na razie nie żałujemy, zobaczymy jak się będzie mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 18.03.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 tak tak zmniejszenie okien (najtaniej wychodzą okienka strzelnicze ) podwyższenie ścianki kolankowej i jeszce tam takie tam i już mamy cudo gotowe.... Widziałem już takie dziwolągi. Według mnie to mozna ścianki wewnatrz poprzestawiać a nie zabawiać się bryłą budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 18.03.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Jak ze wszystkim- najważniejszy jest umiar i rozsądek. Pieniązde są ważne (bez nich nic nie wybudujemy) ale trzeba umiec rozdzielić rzeczy, na których można oszczędzić od tych, na których jak najbardziej nie należy. Najważniejsza jest solidna konstrukcja i elementy systemowe. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżek 18.03.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 MariofNie proponuję żadnych dziwolągów. Po swoich doświadczeniach być może zmniejszenie okien w żaden sposób nie wpłynęłoby na postrzeganie bryły budynku. Taka jest moja wskazówka. Mój kolega ma o wiele większy dom i wysokośc na dole 265 cm (w zupełności wystarcza) , u nas jest 275 (zawsze to 10 cm). Jeśli ktoś nie chce testowć tego na żywym domu są specjalne programy. Tyle do okien dolnych.Apropos podwyższania ścianki kolankowej. Też byłem jej przeciwnikiem. Wczoraj położyli mi płytę g-k na poddaszu. Pomieszczenia strasze się zmniejszyło. Dobrze, że te pokoje to pokoje moich dzieci 3 i 1 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 18.03.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Kładzenie k-g na sufitach na poddaszu jeszcze przede mną. Zobaczymy co to będzie, na razie jest OK (jak w kosmosie- wszędzie srebrno ) Zwłaszcza ten większy pokój- z kominem od kominka. Ogromnie podobają mi się takie stojące w pokojach kominy. Dzięki temu projektowi mam dwa! )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts