Renegart 27.11.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 az sie wierzyc nie chce ze zwykla guma dawala tyle radosci, albo kapsle z plastelina z naklejonymi flagami na "wyscig pokoju", nie mowiac o "sekretach" po szkole rzucalo sie plecak i lecialo sie na podchody albo na "zbijaka" o "chowanym" nie wspominajac a jakie sie mialo wypieki grajac w "noza" i zabierajac terytorum kolegi, ile "wymykow" zrobilo sie na trzepaku, w klasy sie pogralo i pierwsza proce zrobilo, w szkole cieple mleko i kanapka z dzemem o 12 sie dostalo czy sie chcialo czy nie, a wakacje spedzalo sie u dziadkow (a pozniej na kolonii) gdzie gitara i gra w "1000" to podstawa ehh duuuzo by jeszcze wymieniac a chodziliscie na "grande"? bo to bylo nasze ulubione zajecie;) (moze malo edukacyjne ale i tak wyszlismy na ludzi) albo mieliscie "lacznosc z sasiadem" za pomoca sznurków i pudelna po zapalkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.11.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Brawo, brawo! Co do oranżady - pamiętacie tą w woreczkach? Sprzedawaną ze stolików stojących w nasłonecznionym miejscu...przebijało się słomką woreczek i piło ciepłą, słodką ciecz... Pamiętam -to było picieeeeeeeee... Te w proszku też były dobre... A CYRK -jakoś wtedy był takim sporym wydarzeniem - i przyznaję rację, że lody miały taki specyficzny w nim smak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2009 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Masz rację ,pierwsze telewizory nie miały żadnego pilota na początku był tylko jeden program i jeśli ktoś pytał czy widziałeś wczoraj film ,to było wiadomo o co chodzi,bo wszyscy oglądali ten sam A potem był ''Swiety" z Rogerem Moorem i dr Kildare i zaczęła się moda na zabawe w stop-klatkę; ktoś wołał ;Kildare i trzeba było zatrzymać się bez mrugania oczami i oddychania Był też Arsen Lupin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.11.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 i "Brygady Tygrysa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 28.11.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Oranżadki w proszku niezapomniane, te w woreczkach również. Na odpuście zawsze obowiązkowy zakup Ale pamiętam jak kupowałam jeszcze takie granulki, wyglądały jak dzisiejsze owocowe herbatki granulowane, wcinało się to na sucho, pyszotka!!! Pamiętacie to COŚ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 28.11.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Kurczę ,mam na końcu języka ,takie w żółtym kolorze.......skleroza Cieszka -fajnie ,że przypomniałaś ,fajna piosenka tam była. Elutek -tego nie oglądałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.11.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Kurczę ,mam na końcu języka ,takie w żółtym kolorze.......skleroza Cieszka -fajnie ,że przypomniałaś ,fajna piosenka tam była. Elutek -tego nie oglądałam galka, bo Ty dzieciak jeszcze jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 28.11.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Elutku to moze być raczej demencja Juz wiem to żółte to był glukowit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Elutku to moze być raczej demencja Juz wiem to żółte to był glukowit Ale chyba nie starcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.11.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 A teleferie i "Niewidzialną Rękę" pamiętacie? Za wszystkie urazy poniesione w tej akcji telewizja odszkodowanie powinna mi zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 A teleferie i "Niewidzialną Rękę" pamiętacie? Za wszystkie urazy poniesione w tej akcji telewizja odszkodowanie powinna mi zapłacić Pamiętamy: "Niewidzialna Ręka, to także Ty" I czwartkowy "Ekran z Bratkiem" też pamiętamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 28.11.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 i jeszcze Zwierzyniec prowadzony przez Michała Sumińskiego też pamiętamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 28.11.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Elutku to moze być raczej demencja Juz wiem to żółte to był glukowit Ale chyba nie starcza Nie , raczej średniowieczna Ja pamiętam jeszcze jak był " klub trzynastolatków" i tak bardzo chciałam już mieć13 a potem 16 bo od tylu wpuszczali na większość filmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Elutku to moze być raczej demencja Juz wiem to żółte to był glukowit Ale chyba nie starcza Nie , raczej średniowieczna Ja pamiętam jeszcze jak był " klub trzynastolatków" i tak bardzo chciałam już mieć13 a potem 16 bo od tylu wpuszczali na większość filmów O cholerka, tego nie pamiętam Nie wiem tylko czy za młoda jestem czy za stara Pewnie to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.11.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Ja pamiętam jeszcze jak był " klub trzynastolatków" i tak bardzo chciałam już mieć13 Program telewizyjny - Czwartek, 16 grudnia 1965 r. 10.55 - Program dla szkół: Historia dla klas VI "Na folwarku i w zagrodzie chłopskiej" 11.25-11.55 - Przerwa 11.55 - Program dla szkół: Propedeutyka filozofiii "Wolność i konieczność" 12.25-16.05 - Przerwa 16.05 - Program dnia 16.10 - TV kurs rolniczy - "Wychów i żywienie cieląt" 16.55 - Wiadomości dziennika TV 17.00 - Dla dzieci film z serii "Opowieści znad rzeki" 17.15 - Dla młodych widzów: Telewizyjny klub trzynastolatków 17.35 - Nie tylko dla pań 18.00 - Muzyka w czasie i przestrzeni (w 195 rocznicę urodzin Ludwika van Beethovena) 18.35 - Na morskich szlakach 19.00 - "Kwadrans zagadek" - teleturniej 19.20 - Dobranoc 19.30 - Dziennik TV 20.00 - "Trudny wybór" - film prod. węgierskiej 20.20 - Teatr sensacji przedstawi wid. sensacyjno-szpiegowskie Andrzeja Zbycha z cyklu "Stawka większa niż życie" pt. "Koniec gry" 21.20 - "Niezwykła okazja" - reportaż 21.50 - Dziennik TV galka, nie doceniałam Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Skąd to Elutku wytrzasnęłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 28.11.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Pamiętam jaką furorę zrobiła Krystyna Loska kiedy zaczęła podawać program telewizyjny z pamięci ale Elutek dzisiaj przebiła wszystko kochana-czapki z głów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.11.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Nadal jestem w szoku Czapkę już zdjęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 29.11.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 a mówiłam, że dzieciaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.11.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 A bawiliście się na trzepaku? Zwisy w róznych pozach,z czego większość głową w dół (a na dole beton). Gdybym swoje dziecko zobaczyła wiszące tak na trzepaku to chyba bym zawału dostała No i skakanka. Teraz nie widzę dziewczynek skaczących na skakance. I jeszcze była taka gra w piłkę (nie pamiętam nazwy) gdzie uderzało się piłkę o ścianę, potem piłka odbijala się od ziemi i wtedy trzeba było przez nią przeskoczyć. Jak się skusiło to grała następna osoba. Do dziś mam ślad po kamieniu , który wbił mi się w kolano jak przewrotki na trzepaku robiłam ... i raz się nie wyrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts