Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Młodzież tego nie pamięta, ale... to były czasy.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 552
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A pamietacie jak się tańczyło w parach? Teraz się już tak nie tańczy :-? :lol:

Jak to się nazywało? Disco Samba?

Przypomniałam sobie jeszcze modne szaliki z czapkami- rózowe... takie czapki - smerfetki z dwoma paskami, z małym pomponikiem białym...

A czapki i szaliki z kangurkiem i takim małym chwościkiem na sznureczku? To był szał.

Poza tym skwierczyliśmy, tzn pluliśmy ze słupa do rozgrzanej parafiny :o

KiZ - czy mógłbyś coś więcej na ten temat napisać? :roll: brzmi intrygująco :)

Potrzebujesz twardy drut, zakrętkę z wódki Bałtycka lub inną głęboką, wióry parafiny, ognisko, słup i conajmniej jednego szurniętego kumpla.

Okręcasz zakrętkę drutem i wyprowadzasz wąsy tworząc niejaki rondelek. Wiory wkładasz do zakretki i trzymając nad ogniskiem stopniowo dodajesz kolejne, tak aby ciecz wypełniła cała zakrętkę. Potem już tylko czkasz aż parafina zacznie parować i bulgotac. Uwaga - nie za blisko ognia bo zię zapali.

Potem jedno z was włazi na słup, najlepiej taki z dziurami, na ok 2-2,5m nad ziemię. Drugie szybko, żeby nie ostygło, ale ostrożnie zeby sie nie poparzyć stawia rondelek pod słupem. Osoba ze słupa nie przełyka juz od ok 2-3 minut i formułując dużą kroplę celuje w rondelek. Jeśli wszystko się sprawnie przeprowadzi to efekt jest podobny do wyplucia porcji płynu przez połykacza ognia.

8)

Se puściłam te "Flames of love" i mi się przypomniało...

Pamiętacie szał na plakaty z zespołami? Ściany pokoju się tym tapetowało jak mama pozwoliła... ehhh... Ja miałam pozwolenie na jedną ścianę - za drzwiam, tam, gdzie stała moja wersalka. Potem "niepostrzeżenie" :lol: się te plakaty rozejszły po kolejnej ścianie. A jak mi koleżanki zazdrościły!!

A ja co sobotę pobudka i sru do kiosku w kolejkę, bo "Dziennk ludowy" tylko w kilku sztukach rzucali... A właśnie tam mieli najwypaśniejsze plakaty - duuuże i wyraźne. No nie mówię o Bravo, bo dla szaraczków było ono niedostępne.

Gość elutek

muzyka super była wtedy, bardzo lubiłam i lubię do tej pory:

Exodus, Krzak, Lombard, Maanam, Perfect, Easy Rider, Bank, Dżem, Turbo,

Kasa Chorych, Oddział Zamknięty, Republika, Budka Suflera...

szkoda, że jednak te nasze dzieciaki tamtego klimatu nie zaznają :( (

komputery, rowery, skutery, ipod-y, quqdy, srady, heelysy, srysy ...

A moja mama, to piłką szmacianą się bawiła i latała z fajerką i pogrzebaczem normalnie po wsi :D

A ja wrotki miałam, a nie jakieś heelysy, czy inne rolki 8)

Jakieś Adidasy, Nike czy inne Reeboki - do głowy nie przyszło, a juniorki z białymi noskami i poszet na bojo :lol:

muzyka super była wtedy, bardzo lubiłam i lubię do tej pory:

Exodus, Krzak, Lombard, Maanam, Perfect, Easy Rider, Bank, Dżem, Turbo,

Kasa Chorych, Oddział Zamknięty, Republika, Budka Suflera...

eeeee tam , toć to już nowa era.

Ja myślałem że wspominamy tańce z rękami na bioderkach przy mrugających kolorowych żarówkach oprawionych z importowanych puszek z piwa, mruganie zrobione na starterze z neonówki.........w rytmie Boney.M, Smokie , Drupi i Suzi Quatro, a tu błeeeeeeeeeeee :D sama młodzież :D

Nie wklejacie zdjęć, to ja zacznę. Zdjęcie z 1976 r. Charakterystyczny "wałek" na ścianie i słomianka.

Mój brat w wełnianym kompleciku z pomponami. Ja to ta z kokardą w okularach 8) :wink:

<a href=http://img155.imageshack.us/img155/2668/zdjciestare.jpg' alt='zdjciestare.jpg'>

[/img]

Gość elutek

amalfi, a mniejszego zdjęcia nie miałaś? :roll: :wink:

tych pomponów u brata w ogóle nie widzę :(

Ciebie też nie za bardzo, rączki ładnie skrzyżowane tylko, ale słomianka to pewnie w każdym domu była :lol:

do słomianki w moim pokoju przypinałam takie małe znaczki z herbami miast - pamiętacie je?

http://images37.fotosik.pl/123/686437d2e51ec763.jpg