gawel 11.05.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Były gorsze , sedesy... DS-y, znaczy.. I Alberie A paliłaś "stołki" czerwone czyli stołeczne łomatko takiego fuzla w ustach to sie miało po imprezie i to ostrej , ale wystarczył 1 stołek i efekt był ten sam Nie, tego nie pamiętam, a może ich u nas nie było Ale Carmeny pamiętam, płuca rozrywały Nie wiem czy pamiętasz ale carmeny miały stosunkowo mało substancji smolistych ale za to 1,4mg nikotyny tyle co poł paczki dzisiejszych lightów. 2 takie i mrówki przed oczmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.05.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Były gorsze , sedesy... DS-y, znaczy.. I Alberie A paliłaś "stołki" czerwone czyli stołeczne łomatko takiego fuzla w ustach to sie miało po imprezie i to ostrej , ale wystarczył 1 stołek i efekt był ten sam Nie, tego nie pamiętam, a może ich u nas nie było Ale Carmeny pamiętam, płuca rozrywały Nie wiem czy pamiętasz ale carmeny miały stosunkowo mało substancji smolistych ale za to 1,4mg nikotyny tyle co poł paczki dzisiejszych lightów. 2 takie i mrówki przed oczmi Nie wiem co w nich było, ale powalały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 11.05.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A pamiętacie to to moze nie odległa przeszłośc ale ta wódka miała pewną dziwną właściwośc mianowicie kobiety dostawały po niej dzikich huci http://webtrunki.pl/pics/trunki_photo/trunek_99.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.05.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.05.2009 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A te kolejki........... nie wiadomo za czym ale się stało i kupowało.W ilu domach ile jest do dzisiaj różnych rzeczy niepotrzebnych, bo kupione, bo rzucili, bo się sprzyda, coś się uszyje.......Niedawno moi dziadkowie mówią mi, ze psuje się im odkurzacz i przerywa dopływ prądu, ja im mówię że trzeba oddać do naprawy (taki jeszcze z lat 70/80) lub nowy kupić, a dziadek mówi że nie potrzeba nowego, bo gdzieś mają schowany jeszcze z kryzysu...............Zaczęłam z babcią rozmawiać i mają jeszcze mnóstwo materiałów, i różnych rzeczy, bo się sprzyda, bo szkoda, bo to tu i tu kupiliśmy. A potem zaczęli wspominać gdzie jaką firankę babcia wystała....O spożywce nie wspomnę..... kupowało się wszystko i wszędzie..... co tylko gdzie się pojawiło.... I każdy miał czas dla rodziny , przyjaciół, w gości można było przyjść niezapowiedzianym i ciasto zawsze wszędzie było......I ten stan wojenny.....dłuższe wcześniejsze niezapowiedziane ferie.... Kombinacje alpejskie jak zdobyć benzynę.......... a ropę wylewali kierowcy ciężarówek do rowów bo nikt nie chciał............ Co za czasy...Nasze dzieci w ogóle nie wiedzą o czym my mówimy???........Jaki ocet na półkach......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 12.05.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 a mi się podoba z tamtych czasów najbardziej to, że nie było telefonów a i tak każdy z każdym miał kontakt, można było się odwiedzać do woli. Ja znałam każdą kuzynkę i kuzyna. A moje dzieci znają tylko tych najbliższych i to jeszcze widują się bardzo rzadko.No i te podwórka pełne dzieciaków, które NIGDY się nie nudziły.Jak przyjechało wesołe miasteczko to urzędowaliśmy tam codziennie przez pół dnia.Dzisiaj jak ie z dwójką swoich dzieci to chwila i nie ma stówy. Kiełbasa i ziemniaki z ogniska sprawiały nam lepszą frajdę niż te z grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.05.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A pamiętacie jak się samodzielnie robiło "biżuterię" z palonego na patelni makaronu gwiazdki? Kiedyś miałam taki sznur na kolonii i koleżanka mi zjadła bo nie mogła wytrzymać do kolacji JoShi fryzura w jaskółke to były włosy tak wymodelowane, że na tyle głowy tworzyły pionową linię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 12.05.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Laski! A co ten sernik agarowy i blok agarowy?? Bo nie kojarzę... ale może u mnie pod inną nazwą to chodziło... Ania! Sindbada oczywiście, że pamiętam, do tego pszczółka Maja na dobranoc w niedzielę - tylko raz w tygodniu była taka dluga (z tego tez moje dziecii szydzą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 12.05.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 a czy ktokolwiek wspomni Vistule wodke ktora smierdziala karbidem, zatykalo sie nos i pilo sie, odlot lepszy od dragow. cudowne lata 70-te tak, tak, pamiętam, była czerwona etykieta i biały napis - gufno straszne ale gięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 12.05.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A te kolejki........... nie wiadomo za czym ale się stało i kupowało. I bez kolejki z dzieckiem na ręku. Moją siostrę sąsiadki pożyczały do kolejki A pamietacie metody na wybawianie stempli z kartek na benzynę Jak pomyśle ile benzyny w piwnicach w blokach w dziwnych pojemnikach ludzie przechowywali to aż włoś sie jeży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 12.05.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Jepsze były jugosłowiańskie chyba HBI .. Przypomniałaś mi, że były jeszcze Yugo "8,5", Silesie, Radomskie, Klubowe, Caro - matuli kupowałam w kiosku bo ja to Zefiry paliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.05.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Jepsze były jugosłowiańskie chyba HBI .. Przypomniałaś mi, że były jeszcze Yugo "8,5", Silesie, Radomskie, Klubowe, Caro - matuli kupowałam w kiosku bo ja to Zefiry paliłam ja pamiętam jeszcze "Żeglarze" i Belwedery" nie mówiąc o "Płaskich" i "Giewontach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 12.05.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 o Giewontach i Yugo pisałam sama zaczęłam od Carmenów pamiętam w szkolnych ławkach w takim specjalnym otworze stały kałamarze z atramentem i te ławki takie dziwne były /pamiętam jak przez mgłę/, jakby połączone z siedziskiem i w soboty do szkoły się chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 12.05.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 i na festynach było piwo z drewnianych beczek na szklanki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 12.05.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 o Giewontach i Yugo pisałam sama zaczęłam od Carmenów pamiętam w szkolnych ławkach w takim specjalnym otworze stały kałamarze z atramentem i te ławki takie dziwne były /pamiętam jak przez mgłę/, jakby połączone z siedziskiem i w soboty do szkoły się chodziło Ojjj, już zeszlibyście z tych cygarów - nałogi jedne A ławki z dziurami na kałamarz też pamiętam, ale samych kałamarzy to już nie było, ale nie pamiętam, żeby te ławki były łączone z siedzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 12.05.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 były ławki łączone takimi metalowymi rurami.A "dziewczyny" pamiętacie stroje na wf takie czarne z czerwonymi lamówkami jednoczęściowe, a na basen koniecznie białe (lekko prześwitujące) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 12.05.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Laski! A co ten sernik agarowy i blok agarowy?? Bo nie kojarzę... ale może u mnie pod inną nazwą to chodziło... Ania! Sindbada oczywiście, że pamiętam, do tego pszczółka Maja na dobranoc w niedzielę - tylko raz w tygodniu była taka dluga (z tego tez moje dziecii szydzą ). Baru, ten sernik agarowy był w super, cienki puszysty biszkopt, na to masa serowa i cieniutka żółta galaretka. Gdyby teraz takie były to nigdy bym nic nie piekła tylko te serniki kupowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 12.05.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Baru, ten sernik agarowy był w super, cienki puszysty biszkopt, na to masa serowa i cieniutka żółta galaretka. Gdyby teraz takie były to nigdy bym nic nie piekła tylko te serniki kupowała. Ty wiesz, że chyba coś mi sie kołacze? Natomiast smaku tego czegoś nie pamiętam, może dlatego, że moja mam duzo piekła i nie kupowaliśmy ciast. Jednoczęściowe stroje na wf były nie-do-dostania, więc miałyśmy granatowe spodenki i białe koszulki (też ciężko wystane, aczkolwiek osiągalne). A te stroje na basen... porażka!! Pamiętam jak ganiałam po sklepach, żeby sobie białe majtki kupić i ubierać pod ten stój. A górę sobie sama podszyłam w łapkach jakimś szczątkiem koszulki. Tylko musiałam bardzo uważać przy ubieraniu/ściąganiu tego stroju, bo szew nie wytrzymywał jak za mocno pociągnęłam i trza było wiecznie podszywać miejscami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 12.05.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Z rozrywek dziecięcych, namiętnie graliśmy w "inteligencję" (państwo/miasto/zwierzę/....) Dziś już dzieciaki w to nie grają. Teraz to RPG planszowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 12.05.2009 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A pamiętacie CZYNY SPOŁECZNE?? Z całą klasą. Albo lepiej! Pamiętam jak kiedyś cała szkoła na PGR-owskim polu stonkę zbierała , ale wtedy grochówka dobra była i smakowała na tym polu jak nie wiem co! Taka wojskowa z kuchni polowej. Wielką chochlą czerpana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts