Gość 27.08.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Hej W najnowszym "Muratorze" jest mowa o szambach i wymaganych odległości szamba od budynków, dróg, granic działki, studni, itp. Od okien - 15 m, od studni - 15m, od drogi i granicy działki - 7,5m. No i teraz pytanie : jak macie u siebi ( Ci posiadacze szamba ) ? Żeby takie odległości zachować, to trzeba być niezłym obszarnikiem ... Jak macie u siebie ? Przecież często widać na działkach jak ludzie mają szamba niedaleko domu ( żeby mógł dojechać szambowóz, lub blisko bramy/płotu ). Czy po prostu kopią i nie zwracają uwagi na przepisy ? Z góry dzięki za wszelkieodpowiedzi jak macie u siebie, czy jakieś propozycje / opinie. Zdrówka, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.08.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 To powyżej to moje - coś mnie wylognęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 27.08.2003 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 hmm.. No nie wiem, może zmeniły się przepisy w nowej ustawie z 11 lipca. Ja pozwolenie dostałem przed 11 lipca i szambo mam 5m od okien w linii rozgraniczającej (a dokładniej będę miał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.08.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Dobra, może być 5m od okien i 2m od granic działki, ale trzeba wystąpić o specjalne pozwolenie. Prosiłeś o coś takiego ? A jak w ogóle określiłeś miejsce na szambo : sam ( "o tu będzie fajnie", bo np. blisko do bramy, albo, "w tamtym rogu działki... ") czy ktoś Ci to narzucił ? Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 27.08.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Mam małą działkę. Musi być jeszcze zachowana odległość 15 od studni (mojej i sąsiada) więc nie było wielkiego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mic 27.08.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 a te odleglosci ta sa liczone wzgledem czego? scian szamba, pokrywy szamba? srodka pokrywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 27.08.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Kominka szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 27.08.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Myślę, że jeśli chodzi o linnię rozgraniczjącą to ściany szamba, pozostałe odległosći to komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 27.08.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 U mnie projektant w projekcie zagospodarowania terenu wrysował szambo 2 m od granicy i 5 m od budynku, tak mam w pozwoleniu na budowę. Moim zdaniem odległości dotyczą pokrywy szamba (jeśli się mylę to będe je musiał wyciągnać z ziemi i przesunąć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts