tacek2006 16.02.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Płukany? Czy przesiewany?? Jakiej granulacji. W mojej okolicy jest głównie kwarcowy (oba rodzaje w/w) Tynkarze coś marudzą, że ma być o granulacji 0,16 - 0,32. poradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 16.02.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 kwarcowy - jak najdrobniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.02.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 A tynkarze nie mają swojego ulubionego. Przecież tynkują pewnie od lat (mniejmy nadzieję) więc jakiś dobry już powinni sobie wypatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Tynkarze coś marudzą, że ma być o granulacji 0,16 - 0,32. wow! mój tynkarz powiedział że piasek ma być taki żeby nie trafiały się ziarenka 2-3mm powinien być siany kwarcowy to na ostatnią warstwę przecież bez sensu płacić za kwarcowy np na obrzutkę btw ile płacicie za piasek do tynkowania? mi przywieźli płukany za 300zł /9t ale coś fachman trochę się krzywił że trafiają się kamyczki 3mm to zamówiłem drugą partię innego (niby siany) 450zł/12t (ale kupka wygląda wielkościowo identycznie jak ta 9t ) i też nie jest idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 19.02.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 U mnie do tynku użyty został bardzo miałki piasek, nie znam się na granulacjach, moge jednak podac namiary i cene. Płaciłam po 25 zł za tone w piaskowni na opolszczyźnie. Tynk supergładki, pierwsza klasa!! Jeśli kogoś interesuje to konkretniejsze informacje podam na priv. Pozdrawiam!Ewelina T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacek2006 20.02.2008 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam. Kupiłem właśnie piasek kwarcowy płukany o frakcji 0,16-0,32. (jest jeszcze drobniejszy) Już tynkarze zarzucają zaprawą tym piaskiem, po prostu rewelka. tynki gładziutkie. Płaciłem 36zł/t. Pozdrawiam i gorąco polecam skład Jaworzno-Szczakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 15.04.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 jak to? takie małe kwoty za tone? ja dzis dostałam wycene kwarcowego 280 zł za tone w rzeszowskim ..... pakowane po 25 kg, co daje 7 zl za worek a ile tego piasku potrzeba do wytynkowania?? ile wychodzi srednio na m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 15.04.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 jak to? takie małe kwoty za tone? ja dzis dostałam wycene kwarcowego 280 zł za tone w rzeszowskim ..... pakowane po 25 kg, co daje 7 zl za worek a ile tego piasku potrzeba do wytynkowania?? ile wychodzi srednio na m2? Moi tynkarze powiedzieli że potrzebują 1t na 400m2 tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 15.04.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 A ha się zastanawiałem na d tym czy nie mozna by wykorzystac piasku jaki mam na działce . Pod warstwa humusu mam i delany piaseczek bardzo miałki jak wyschnie mozna powiedzieć, że drobniuteński jak nad morzem, czy taki piasek by sie nadawał. To juz nie chodzi o jakies oszczędności tylko o jakość a w zasadzei gładkość tynku. Czy ktos juz coś podobnego przerabiał?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.04.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Moi tynkarze powiedzieli że potrzebują 1t na 400m2 tynku. dziwne u mnie poszło 9t piachu i z tona cementu na 300m2 tynku o wapnie nie wspomnę - tynk wraz z obrzutką - tynk ma ca 1,5cm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.04.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A ha się zastanawiałem na d tym czy nie mozna by wykorzystac piasku jaki mam na działce . Pod warstwa humusu mam i delany piaseczek bardzo miałki jak wyschnie mozna powiedzieć, że drobniuteński jak nad morzem, czy taki piasek by sie nadawał. To juz nie chodzi o jakies oszczędności tylko o jakość a w zasadzei gładkość tynku. Czy ktos juz coś podobnego przerabiał?. jak masz dobry piasek to w czym problem? przecież ci co go sprzedają też kopią piasek z ziemi... sprawdź czy nie trafiają się kamyczki takie 2 -3 mm większe nie stanowią problemu bo zaprawa jest przesiewana przez sito (przynajmniej moi tynkarze tak robili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 16.05.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Odgrzewamy baaardzo stary temat aby nie zaczynać nowego wątku czy taka frakcja 0,16 - 0,32 mm to rzeczywiście standard przy ostatniej warstwie tynków cementowo-wapiennych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts