windows 23.04.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich W maju mam zamiar rozpocząć budowę w Kryspinowie k/Krakowa w Gminie Liszki.Na ten moment najlepsza cena robocizny (ekipy dostępnej na maj) to 43.000zł za stan surowy.Co o tym sądzicie ?Dom 114m2 bez piwnic z poddaszem użytkowym. Pozdrawiam i życzę powodzenia Krzysiek[/quot Mi panowie powiedzieli 60000tyś. za stan surowy otwarty sama robocizna, faktycznie dom nie jets prostyy ale cena zniewala z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 24.04.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Mi panowie powiedzieli 60000tyś. za stan surowy otwarty sama robocizna, faktycznie dom nie jets prostyy ale cena zniewala z nóg. Ja za stan surowy(włącznie z dachem) płacę 65 tyś. dom 250 m2(z garażem dwustanowiskowym). Wykonawca sam załatwia koparki, ma szalunki itp nie ma ukrytych kosztów. Na to trzeba zwrócic uwagę żeby sie nie okazało że za wszystko trzeba później dopłacać dlatego zdecydowaliśmy się na droższego wykonawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena lachman 24.04.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Budujemy w Bukowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.04.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Budujemy w Bukowie. Pozdrawiam A my budujemy Bukowo w Gruszowie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena lachman 25.04.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Szkoda tylko, że nasz projekt nie nazywa się Gruszowo. Byłoby Gruszowo w Bukowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 05.05.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 witamgdyby ktoś chciał oddać ziemie to chętnię przyjmę okolice wieliczki - dokładnie droga na dobczyce z wieliczki w miejscowości Pawlikowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluton 06.05.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ja też chętnie przyjmę ziemię - Kraków-Soboniowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 06.05.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Wiecie może ile kosztuje m2 podbitki drewnianej. Robocizna z materiałem całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 07.05.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Ale cisza na forum - chyba wszyscy budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 07.05.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 No właśnie. Jutro ścianki działowe i może coś dalej jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chivas 09.05.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 puk puk, co tam slychac? jak postępy na budowach? Witam Kości bolą. Fundamenty wylane. Koszt betonu........... Ale nie podaję się . Teraz tylko trzeba potraktować czarnym i można budować. Jak się odrobię to będzie można oglądać fotki. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 09.05.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Ogłaszają się ludzie że mają coś na zbyciu po budowie to też się dopiszę. Mam trochę trawy do wykoszenia. Można zabrać za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 09.05.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 WitamCzy ktoś Was posiada namiar na samochód hds z długim wysięgnikiem około 10m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 09.05.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam Czy ktoś Was posiada namiar na samochód hds z długim wysięgnikiem około 10m ? Nie wiem czy z takim długim ale możesz zpytać. WYsyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 19.05.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 przyjme ziemiePawlikowice koło wieliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 19.05.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 No to jeszcze tydzień i będą robić prąd - po roku i trzech tygodniach od podpisania umowy.A poza tym gotowa izolacja fundamentów, odwodnienie i drenaż plus studnia na deszczówkę. Teraz ocieplenie i podbitka i dopiero chwila oddechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość nowy_budowniczy 19.05.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Witam i proszę o poradę. Okazało się (po badaniach geotechnicznych), że mam prawie 2 metry humusu na działce. Konstruktor widzi tylko jedną możliwość a mianowicie wymianę gruntu co rodzi poważny problem finansowy. Powierzchnia do wymiany to ok. 200m2 co daje około 400m3 ziemi do wykopania oraz około 300m3 kamienia łamanego/żwiru/piasku do nasypania oraz oczywiscie do ubicia. Wykonawca twierdzi też, że piasek powinien być wymieszany z cementem (przynamniej ostatnia warstwa). Są to znaczne koszty materiału, robocizny i transportu. Sąsiad podpowiadał mi sprzedaż humusu, bo buduję na 2 klasie rolnej ale nie wiem czy jest to realne. Czy ktoś miał taki problem i może podpowiedzieć rozwiązanie/a? Gdzie mogę mogę tanio kupić potrzebne ilości materiałów? Jest to sprawa pilna - musiałem wstrzymać budowę już 4 tydzień (badania geo. + obliczenia konstruktora) a wykonawca zaczyna się niecierpliwić. Piotr, jak sobie poradziłeś? my mieliśmy podobny temat. Fundamenty kopaliśmy w dawnym sadzie. Wszędzie korzenie i ziemia z wykopów nie nadawała się do zasypu. Dodatkowo ściany fundamentowe wysokie na 2 m. Zrobiliśmy jedną piwnicę, część ław schodkowych a reszę zasypaliśmy. Dom ok 190 m użytkowej zasyp wyniósł nas ok 10 tys. A u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 20.05.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam i proszę o poradę. Okazało się (po badaniach geotechnicznych), że mam prawie 2 metry humusu na działce. Konstruktor widzi tylko jedną możliwość a mianowicie wymianę gruntu co rodzi poważny problem finansowy. Powierzchnia do wymiany to ok. 200m2 co daje około 400m3 ziemi do wykopania oraz około 300m3 kamienia łamanego/żwiru/piasku do nasypania oraz oczywiscie do ubicia. Wykonawca twierdzi też, że piasek powinien być wymieszany z cementem (przynamniej ostatnia warstwa). Są to znaczne koszty materiału, robocizny i transportu. Sąsiad podpowiadał mi sprzedaż humusu, bo buduję na 2 klasie rolnej ale nie wiem czy jest to realne. Czy ktoś miał taki problem i może podpowiedzieć rozwiązanie/a? Gdzie mogę mogę tanio kupić potrzebne ilości materiałów? Jest to sprawa pilna - musiałem wstrzymać budowę już 4 tydzień (badania geo. + obliczenia konstruktora) a wykonawca zaczyna się niecierpliwić. Piotr, jak sobie poradziłeś? my mieliśmy podobny temat. Fundamenty kopaliśmy w dawnym sadzie. Wszędzie korzenie i ziemia z wykopów nie nadawała się do zasypu. Dodatkowo ściany fundamentowe wysokie na 2 m. Zrobiliśmy jedną piwnicę, część ław schodkowych a reszę zasypaliśmy. Dom ok 190 m użytkowej zasyp wyniósł nas ok 10 tys. A u Ciebie? Na razie sobie nie poradziłem Przestój w budowie. Konstruktor (kolejny) ma jakieś rozwiązania ale chce b.dużo za wykonanie projektu (w tym wykonawczego). Jeszcze walczę z tym problemem ale czasami mam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 21.05.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Jak postępy na budowach? U nas parter już gotowy ściany wymurowane. I chwila oddechu do przyszłego tygodnia a potem strop Teraz zastanawiamy się nad ogrodem może w weekend spotkamy się z projektantem mamy problem z tarasem ze względu na ukształtowanie działki. Pozdrawiam wszystkich zmęczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hose 21.05.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam serdecznie wszystkich budujących, potrzebuję pilnie GRUZU na utwardzenie drogi. Poszukuję również jakiegoś blaszaka na budowę i dużej przyczepy dla ekipy.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts