JoShi 10.05.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Aaa "Relaxy"... To trzeba było tak od razu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 10.05.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 A pamiętacie piórniki chińskie, gumki i ołówki wystane w kolejce. Marginesy w zeszycie trzeba było sobie narysować. Skup makulatury ggdzie dostawało się w zamian papier toaletowy.A masło solone na wagę. A te ekspedientki w sklepach co tak szybko liczyły na papierze szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 10.05.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ... buty marki "podhale" ? Oooo a jakie to były? "bromby" czyli rurowate czapko-szaliki na szyje... U nas to się nazywało "komin". Nazywały się Relaxy, taka imitacja butów po nartach (miały taką grubą słoninę zamiast podeszwy i były takie "pancerne") U nas też to coś na szyję i głowę nazywało się komin A wyobrazcie sobie, ze mi dopiero w tym sezonie narciarskim przestały moje Relaksy służyć . Ze starości całe ocieplenie skruszało. Brałam je tylko na wypady w góry bo były to jedyne naprawde nieprzemakające buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.05.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ... buty marki "podhale" ? Oooo a jakie to były? "bromby" czyli rurowate czapko-szaliki na szyje... U nas to się nazywało "komin". Nazywały się Relaxy, taka imitacja butów po nartach (miały taką grubą słoninę zamiast podeszwy i były takie "pancerne") U nas też to coś na szyję i głowę nazywało się komin A wyobrazcie sobie, ze mi dopiero w tym sezonie narciarskim przestały moje Relaksy służyć . Ze starości całe ocieplenie skruszało. Brałam je tylko na wypady w góry bo były to jedyne naprawde nieprzemakające buty Moje jeszcze leżą na strychu, bo wciąż się kupy trzymają, ale na pewno ich już nie założę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 10.05.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Kto pamieta okragłe lusterka u panów w tylnej kieszeni He, he... ja pamietam "lusterka" w kieszeni z przodu... jak się tańczyło z dzieczyną na festynie, to nie było siły, coś ją "ugniatało" i jak się pytała co ją tak obija, to się mówiło, że to lusterko w kieszeni... (do 16 lat, potem już mówiłem, żeby sama zobaczyła ) No i co mówiły jak zobaczyły? Mówiły daj popatrzeć bo z tyłu było zdjęcie czterech pancernych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 10.05.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 A kto pamięta szyte własnoręcznie spódnice z tetry i potem farbowane w maminym garnku na bigos.. i bluzki bawełniane powiązane sznurkiem żeby zrobiły się fajne koła. W Hali Ludowej były co miesiąc Muzykoramy. tam pierwszy raz na żywo widziałam zespól Omega(czy ktoś jeszcze pamięta) i słyszałam,,Dziewczynę o perłowych włosach'' serce-tysiąc uderzeń na minutę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.05.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Kto pamieta okragłe lusterka u panów w tylnej kieszeni He, he... ja pamietam "lusterka" w kieszeni z przodu... jak się tańczyło z dzieczyną na festynie, to nie było siły, coś ją "ugniatało" i jak się pytała co ją tak obija, to się mówiło, że to lusterko w kieszeni... (do 16 lat, potem już mówiłem, żeby sama zobaczyła ) No i co mówiły jak zobaczyły? Mówiły daj popatrzeć bo z tyłu było zdjęcie czterech pancernych To była lufa "Rudego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.05.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 A torby z surowej skóry, na długim pasku typu konduktorka pamiętacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 10.05.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 A torby z surowej skóry, na długim pasku typu konduktorka pamiętacie Taka torba to było "COŚ" też miałam A bluzki z kimonowymi rękawami, ktoś pamięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 10.05.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 najlepsze były spódnice "bananowe". Lubiałem tą odzież, chociaz jej przecież nie nosiłem... ale się pod nie chowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.05.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 A torby z surowej skóry, na długim pasku typu konduktorka pamiętacie A to takie torby teraz są passe??? Bo ja taką jeszcze do niedawna miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.05.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 A torby z surowej skóry, na długim pasku typu konduktorka pamiętacie A to takie torby teraz są passe??? Bo ja taką jeszcze do niedawna miałam Nie, żeby były passe, ale nie są już aż taaaakim obiektem pożądania jak kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 10.05.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 nosiło się na szyi coś /co to było???/ o zapachu zielonego jabłuszka galka, a w którym roku Omega była we Wrocławiu? ja uwielbiam płytę Budki Suflera "Ona przyszła prosto z chmur" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.05.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 nosiło się na szyi coś /co to było???/ o zapachu zielonego jabłuszka galka, a w którym roku Omega była we Wrocławiu? ja uwielbiam płytę Budki Suflera "Ona przyszła prosto z chmur" Tego czegoś chyba nie miałam, bo nie pamiętam, ale przypomniało mi się, że nosiłam na rzemyku metalową pacyfkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 10.05.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 a kto zbierał opakowania po czekoladach i obklejał drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 10.05.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 No własnie, pachnące opakowania po czekoladach i te złotka, no i te samoloty na czekoladach - pamiętacie ? i ich zbieranie , to chyba moje najstarsze dziecięce kolekcje. A te tabliczki mleczne w pomarańczowych / chyba / kolorach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 10.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ale się towarzystwo rozmarzyło oczywiście ze mną na czele piękne lata Nasze młode lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.05.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 I jeszcze obrazki z donaldów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.05.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 I jeszcze obrazki z donaldów A potem z gumy Turbo, ale to mojego brata konik był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.05.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 I jeszcze obrazki z donaldów A potem z gumy Turbo, ale to mojego brata konik był. Tych już nie kojarzę A "Ekran z bratkiem" pamiętacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts