Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Kraków i okolice zaczynamy 2008

Adka_

Recommended Posts

Jak się okazało i nam potrzeba jest WZ'tka.... mam nadzieję, że w Krakowie nie czeka się na nią tak długo :( :(

Niestety, w Krakowie czekaliśmy rok na wz, później kilka miesięcy zbieralismy papiery do pnb, a na samo pozwolenie czekaliśmy 2m-ce + prawie miesiąc na uprawomocnienie. Trzeba uzbroić się w cierpliwość

No pięknie... Masz rację, pozostaje uzbroić się w cierpliwość.... :-?

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam do odsprzedania stemple 160 sztuk 3 metrowych i ok 30 sztuk 3,5-4 metry.

Rejon : Wielka Wieś-trasa na Olkusz (północny zachod Krakowa)

kontakt na : [email protected]

"AnnaC"- Witam

Morze masz coś jeszcze z ceramiki lub stali? Bo stęple już mam!

Do wszystkich:

Jestem zainteresowany wszystkimi materiałami na budowę po cenie 50% taniej niż na składzie! Można sugerować się cenami z luskaru...

Gmina Wielka Wieś!

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich

Powoli rozglądam się za ekipą do stanu surowego, planuję początek budowy na jesień / dom około 400 m2, prosty, dach dwuspadowy, dwurodzinny /, lokalizacja - Rajsko koło Swoszowic, czy ktoś może mi polecić sprawdzoną ekipę, samodzielną, myślącą. Będę wdzięczny za wszystkie informacje.

• 2 weeks później...

My mamy stan surowy otwarty i boję się o prąd bo jak na razie szans na docelowy nie ma - Giebułtów.

Aga

Witam, u nas jest podobnie. Prąd docelowy ma być dopiero wtedy gdy wybudują nowy transformator czyli nie wiadomo kiedy.

Na razie dali nam warunki na prąd tymczasowy 4 kw ale nie wiem czy jest w ogóle sens ponosić koszty na to przyłącze bo te 4 kw chyba nie pozwolą na podłączenie sprzętu budowlanego typu betoniarka czy maszyna tynkarska? (tak twierdzi elektryk).

• 2 months później...

Witam, u nas jest podobnie. Prąd docelowy ma być dopiero wtedy gdy wybudują nowy transformator czyli nie wiadomo kiedy.

Na razie dali nam warunki na prąd tymczasowy 4 kw ale nie wiem czy jest w ogóle sens ponosić koszty na to przyłącze bo te 4 kw chyba nie pozwolą na podłączenie sprzętu budowlanego typu betoniarka czy maszyna tynkarska? (tak twierdzi elektryk).

Na wiosnę elektrownia robiła pomiary. Teraz pewnie projekt, a więc coś się dzieje.

Może w lipcu zaczną budowę trafo.

Elektryka zmień. Też mamy przyznane na razie 4 kW i wszystkie maszyny działały.

Hmm, jakoś przeoczyłem ten wątek jak zaczynałem rok temu :)

No ale jakby nie patrzeć to tematrycznie się na niego łapie :D

No przynajmniej jeden się obudził. :D A ja zaczynam z płytkami, na razie w kotłowni, żeby piec powiesić, reszta za 2 tygodnie.

Pam, a jak teraz cenowo stoi flizowanie? Ja teraz sie też rozglądam za płytkarzem.