lakk 21.11.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 A na "Komarku" ktoś śmigał? O którego "Komara" Ci chodzi, "twardego", czy tego już z teleskopami, a jeszcze wcześniej był "Ryś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 21.11.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 a wsio rawno. Ten dźwięk i ten zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 22.11.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Elutku też tam chodziłam jeśli mówisz o tej przy rynku. o tej, o tej i kupowałam tam książeczki z lalkami, które ubierało się w różne papierowe ubranka a na podwórku robiliśmy z kartki papieru "piekło-niebo" - zna ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.11.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A na "Komarku" ktoś śmigał? O którego "Komara" Ci chodzi, "twardego", czy tego już z teleskopami, a jeszcze wcześniej był "Ryś" KOMAREK sie wie, jak dziadka nie bylo to po cichu z kuzynem wyprowadzalismy komarka i daleko od domu zeby nikt nie slyszal odpalaliamy na pych i wio przez pola i laki na poj. drawskim. najlepsza jadza byla jak dziadek wrocil do chaty wczesniej od nas i komarka no ale dupa nie szklanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.11.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Swój to miałem ten nowszy, ale dosiadało się też wersji z pedałami. I przejażdżki emzetką. Oczywiście w trójkę i bez kasku, pod nosem misiaków stojących prywatnymi furami z wielkim radarem na trójnogu . A tankowanie w CPN-ach tych z małymi okienkami kasowymi i dystrybutorami wyjącymi jak potępieńce (potem weszły kartki). A jak trza było gdzieś podjechać to tylko "parówką" - czyli okrągłym, powolnym Jelczem. A - i to czego teraz brak - gonitwy po różnych budowach, polach, lasach. TV właściwie nie było, komp to utopia, trza było jakoś czas zabić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 22.11.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 a ja pamiętam jak po mieście pełno " Ruskich " chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 22.11.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 a to pamiętacie też był hitem ale trochę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 22.11.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Czasopisma "Młody Technik", "Mały modelarz" Tyż... moje szczytowe osiągnięcie jeśli chodzi o "Mały Modelarz" to HMS "Victory", ukończony w 95%, polakierowany... były też komiksy "Relaks", "Podziemny front", "Kapitan Żbik"... z książek to moje ulubione "Kaktusy z Zielonej Ulicy"... Też zaczytywałam się w kaktusach a znasz pozostałe dwie części ? też były fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.11.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Też zaczytywałam się w kaktusach a znasz pozostałe dwie części ? też były fajne Były super! Czytałem wszystkie trzy: „Kaktusy z Zielonej ulicy”, „Wielka wojna z czarną flagą” i „Leśna szkoła strzelca Kaktusa”. Z chęcią bym kupił do ponownego przeczytania ale ciężko obecnie dostać... A propos książek: np. trzymam Marcina Wolskiego np. "Świnkę", "Enklawę", "Neomatriarchat" z 1982 roku, wydane w jednym woluminie... podobnie "Dziennik gwiazdowe" i "Opowieści o pilocie Pirxie" Lema... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 23.11.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 a na podwórku robiliśmy z kartki papieru "piekło-niebo" - zna ktoś? No pewnie Lubiłam się w to bawić z tatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.11.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Wczoraj oglądałam film Ile waży koń trojański. taki sobie ten film, ale można oglądając powspominać tamte czasy. Bohaterka cofa się w czasie do 87 r. No i przypomniałam sobie bilety autobusowe, takie żółte, w których konduktor robił dziurki, błyszczące kurtki dresopodobne i wiele innych rzeczy. Była też pani, która leżąc w łóżku prezentowała owłosioną pachę Polecam film wszystkim rówieśnikom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.11.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 w gumę, kabel i w chłopa i widoczki się robiło /dołek w ziemi, kawałek kolorowego papierka, szkiełko/ a potem krzyk na całe podwórko: kto chce zobaczyć mój widoczek palec do budki... Też robiłam widoczki. A jak pytam obecnych koleżanek czy się w to bawiły to nikt nie wie o co mi chodzi. Może to tylko regionalne było? (w dzieciństwie mieszkałam w innej części Polski) widoczki robiłam ale z kwiatków to była emocja, poukładać, przykryć szybką zasypać a potem powolutku odkrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.11.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 widoczki robiłam ale z kwiatków to była emocja, poukładać, przykryć szybką zasypać a potem powolutku odkrywać Zamiast szybki używaliśmy denka od butelek. W charakterze widoczku rozmaite pazłotka po cukierkach... same pazłotka też się kiedyś zbierało w zeszycie... i nazywaliśmy toto "niebko"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.11.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Albo kto miał pudełeczko z myszkami? Jedna czarna -wysuwało się i wyskakiwała a z drugiej strony szara... http://vintageshop.blox.pl/resource/kalimba2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.11.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 To se ne wrati, jak mawiają nasi południowi sąsiedzi. Klimat minionej epoki na: http://kultowa.korbatz.com/ Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 23.11.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 a pamiętacie Niewidzialną Rękę ? co by tam nie gadać o całej indoktrynacji PRLowej - to to bardzo pozytywna akcja była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.11.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Albo kto miał pudełeczko z myszkami? Jedna czarna -wysuwało się i wyskakiwała a z drugiej strony szara... http://vintageshop.blox.pl/resource/kalimba2.jpg Te są bardziej nowoczesneeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 23.11.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Zapraszam na tą stronkę... nie będę tutaj wklejać zdjęć, bo ktoś się napracował nad tym. A powiem szczerze, że oglądając wsio -można się wzruszyć... te zabawki, albo artykuły spożywcze... Super Oto link: http://www.polskaprl.rejtravel.pl/zabawki.htm A tak w ogóle, to jakoś człowiek się nigdy nie nudził, była guma do skakania, klasy, podchody - ba z chłopakami grało się w noże Czasami mówili, że to nie babska gra Było - czarne piwko na przeciwko -wywołuję... itp. A teraz te dzieci nudzą się i mają inne problemy jak MY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.11.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Przypomniał mi się jeszcze rzutnik na przeźrocza (przeźrocza z bajkami i filmami kupowałem w sklepie)... i dwie kulki na sznurku, które rytmicznie się odbijało trzymając sznurek w dłoni... nie pamiętam fachowej nazwy tej ostatniej zabawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.11.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 A to mój pierwszy radioodbiornik stereo... do tego kolumny Altusy... http://a.swistak.pl/001/127/1127236_1024.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts