Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Młodzież tego nie pamięta, ale... to były czasy.

Recommended Posts

az sie wierzyc nie chce ze zwykla guma dawala tyle radosci, albo kapsle z plastelina z naklejonymi flagami na "wyscig pokoju", nie mowiac o "sekretach"

po szkole rzucalo sie plecak i lecialo sie na podchody albo na "zbijaka" o "chowanym" nie wspominajac a jakie sie mialo wypieki grajac w "noza" i zabierajac terytorum kolegi, ile "wymykow" zrobilo sie na trzepaku, w klasy sie pogralo i pierwsza proce zrobilo, w szkole cieple mleko i kanapka z dzemem o 12 sie dostalo czy sie chcialo czy nie, a wakacje spedzalo sie u dziadkow (a pozniej na kolonii) gdzie gitara i gra w "1000" to podstawa ehh duuuzo by jeszcze wymieniac :)

a chodziliscie na "grande"? bo to bylo nasze ulubione zajecie;) (moze malo edukacyjne ale i tak wyszlismy na ludzi) albo mieliscie "lacznosc z sasiadem" za pomoca sznurków i pudelna po zapalkach?

• Odpowiedzi 552
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Brawo, brawo!

Co do oranżady - pamiętacie tą w woreczkach? Sprzedawaną ze stolików stojących w nasłonecznionym miejscu...przebijało się słomką woreczek i piło ciepłą, słodką ciecz...

Pamiętam -to było picieeeeeeeee... :wink:

Te w proszku też były dobre...

A CYRK -jakoś wtedy był takim sporym wydarzeniem :roll: - i przyznaję rację, że lody miały taki specyficzny w nim smak... :wink:

Masz rację ,pierwsze telewizory nie miały żadnego pilota :-?

na początku był tylko jeden program i jeśli ktoś pytał czy widziałeś wczoraj film ,to było wiadomo o co chodzi,bo wszyscy oglądali ten sam :D

A potem był ''Swiety" z Rogerem Moorem i dr Kildare i zaczęła się moda na zabawe w stop-klatkę; ktoś wołał ;Kildare i trzeba było zatrzymać się bez mrugania oczami i oddychania :lol:

Był też Arsen Lupin :wink:

Gość elutek
Kurczę ,mam na końcu języka ,takie w żółtym kolorze.......skleroza :-?

Cieszka -fajnie ,że przypomniałaś ,fajna piosenka tam była.

Elutek -tego nie oglądałam :-?

galka, bo Ty dzieciak jeszcze jesteś :D :wink:

Elutku to moze być raczej demencja :lol:

Juz wiem :D to żółte to był glukowit :D

Ale chyba nie starcza :o :lol:

Nie , raczej średniowieczna :lol:

Ja pamiętam jeszcze jak był " klub trzynastolatków" i tak bardzo chciałam już mieć13 a potem 16 bo od tylu wpuszczali na większość filmów 8)

Elutku to moze być raczej demencja :lol:

Juz wiem :D to żółte to był glukowit :D

Ale chyba nie starcza :o :lol:

Nie , raczej średniowieczna :lol:

Ja pamiętam jeszcze jak był " klub trzynastolatków" i tak bardzo chciałam już mieć13 a potem 16 bo od tylu wpuszczali na większość filmów 8)

O cholerka, tego nie pamiętam :o

Nie wiem tylko czy za młoda jestem czy za stara :roll:

Pewnie to drugie :-?

:lol:

Gość elutek

Ja pamiętam jeszcze jak był " klub trzynastolatków" i tak bardzo chciałam już mieć13

Program telewizyjny - Czwartek, 16 grudnia 1965 r.

10.55 - Program dla szkół: Historia dla klas VI "Na folwarku i w zagrodzie chłopskiej"

11.25-11.55 - Przerwa

11.55 - Program dla szkół: Propedeutyka filozofiii "Wolność i konieczność"

12.25-16.05 - Przerwa

16.05 - Program dnia

16.10 - TV kurs rolniczy - "Wychów i żywienie cieląt"

16.55 - Wiadomości dziennika TV

17.00 - Dla dzieci film z serii "Opowieści znad rzeki"

17.15 - Dla młodych widzów: Telewizyjny klub trzynastolatków

17.35 - Nie tylko dla pań

18.00 - Muzyka w czasie i przestrzeni (w 195 rocznicę urodzin Ludwika van Beethovena)

18.35 - Na morskich szlakach

19.00 - "Kwadrans zagadek" - teleturniej

19.20 - Dobranoc

19.30 - Dziennik TV

20.00 - "Trudny wybór" - film prod. węgierskiej

20.20 - Teatr sensacji przedstawi wid. sensacyjno-szpiegowskie Andrzeja Zbycha z cyklu "Stawka większa niż życie" pt. "Koniec gry"

21.20 - "Niezwykła okazja" - reportaż

21.50 - Dziennik TV

galka, nie doceniałam Cię :lol: :wink:

A bawiliście się na trzepaku? Zwisy w róznych pozach,z czego większość głową w dół (a na dole beton). Gdybym swoje dziecko zobaczyła wiszące tak na trzepaku to chyba bym zawału dostała :lol:

No i skakanka. Teraz nie widzę dziewczynek skaczących na skakance.

I jeszcze była taka gra w piłkę (nie pamiętam nazwy) gdzie uderzało się piłkę o ścianę, potem piłka odbijala się od ziemi i wtedy trzeba było przez nią przeskoczyć. Jak się skusiło to grała następna osoba.

Do dziś mam ślad po kamieniu , który wbił mi się w kolano jak przewrotki na trzepaku robiłam ... i raz się nie wyrobiłam :roll: :wink: